A csicseriborsónak kiemelkedően magas a rosttartalma, gazdag fehérjében, magas a foszfor, a kalcium és a magnézium tartalma. Könnyen beilleszthető a gluténmentes, teljes értékű növényi étrendbe.

4 szelet
Elkészítési idő: 10 perc
(glutén-, tej-, tojás-, hús-, szójamentes recept)

4 szelet gluténmentes kenyér

50 g csicseriborsó liszt vagy sárgaborsó liszt
½ kk Himalája só vagy fekete só
¼ kk kurkuma
ízlés szerint bors
100 ml tisztított víz

olaj a sütéshez

A csicseriborsó lisztet egy tálba kimérjük, hozzádjuk a sót, a fűszereket és összekeverjük. Hozzáadjuk a vizet és kézi habverővel simára keverjük. Egy serpenyőben olajat hevítünk. Vágunk 4 szelet gluténmentes kenyeret. A kenyereket mindkét oldalán megforgatjuk a csicseriborsós masszában, és pár perc alatt mindkét oldalán megsütjük. Ha szükséges pótoljuk az olajat. Miután elkészült törlőpapírral leitatjuk a kenyerekről a felesleges olajat.

Marton Melinda

A receptet szerzői jog védi. A recept üzleti célú felhasználása kizárólag a szerző engedélyével lehetséges, és jogdíj köteles. Ha a receptet szeretnéd megosztani a saját blogodon, vagy Facebook oldaladon, akkor vedd fel velem a kapcsolatot. A receptet csak változatlan formában, és erre az oldalra mutató kattintható linkkel lehet megosztani.

További 116 gluténmentes teljes értékű növényi recept található a Testtudatos Táplálkozás könyvemben, és több mint 70 recept található az orvos és dietetikus által ajánlott két hetes gluténmentes növényi étrendet tartalmazó Testtudatos Életmód könyvemben.

Marton Melinda

Marton Melinda

Okleveles táplálkozási tanácsadó, a gluténmentes teljes értékű növényi táplálkozás és a helyes ételtársítás szakértője, négy könyv szerzője.