A zöldborsó vitaminokban gazdag, E-, K-, B1- és B6-vitamin-tartalmát érdemes kiemelni, de C-vitamin is található benne. Kiváló magnézium forrás. Magas rosttartalma van. Glutén-, tejmentes recept!

4 adag
Elkészítési idő: 25 perc

400 g friss (pucolt) zöldborsó
100 g sárgarépa
500 ml tisztított víz
30 g barna rizsliszt
100 ml tisztított víz
200 ml kókusztejszín
1 tk Himalája só
egy csipet szerecsendió

A zöldborsót folyóvíznél átöblíjtük, a sárgarépát megmossuk, megtisztítjuk, majd karikára vágjuk. A zöldségeket főzőedénybe tesszük, hozzáadjuk az 500 ml vizet és főzzük 15 percig. Kimérjük a barna rizslisztet egy kis tálba, hozzáadjuk a 100 ml vizet, simára keverjük, majd hozzáadjuk a kókusztejszínt is és jól összekeverjük. Folyamatos keverés közben hozzáadjuk a cukorborsóhoz, hozzáadjuk a sót és a frissen reszelt szerecsendiót is és további 10 perc alatt sűrűre főzzük. A főzeléket zöldségfasírttal tálaljuk.

Marton Melinda

A receptet szerzői jog védi. A recept üzleti célú felhasználása kizárólag a szerző engedélyével lehetséges, és jogdíj köteles. Ha a receptet szeretnéd megosztani a saját blogodon, vagy Facebook oldaladon, akkor vedd fel velem a kapcsolatot. A receptet csak változatlan formában, és erre az oldalra mutató kattintható linkkel lehet megosztani.

További 116 gluténmentes teljes értékű növényi recept található a Testtudatos Táplálkozás könyvemben, és több mint 70 recept található az orvos és dietetikus által ajánlott két hetes gluténmentes növényi étrendet tartalmazó Testtudatos Életmód könyvemben, valamint 10 komplett ünnepi menü és 43 recept a Gluténmentes Ünnepi Receptek könyvemben.

Marton Melinda

Marton Melinda

Marton Melinda 4 könyv szerzője: Testtudatos táplálkozás, Testtudatos életmód, Gluténmentes Kisokos, Gluténmentes Ünnepi Receptek. Eddig 6 online tanfolyam szerzője: a Testtudatos táplálkozás tanfolyam I-II, Tudatos ételtársítás szeminárium, Gyakorlati fermentálás tanfolyam, Gluténmentes kenyérsütés, Mindenmentes Mesterkurzus.