Kókusztejszínes gesztenyekrémleves

A gesztenye kiváló élelmi-rostforrás, gazdag E-, C-, B1-, B2-, B6-vitaminban. Nagyrészt telítetlen zsírsavakat tartalmaz.

2 adag
Elkészítési idő: 15 perc

200 g főtt gesztenye (frissen főzőtt vagy egész szemű natúr fagyasztott)
500 ml natúr kókusztej (sűrű tejszínes állagú)
1 tk fahéj
1 kk kakaópor
1 csipet kardamom
4 db egész szegfűszeg
1 db egész csillagánizs
4 ek teljes értékű nádcukor
2 db étcsokoládé tallér (cukormentes)
200 ml natúr kókusztej (sűrű tejszínes állagú)

Levesbetét
kókuszforgács vagy mandulaforgács vagy rizstejszínhab

A főtt gesztenyét főzőedénybe tesszük, hozzáadjuk a kókusztejet, a fahéjat és a kakaóport, valamint a kardamomt. A szegfűszeget és a csillagánizst teaszűrőbe tesszük és úgy tesszük a levesbe. Hozzáadjuk a nádcukrot és jól összekeverjük. 15 perc alatt készre főzzük. Miután elkészült levesszük a tűzhelyről, kivesszük belőle a teatojást, botmixerrel krémesre turmixoljuk. Hozzáadjuk a csokoládé tallérokat és jól összekeverjük, megvárjuk hogy elolvadjanak. Végül hozzáadunk még 200 ml kókusztejet, és kézi habverővel alaposan összekeverjük.
Tálaláskor ízlés szerint tehetünk rá kókuszforgácsot, vagy mandulaforgácsot, vagy rizstejszínhabot.

A receptet szerzői jog védi. A recept üzleti célú felhasználása kizárólag a szerző engedélyével lehetséges, és jogdíj köteles. Ha a receptet szeretnéd megosztani a saját blogodon, vagy Facebook oldaladon, akkor vedd fel velem a kapcsolatot. A receptet csak változatlan formában, és erre az oldalra mutató kattintható linkkel lehet megosztani.

További 116 gluténmentes teljes értékű növényi recept található a Testtudatos Táplálkozás könyvemben, és több mint 70 recept található az orvos és dietetikus által ajánlott két hetes gluténmentes növényi étrendet tartalmazó Testtudatos Életmód könyvemben.

Marton Melinda