A kukoricának (pázsitfűfélé) fontos szerepe van takarmánynövényként és az emberi táplálkozásban is. Az egész világon a búza és a rizs után a kukoricát termesztik a legnagyobb mennyiségben. Egy olcsó és ízletes alapanyag, ami könnyen beépíthető a hétköznapi táplálkozásba. Magas energiatartalmú, tápláló ételek készíthetők belőle.

14 db
Elkészítési idő: 15 perc + 30 perc sütési idő

200 g cukkini
100 g sárgarépa
150 g újburgonya
2 g fokhagyma
20 g újhagyma
½ csokor petrezselyem
1 ek natúr gm vegamix
1 tk borsikafű
1 tk majoranna
1 ek Himalája só
100 g gluténmentes zabpehelyliszt
100 g kukoricaliszt
gluténmentes zsemlemorzsa
bio extraszűz hidegen sajtolt olívaolaj a fasírtok megkenéséhez

A zöldségeket megmossuk, majd megtisztítjuk. Lereszeljük nagy lyukú reszelőn, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, az apróra vágott újhagymát, a felaprított petrezselymet, a szárított fűszereket és a sót, majd megnyomkodjuk, és állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Ezután hozzáadjuk a liszteket, és alaposan összedolgozzuk. Fasírtpogácsákat formázunk belőle, majd mindkét oldalát beforgatjuk zsemlemorzsába. A fasírtokat sütőpapírral kibélelt tepsire sorba rakjuk, és előmelegített sütőben 220 C fokon 30 perc alatt készre sütjük. Az utolsó 5 percben fordítsuk meg a fasírtokat, hogy a tetejük is megpiruljon. Miután elkészült, kicsit hagyjuk kihűlni, majd mindkét oldalát olajsprayvel vékonyan olajozzuk meg.

Marton Melinda

A receptet szerzői jog védi. A recept üzleti célú felhasználása kizárólag a szerző engedélyével lehetséges, és jogdíj köteles. Ha a receptet szeretnéd megosztani a saját blogodon, vagy Facebook oldaladon, akkor vedd fel velem a kapcsolatot. A receptet csak változatlan formában, és erre az oldalra mutató kattintható linkkel lehet megosztani.

További 116 gluténmentes teljes értékű növényi recept található a Testtudatos Táplálkozás könyvemben, és több mint 70 recept található az orvos és dietetikus által ajánlott két hetes gluténmentes növényi étrendet tartalmazó Testtudatos Életmód könyvemben.

Marton Melinda

Marton Melinda

Okleveles táplálkozási tanácsadó, a gluténmentes teljes értékű növényi táplálkozás és a helyes ételtársítás szakértője, négy könyv szerzője.