Marton Melinda

Marton-MelindaMarton Melinda tudományos kutató, a Testtudatos táplálkozás© módszerének, és a Társító diéta© megalkotója. A Testtudatos táplálkozás és a Testtudatos életmód, a Testtudatos táplálkozás tanfolyam című könyvek  és a Testtudatos táplálkozás online tanfolyam szerzője (orvos és dietetikus ajánlásával). A gluténmentes teljes értékű növényi táplálkozás és a helyes ételtársítás szakértője. Célja, hogy minél több emberrel megismertesse az egészséges táplálkozást.

Eddig több mint 70 saját képzést tartott, főzőtanfolyamot, tréninget, előadást, amiken több mint 1000 fő vett részt. A képzéseit saját maga dolgozta ki, és azt tanítja, amit ő maga is él, és gyakorol.

Az egészséges táplálkozás egyik meghatározó hazai képviselője. Megszervezett több mint 130 táplálkozási szakértői fórumot, a Vega Estek főszervezője és állandó háziasszonya. Folyamatosan jelennek meg cikkei a médiában, és rendszeresen hívják főzőversenyekre szakmai zsűrinek. Munkája elismeréseként 2014-ben megválasztották az Év Vegetáriánusának. 2013 óta vezeti a Gluténmentes teljes értékű növényi Főzőiskoláját.

Mindig is a fejlődés motiválta, hogy az élet minél több területén tudatossá váljon, és ezt másoknak is lehetővé tegye.

Mottója:
„A helyes táplálkozás létünk összes területén egészséget teremt.”
Colin Campbell, PhD
a Kína-tanulmány szerzője

Végzettségek:

2006 PTE BTK- történész
2010 PTE BTK Interdiszciplináris Doktori Iskola – tudományos kutató
2016 F.A.- okleveles táplálkozási tanácsadó
2010-17 részvétel ételkészítő- és főzőtanfolyamokon, workshopokon, szemináriumokon és szakmai fórumokon, önképzés autodidakta módon
2013-tól folyamatosan tart főzőtanfolyamokat, tréningeket és előadásokat
2013 óta (5 éve) vezeti a Gluténmentes teljes értékű növényi Főzőiskoláját

Egyéb eredmények:

2012 Országos Vegetáriánus Főzőverseny I. helyezett
2013 Legjobb nyers cukormentes édességért járó szakmai különdíj
2013-2017 Vega Estek alapítója, főszervezője és állandó háziasszonya (80 db rendezvény)
2014 “Év Vegetáriánusa” díjazott
2015-16 Vegetáriánus Fesztivál társszervezője
2016-2017 a Bijó gluténmentes, teljes értékű növényi táplálkozás szakértője
2012-2017 rendszeresen hívják szakmai zsűrinek főzőversenyekre, előadónak rendezvényekre, szakmai előadás és főzőbemutatók tartására

2012-2017 között kifejlesztette a következő képzéseket, hogy ezzel is segítse a Testtudatos Táplálkozás  gyakorlati megvalósítását:
Tudatos Ételtársítás Tréning, Testtudatos Táplálkozás tanfolyam I-II. , Testtudatos Táplálkozás Nap I-II., Tematikus főzőtanfolyamok, Egésznapos főzőtanfolyam, Fermentálás tanfolyam stb.

Hívd el rendezvényedre előadás és/vagy bemutató tartására, vedd fel a kapcsolatot vele itt!

Eddig megjelent könyvek orvos és dietetikus ajánlásával:

2015 Testtudatos táplálkozás
2016 Testtudatos életmód
2017 Testtudatos táplálkozás tanfolyam könyv 1. rész
2017 Testtudatos táplálkozás online tanfolyam (benne a szerző 3. könyve, az első elméleti tudásanyag)