Női jóga – 2018. szeptember 6-tól

Napjainkban a tudás és a tapasztalatok átadásának hiánya a nőket eltávolította valódi természetüktől, és sokan a „megnemértés” áldozataivá váltak. A nehézségek főként abból fakadnak, hogy a nők nem értik és nem élik meg a női ciklus árapály jellegét, nem támogatják a menstruációt működtető energiát és nem ismerik a menstruáció mögött meghúzódó szimbolikus jelentést, ami a lelki megéléshez szükséges.

A női jóga tanításával a célom, hogy megtanítsam hogyan éljük meg tudatosan a menstruációt, hogyan segítsük tudatosan megfelelő lelki attitűddel a folyamatot, és hogyan támogassuk testünket jógagyakorlatokkal ezeken a napokon.

A női ciklus tudatos megélése támogatja a női jelleg kibontakozását. Fontos, hogy ne csak a külsőségekben éljük meg a nőiségünket, hanem belülről is megéljük és támogassuk. Befelé figyeléssel és elmélyüléssel összhangba tudunk kerülni saját természetünkkel. Meghalljuk belső hangunkat, és felismerjük, hogy mire van szüksége testünknek. Így tudunk egyre jobban egységbe kerülni önmagunkkal. A női ciklus tudatos megélése új távlatokat nyit önmagunk megismerésében, a női bölcsesség megtapasztalásában, és a szellemi fejlődés útján.

Rólam

Marton Melinda
Tradicionális hatha jógaoktató és női jógaoktató képzést végeztem (2017-2018) a Sarasvati Oktató Központban. Összesen 450 óra képzésben vettem eddig részt. Emellett résztvettem kezdő és haladó jógatanfolyamon, több speciális workshopon, oktatói továbbképzéseken a Bhaktivédanta Hittudományi Főiskolán. Tanultam jóga filozófiát, ayurvédát, oktatásmódszertant, a leggyakoribb ászanák kivitelezését és olyan gyakorlatsorokat mint például a Napüdvözlet és a Holdüdvözlet.

Idén ősszel elindítom a női jóga csoportomat. Az órák szeptember 6-tól november 29-ig heti egy alkalommal lesznek csütörtökönként 17:30-19:00-ig.

Azokat várom a csoportomba, akik szeretnének jobban összhangba kerülni a testükkel és a jóga segítségével is növelni szeretnék a testtudatosságukat.


.

Mit mondanak a női jógáról?

„Az egyéniséged, a a felkészültséged és a helyszín miatt is különösen jól éreztem magam az órán! Nagyon nagyon ellazított, és olyan vidáman, nyugodtan és kipihenve mentem haza, hogy rég volt olyan jó a közérzetem.”

Vincze Csilla

.

Mikor lesz?

2018. szeptember 6.
2018. szeptember 13.
2018. szeptember 20.
2018. október 4.
2018. október 11.
2018. október 18.
2018. október 25.
2018. november 15.
2018. november 22.
2018. november 29.

Minden alkalom csütörtökön 17:30-tól 19:00-ig tart.

Hol lesz?

1055 Budapest Stollár Béla utca 22. II. emelet VedaYoga
(a Nyugati pályaudvartól 3 percre)

Regisztráció

Egy alkalmon maximum 10 fő vehet részt, ezért előzetes regisztráció szükséges. Szőnyeget, eszközöket biztosítunk. (de lehet hozni saját szőnyeget is igény szerint). A konkrét időpontokra a regisztrációnál tudsz jelentkezni.

Mennyibe kerül?

2.200 Ft / fő / alkalom

Kizáró okok

Bármilyen sérv, friss sérülés, csonttörés, terhesség, vagy ha 3 hónap még nem telt el a szülés óta.

jelentkezem-uj2