Az aszalt szilvát hatékony házi hashajtóként ismerik a legtöbben, de a csontok egészségének is jót tesz. Kiváló kálium és a K-vitamin forrás.

Narancsos fahéjas aszaltszilva-krémleves
2 adag
Elkészítési idő: 10 perc + 1 óra áztatási idő

100 g cukrozatlan aszalt szilva
400 ml natúr kókusztej
¼ kk fahéj
¼ kk bourbon vaníliavelő
¼ kk kardamom
¼ kk őrölt narancshéj
200 ml kókusztejszín

Az aszalt szilvát 1 órára beáztatjuk, majd leöntjük róla az áztató levet és főzőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a kókusztejet és a fűszereket és fedő alatt 10 perc alatt készre főzzük. Miután elkészült hozzáadjuk a kókusz tejszínt és kelyhes turmixgépben krémesre turmixoljuk.

A teljes Karácsonyi menüt a receptekkel itt tudod megnézni:
http://testtudatos-taplalkozas.hu/karacsonyi-menu-glutenmentes-tisztan-novenyi-alapanyagokbol-2/

Marton Melinda

A receptet szerzői jog védi. A recept üzleti célú felhasználása kizárólag a szerző engedélyével lehetséges, és jogdíj köteles. Ha a receptet szeretnéd megosztani a saját blogodon, vagy Facebook oldaladon, akkor vedd fel velem a kapcsolatot. A receptet csak változatlan formában, és erre az oldalra mutató kattintható linkkel lehet megosztani.

További 116 gluténmentes teljes értékű növényi recept található a Testtudatos Táplálkozás könyvemben, és több mint 70 recept található az orvos és dietetikus által ajánlott két hetes gluténmentes növényi étrendet tartalmazó Testtudatos Életmód könyvemben.

Marton Melinda

Marton Melinda

Okleveles táplálkozási tanácsadó, a gluténmentes teljes értékű növényi táplálkozás és a helyes ételtársítás szakértője, négy könyv szerzője.