Narancsos fahéjas aszaltszilva-krémleves

Az aszalt szilvát hatékony házi hashajtóként ismerik a legtöbben, de a csontok egészségének is jót tesz. Kiváló kálium és a K-vitamin forrás.

Narancsos fahéjas aszaltszilva-krémleves
2 adag
Elkészítési idő: 10 perc + 1 óra áztatási idő

100 g cukrozatlan aszalt szilva
400 ml natúr kókusztej
¼ kk fahéj
¼ kk bourbon vaníliavelő
¼ kk kardamom
¼ kk őrölt narancshéj
200 ml kókusztejszín

Az aszalt szilvát 1 órára beáztatjuk, majd leöntjük róla az áztató levet és főzőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a kókusztejet és a fűszereket és fedő alatt 10 perc alatt készre főzzük. Miután elkészült hozzáadjuk a kókusz tejszínt és kelyhes turmixgépben krémesre turmixoljuk.

A teljes Karácsonyi menüt a receptekkel itt tudod megnézni:
http://testtudatos-taplalkozas.hu/karacsonyi-menu-glutenmentes-tisztan-novenyi-alapanyagokbol-2/

A receptet szerzői jog védi. A recept üzleti célú felhasználása kizárólag a szerző engedélyével lehetséges, és jogdíj köteles. Ha a receptet szeretnéd megosztani a saját blogodon, vagy Facebook oldaladon, akkor vedd fel velem a kapcsolatot. A receptet csak változatlan formában, és erre az oldalra mutató kattintható linkkel lehet megosztani.

További 116 gluténmentes teljes értékű növényi recept található a Testtudatos Táplálkozás könyvemben, és több mint 70 recept található az orvos és dietetikus által ajánlott két hetes gluténmentes növényi étrendet tartalmazó Testtudatos Életmód könyvemben.

Marton Melinda