A csicseriborsó élelmi rostokban gazdag, így támogatja emésztésünket. Bőségesen tartalmaz karotint, B1-, B6- és E-vitamint, az ásványi anyagok közül pedig vasat, magnéziumot és cinket.

Karácsonyi pásztorpite

Elkészítési idő: 30 perc főzési idő + 30 perc sütési idő
4-6 adag

“Tejszínes” paradicsomos csicseriborsóragu

50 g ezüsthagyma
2 g fokhagyma
50 ml tisztított víz
100 g kaliforniai paprika
50 g koktélparadicsom
200 g egész hámozott paradicsom (konzerv)
30 g olajban eltett aszalt paradicsom
170 g főtt csicseriborsó (friss, vagy lehet konzerv)
5 g barna rizsliszt
1 kk piros paprika
50 ml kókusztejszín
100 ml tisztított víz
1 tk Himalája só

A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük és 50 ml tisztított vízzel fedő alatt megpároljuk. A kaliforniai paprikát 1 cm-es kockára vágjuk, a koktélparadicsomot félbevágjuk. Az egész hámozott paradicsomot kockára vágjuk. Az aszalt paradicsomot csíkokra vágjuk. A paprikát, a háromféle paradicsomot és a főtt csicseriborsót hozzáadjuk a hagymához. Egy kis tálban kimérjük a rizslisztet, a piros paprikát, a kókusztejszínt, a vizet és simára keverjük, majd hozzáadjuk a raguhoz. Végül hozzáadjuk a sót és jól összekeverjük, további 5 perc alatt készre főzzük.

Burgonyapüré

1 kg sárga burgonya
50 ml natúr rizstej
1 csipet frissen reszelt szerecsendió
4 őrlés zöldbors
1 tk Himalája só

A burgonyát megmossuk, megpucoljuk, majd kockára vágjuk. Főzőedénybe tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és 30 perc alatt készre főzzük. Miután elkészült leszűrjük, hozzáadjuk a rizstejet és a fűszereket és villával összetörjük.

Egy jénai tál alját vékonyan kiolajozzuk. A tál alján egyenletesen eloszlatjuk a “tejszínes” paradicsomos csicseriborsóragut, majd rásimítjuk a burgonyapürét és villával díszítjük. Előmelegített sütőben 180 C-fokon 30 perc alatt készre sütjük.

A teljes Karácsonyi menüt a receptekkel itt tudod megnézni:
http://testtudatos-taplalkozas.hu/karacsonyi-menu-glutenmentes-tisztan-novenyi-alapanyagokbol-2/

Marton Melinda

A receptet szerzői jog védi. A recept üzleti célú felhasználása kizárólag a szerző engedélyével lehetséges, és jogdíj köteles. Ha a receptet szeretnéd megosztani a saját blogodon, vagy Facebook oldaladon, akkor vedd fel velem a kapcsolatot. A receptet csak változatlan formában, és erre az oldalra mutató kattintható linkkel lehet megosztani.

További 116 gluténmentes teljes értékű növényi recept található a Testtudatos Táplálkozás könyvemben, és több mint 70 recept található az orvos és dietetikus által ajánlott két hetes gluténmentes növényi étrendet tartalmazó Testtudatos Életmód könyvemben.

Marton Melinda

Marton Melinda

Okleveles táplálkozási tanácsadó, a gluténmentes teljes értékű növényi táplálkozás és a helyes ételtársítás szakértője, négy könyv szerzője.