Marton Melinda okleveles táplálkozási tanácsadó, a Mindenmentes Főzőiskola vezetőoktatója.
Eddig több mint 100 főzőestet, workshopot, előadást tartott, amiken több mint 1000 fő vett részt. Megszervezett több mint 130 táplálkozási szakértői fórumot. Folyamatosan jelennek meg cikkei a médiában, és rendszeresen hívják előadásokat tartani és főzőversenyekre szakmai zsűrinek.
Munkája elismeréseként 2014-ben megválasztották az Év Vegetáriánusának. Négy évig a Magnet Közösségi Házban a Vega Estek főszervezője és háziasszonya volt. Felvilágosító célú munkájával rengeteget tett az egészséges táplálkozás népszerűsítéséért. Év Kiváló Szakembere 2017 díjazott. Jelenleg a Braun és a Kenwood márkanagykövete. A Villeroy & Boch márkaszaküzlet és konyhastudió háziasszonya.
Mindig is a fejlődés motiválta, hogy az élet minél több területén tudatossá váljon, és ezt másoknak is lehetővé tegye.
2013 óta vezeti a Mindenmentes Főzőiskoláját. Tematikus főzőestjein, workshopjain, előadásain és online tanfolyamain többek között olyan speciális és egyedülálló gyakorlati tudást ad át, mint a gluténmentes sütés-főzés, fermentálás, cukormentes befőzés, tej- tojás- húshelyettesítés, fűszerezési praktikák, alapanyagismeret és modern konyhatechnológiai eljárások.
A táplálkozástudomány területén belül a fő szakterülete az ételtársítás, hogy mit mivel társítsunk helyesen. Megalkotta a testtudatos táplálkozás rendszerét, mit, mivel, mikor, mennyit, hogyan együnk. Több kiemelkedően sikeres elméleti online tanfolyamot is kifejlesztett, úgy mint a Testtudatos táplálkozás I-II. és a Tudatos Ételtársítás.
Mottója:
„A helyes táplálkozás létünk összes területén egészséget teremt.”
Colin Campbell, PhD
a Kína-tanulmány szerzője
Eddig megjelent könyvei orvos és dietetikus ajánlásával:
2015 Testtudatos táplálkozás
2016 Testtudatos életmód
2019 Gluténmentes Kisokos
2020 Gluténmentes Ünnepi Receptek
Eddig megjelent online tanfolyamai:
Tudásalapú online tanfolyamok:
2017-2019 Testtudatos Táplálkozás online tanfolyam I-II.
2019 Tudatos Ételtársítás Szeminárium
2020 All In One Pack elméleti tudáscsomag
Gyakorlati fókuszú online tanfolyam:
2021 Mindenmentes Mesterkurzus
Hívd el rendezvényedre előadás és/vagy bemutató tartására, vedd fel a kapcsolatot vele itt!
Végzettségek:
2016 Fitness Akadémia – „táplálkozási tanácsadó” tanfolyam Komsa Ildikó dietetikus vezetésével
2010-17 részvétel ételkészítő- és főzőtanfolyamokon, workshopokon, szemináriumokon és szakmai fórumokon, önképzés autodidakta módon
2014-től folyamatosan tart programokat, főzőesteket, workshopokat, előadásokat
2014 óta vezeti a Gluténmentes teljes értékű növényi Mindenmentes Főzőiskoláját
Egyéb eredmények:
2012 Országos Vegetáriánus Főzőverseny I. helyezett
2013 Legjobb nyers cukormentes édességért járó szakmai különdíj
2013-2017 Vega Estek alapítója, főszervezője és állandó háziasszonya ( több mint 80 db rendezvény)
2014 „Év Vegetáriánusa” díjazott
2015-16 Vegetáriánus Fesztivál társszervezője
2016-2019 a Bijó gluténmentes, teljes értékű növényi táplálkozás szakértője
2012-2019 rendszeresen hívják szakmai zsűrinek főzőversenyekre, előadónak rendezvényekre, szakmai előadás és főzőbemutatók tartására
2017 Év Kiváló Szakembere 2017 díjazott
2018 Tradicionális hatha jóga oktató
2018 Női jóga oktató
2022-től saját rovata van a Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos Egyesületének folyóiratában az ÉLETERŐ Magyar Természetgyógyászati Hírmondóban.
2023 Felkérték, hogy népszerűsítse a „Fermentált ételekkel a hosszú életért!” receptversenyt. Szakértőként bekerült a receptje a Fermentált ételek receptverseny kiadványba.
2023-tól a Braun és a Kenwood márkanagykövete
2023-tól a Villeroy & Boch márkaszaküzlet és konyhastudió háziasszonya
A könyvekben leírtak és a tanfolyami anyagok a szerző saját kutatásán és tapasztalatán alapulnak, nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, és diagnózist. Ezért betegség esetén, mindenképp konzultálj szakorvossal és dietetikussal!
Vélemények rólam:
Az elmúlt években folyamatosan kaptam a visszajelzéseket a könyveim, az előadásaim és a tanfolyamaim kapcsán. Sokan megfordultak nálam és sokan újra és újra visszatértek, mert tetszett nekik, amit nálam kaptak. Emiatt egy-egy név többször is előfordulhat a vélemények között.
A résztvevők között voltak orvosok, természetgyógyászok, életmód tanácsadók, szakácsok, jógaoktatók, sportolók, háziasszonyok és nem csak nők, hanem férfiak is.
Ez nem az összes vélemény, csak a legutóbbi 500 (!)
Kattints ide és olvasd el, hogy mit írtak rólam, a könyveimről és a rendezvényeimről.
Munkám során rengeteg emberrel találkoztam főzőestjeimen, workshopjaimon és előadásaimon. Tanítványaim közül többen megosztották velem történetüket, hogy másokat is inspiráljanak! Olvasd el a történeteiket!
Kattints a linkre és olvasd el: Inspiráló történetek
Nézd meg a képeket a Galériában, ízelítő az ételeimből és pár kép rólam.
A képek megtekintéséhez kattints ide!