A zöldséglevesek 10+1 előnye

Számtalan előnnyel jár, ha rendszeresen eszünk levest!
A tél egyik legfontosabb tápláléka a leves, melegen tart, táplál, telít.

10+1 előny, hogy miért érdemes rendszeresen levest enni

  1. Ízletes, sokféle ízben elkészíthető.
  2. Könnyű elkészíteni.
  3. Kevés alapanyagra van szükség az elkészítéséhez.
  4. Tele van vitaminokkal és ásványianyagokkal.
  5. Ha levessel indítjuk az étkezést, akkor a leves telítő hatása miatt a másodikból kevesebbet fogunk enni.
  6. Egy tartalmas, gazdag levessel akár egy teljes étkezést is kiválthatunk, például ehetünk reggelire vagy vacsorára is levest.
  7. A leves segíti az emésztési folyamatainkat is, támogatja a hatékony emésztést, a táplálék útját az emésztőrendszerben.
  8. A rendszeres leves fogyasztás segít abban, hogy elkerüljük a téli súlygyarapodást.
  9. Télen kevesebbet iszunk, ezért a leves egy jó formája annak, hogy elegendő folyadékot juttassunk a szervezetünkbe.
  10. Egy forró, gőzölgő leves jól átmelegít a hűvös téli napokon.
    + 1 télen segít megelőzni a megfázást.

A kihívás arról fog szólni, hogy 10 napon keresztül mindennap készíts és egyél levest. Ehetsz levest egy étkezés részeként, vagy egy étkezést is kiválthatsz vele, eheted reggelire vagy vacsorára. Egy nap során legalább egyszer, de akár többször is ehetsz levest.

A recepteket a honlapon fogom elérhetővé tenni.

A Leves kihívásban bárki résztvehet. A részvétel feltétele, hogy 100% növényi és gluténmentes leveseket készíts 10 napon keresztül.

A receptekért és fűszertippekért kattints ide:
Leves kihívás – receptek

Marton Melinda