Mediterrán saláta

A salátaféléknek magas a víztartalmuk. Jelentős rosttartalmuk miatt kitűnő hatással vannak az emésztőrendszer működésére. Ásványi anyagokban (vas, kálcium, magnézium) és vitaminokban (A-vitamin, C-vitamin, B-vitaminok, folsav) gazdagok. Jelentős az esszenciális aminosav tartalmuk. Zöld leveleik egyik fontos összetevője a klorofill, ami antibakteriális és méregtelenítő hatású.

2 adag
Elkészítési idő: 15 perc

160 g jégsaláta
25 g rukkola
25 g madársaláta
60 g kígyóuborka
90 g kaliforniai paprika
100 g koktél paradicsom
80 g sárgarépa
30 g olívabogyó
30 g olajban eltett aszalt paradicsom
1 tk citromlé
1 kk Himalája só

A salátákat és a zöldségeket megmossuk és megtisztítjuk, majd lecsepegtetjük. A jégsalátát csíkokra vágjuk, a rukkolával és a madársalátával együtt egy jó nagy salátás tálba tesszük. A kígyóuborkát és a kaliforniai paprikát 1 cm-es kockákra, a koktélparadicsomot cikkekre, a sárgarépát zsülienre vágjuk és hozzáadjuk a levélzöldségekhez. Az olívabogyót karikára vágjuk, az aszalt paradicsomot csíkokra, és azt is hozzáadjuk a salátához. Végül hozzáadjuk a citromlevet és a sót, és alaposan összekeverjük.

Ez a recept a Testtudatos Életmód című könyvemben is megtalálható, több mint 70 recepttel, hasznos gyakorlati tippekkel, és elméleti alapokkal együtt. Kattints ide, és olvass bele a könyvbe!