A zöldséglevesek 10+1 előnye fűszertippekkel

Számtalan előnnyel jár, ha rendszeresen eszünk levest!
A tél egyik legfontosabb tápláléka a leves, melegen tart, táplál, telít.

10+1 előny, hogy miért érdemes rendszeresen levest enni

  1. Ízletes, sokféle ízben elkészíthető.
  2. Könnyű elkészíteni.
  3. Kevés alapanyagra van szükség az elkészítéséhez.
  4. Tele van vitaminokkal és ásványianyagokkal.
  5. Ha levessel indítjuk az étkezést, akkor a leves telítő hatása miatt a másodikból kevesebbet fogunk enni.
  6. Egy tartalmas, gazdag levessel akár egy teljes étkezést is kiválthatunk, például ehetünk reggelire vagy vacsorára is levest.
  7. A leves segíti az emésztési folyamatainkat is, támogatja a hatékony emésztést, a táplálék útját az emésztőrendszerben.
  8. A rendszeres leves fogyasztás segít abban, hogy elkerüljük a téli súlygyarapodást.
  9. Télen kevesebbet iszunk, ezért a leves egy jó formája annak, hogy elegendő folyadékot juttassunk a szervezetünkbe.
  10. Egy forró, gőzölgő leves jól átmelegít a hűvös téli napokon.
    + 1 télen segít megelőzni a megfázást.

Melyik leveshez milyen fűszer illik?

  • Burgonyaleves: borsikafű, kapor, tárkony, vagy curry, vagy kömény, majoránna vagy babérlevél
  • Karalábéleves: borsikafű, petrezselyem, borsmenta, zsálya, bazsalikomlevél vagy szerecsendió
  • Karfiolleves: bazsalikom, curry vagy kapor vagy tárkony, vagy lestyán
  • Paradicsomleves: bazsalikom, kapor, turbolya, zsálya, oregánó vagy paprika
  • Sütőtökleves: szerecsendió vagy gyömbér vagy fahéj
  • Zöldségleves: borsmenta, szerecsendió, borsikafű, petrezselyemlevél, zellerlevél, kurkuma, paprika stb.

Leves kihívás – 2019. január 14-23.
10 nap 10 leves
Kezdés: 2019. január 14. (hétfő)- január 23. (szerda)

A kihívás arról fog szólni, hogy 10 napon keresztül mindennap készíts és egyél levest. Ehetsz levest egy étkezés részeként, vagy egy étkezést is kiválthatsz vele, eheted reggelire vagy vacsorára. Egy nap során legalább egyszer, de akár többször is ehetsz levest.

Én is megosztom mindennap a levest, amit készítek a recepttel együtt. A receptet a honlapon fogom elérhetővé tenni.

Oszd meg a Facebook eseményt, hogy minél több ember csatlakozhasson a kihíváshoz.

A kihíváshoz úgy tudsz csatlakozni, hogy a Facebook eseménynél jelzed, hogy részt veszel a Leves kihívásban, így mindig értesítést fogsz kapni, ha az eseménynél megosztom a következő leves receptjét. Te is írhatsz bejegyzést, megoszthatod az aznapi levesed, kedvenc leves recepted, tapasztalataidat.

A Leves kihívásban bárki résztvehet. A részvétel feltétele, hogy 100% növényi és gluténmentes leveseket készíts 10 napon keresztül.

A receptekért kattints ide (feltöltés január 14-től folyamatosan):
Leves kihívás – receptek

Marton Melinda