Gluténmentes krumplis kocka

Gluténmentes krumplis kocka, gránátos kocka, krumplis tészta
Gyerekkori nagy kedvencem. Sokféleképpen készítik, én így szeretem készíteni.

4 adag
Elkészítési idő: 30 perc

200 g gluténmentes fodros kocka (Naturbit)
500 g burgonya
100 g vöröshagyma
1 ek pirospaprika
1 tk Himalája só
2 ek olívaolaj

A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, főzőedénybe tesszük és bő sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és villával összetörjük. A fodros kockát bő sós vízben 10 perc alatt készre főzzük, tésztaszűrővel leszűrjük és hideg folyó vízzel leöblítjük. A vöröshagymát apróra vágjuk, egy nagyobb főzőedényben az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a pirospaprikát és összekeverjük. Hozzáadjuk az összetört burgonyát, a sót és jól összekeverjük, rövid ideig pirítjuk, végül hozzáadjuk a megfőzőtt és lecsepegtetett fodros kockát és jól összekeverjük. Csemegeuborkával, céklával, vagy “tejfölös” uborkával tálaljuk.

A receptet szerzői jog védi. A recept üzleti célú felhasználása kizárólag a szerző engedélyével lehetséges, és jogdíj köteles. Ha a receptet szeretnéd megosztani a saját blogodon, vagy Facebook oldaladon, akkor vedd fel velem a kapcsolatot. A receptet csak változatlan formában, és erre az oldalra mutató kattintható linkkel lehet megosztani.

További 116 gluténmentes teljes értékű növényi recept található a Testtudatos Táplálkozás könyvemben, és több mint 70 recept található az orvos és dietetikus által ajánlott két hetes gluténmentes növényi étrendet tartalmazó Testtudatos Életmód könyvemben.

Marton Melinda