Női jóga egyedi élmény fókusszal – csütörtökönként 18:00-19:30-ig a Nyugatinál

Tartalmas, élményekben gazdag női jóga órák csütörtökönként a Nyugatinál. A jógaórák a női ciklussal és a Hold fázisokkal összhangban zajlanak. Illóolajokkal, tartalmas relaxációval, változatos meditációkkal és zenével élménydússá téve, mindig a jelenlevőkhöz alkalmazkodva.

Napjainkban a tudás és a tapasztalatok átadásának hiánya a nőket eltávolította valódi természetüktől, és sokan a „megnemértés” áldozataivá váltak. A nehézségek főként abból fakadnak, hogy a nők nem értik és nem élik meg a női ciklus árapály jellegét, nem támogatják a menstruációt működtető energiát és nem ismerik a menstruáció mögött meghúzódó szimbolikus jelentést, ami a lelki megéléshez szükséges.

A női jóga tanításával a célom, hogy megtanítsam hogyan éljük meg tudatosan a menstruációt, hogyan segítsük tudatosan megfelelő lelki attitűddel a folyamatot, és hogyan támogassuk testünket jógagyakorlatokkal ezeken a napokon.

A női ciklus tudatos megélése támogatja a női jelleg kibontakozását. Fontos, hogy ne csak a külsőségekben éljük meg a nőiségünket, hanem belülről is megéljük és támogassuk. Befelé figyeléssel és elmélyüléssel összhangba tudunk kerülni saját természetünkkel. Meghalljuk belső hangunkat, és felismerjük, hogy mire van szüksége testünknek. Így tudunk egyre jobban egységbe kerülni önmagunkkal. A női ciklus tudatos megélése új távlatokat nyit önmagunk megismerésében, a női bölcsesség megtapasztalásában, és a szellemi fejlődés útján.

Rólam

Marton Melinda

Tradicionális hatha jógaoktató és női jógaoktató képzést végeztem (2017-2018) a Sarasvati Oktató Központban. Összesen 450 óra képzésben vettem eddig részt. Emellett résztvettem kezdő és haladó jógatanfolyamon, több speciális workshopon, oktatói továbbképzéseken a Bhaktivédanta Hittudományi Főiskolán. Tanultam jóga filozófiát, ayurvédát, oktatásmódszertant, a leggyakoribb ászanák kivitelezését és olyan gyakorlatsorokat mint például a Napüdvözlet és a Holdüdvözlet.

Mikor lesz?

2018. december 13.
2018. december 20.
2019. január 3.
2019. január 10.
2019. január 17.
2019. január 24.
2019. január 31.

Minden alkalom csütörtökön 18:00-19:30-ig tart.

Hol lesz?

1055 Budapest Stollár Béla utca 22. II. emelet VedaYoga
(a Nyugati pályaudvartól 3 percre)

Regisztráció

Egy alkalmon maximum 10 fő vehet részt, ezért előzetes regisztráció szükséges. Szőnyeget, eszközöket biztosítunk. (de lehet hozni saját szőnyeget is igény szerint). A konkrét időpontokra a regisztrációnál tudsz jelentkezni.

Mennyibe kerül?

2.200 Ft / fő / alkalom

Kizáró okok

Bármilyen sérv, friss sérülés, csonttörés, terhesség, vagy ha 3 hónap még nem telt el a szülés óta.

jelentkezem-uj2

.

Mit mondanak a női jógáról, azok akik már résztvettek az órákon?

„Drága Melinda, az egyéniséged, a helyszín, és a felkészültséged miatt is különösen jól éreztem magam az órán, nagyon nagyon ellazított, és olyan vidáman, nyugodtan és kipihenve mentem haza, hogy rég volt olyan jó a közérzetem. Szeretnélek bíztatni, hogy csináld ezt tovább!”

Vincze Csilla

„Számomra nagy ajándék volt az órán a kis létszám. Mivel teljesen kezdő vagyok, nagyon élveztem, az extra figyelmet, amelyben így részem lehetett. Illetve nagyon hiteles számomra, hogy tudom, hogy még Te is (továbbra is) tanulod a jógát. És azt is nagyon jó tapasztalni, hogy nem csak tökéletes testtel, és sportos múlttal lehet szépen kivitelezni a gyakorlatokat, hanem bárki érhet el jelentős fejlődést, ha meg van benne a megfelelő lelkesedés, és kitartás.”

Branstetter Tímea

„Az első órát nagyon élveztem. Nagyon jó hangulatot adott az órának, hogy veled együtt csináltuk a gyakorlatot. Még így is maradt figyelmed a javításra is. Hiteles voltál. Jól átgondolt és felépített volt az óra.”

Németh Katalin Sarolta