Teljes értékű csoki bonbon mindenmentesen

A diófélék tartalmazzák a legtöbb E-vitamint, ami idegvédőként és immunerősítők antioxidánsként viselkedik. Zsírtartalmukat főként esszenciális zsírsavak adják. Mind a jó zsírok, mind a zsírban oldódó E-vitamin létfontosságú szerepet játszanak a máj működésében.
A datolya gyors energiaellátást biztosít. Magas a rosttartalma, segíti az emésztést.

(tovább…)

“Tejszínes” sütőtökös fettuccine

A sütőtök könnyen emészthető. Jó E-vitamin, és béta-karotin forrás. A béta-karotin az A-vitamin előanyaga, andtioxidáns hatása révén véd a szabad gyökök káros hatásával szemben. A sütőtök magja kitűnő vas- és foszfor-, valamint értékes kálium-, magnézium- és cinkforrás.
(tovább…)

Fűszeres quinoás egytálétel párolt zöldségekkel, pirított tökmaggal

A quinoa beltartalmi összetétele alapján az egészségvédő, diétás ételek kiváló alapanyaga. Nem tartalmaz glutént, így a gluténérzékenyek, coeliákiások étrendjébe is jól beépíthető. Könnyen emészthető. Alacsony kalória tartalma és magas élelmi rost tartalma miatt a fogyókúrás étrendbe is jól beilleszthető. Lúgosító és melegítő hatású, az egész testet erősíti.
(tovább…)

Paradicsomos hummuszos polenta pizza

A búza és a rizs után a kukoricát termesztik a legnagyobb mennyiségben a világon. Egy olcsó és ízletes alapanyag, ami könnyen beépíthető a hétköznapi táplálkozásba. Magas energiatartalmú, tápláló ételek készíthetők belőle. A kukorica gluténmentes, ezért lisztérzékenyek is fogyaszthatják.
(tovább…)

Hamis „túrókrém” datolyás szilva lekvárral – köles pohárkrém

A köles a világ 8 legjelentősebb gabonája közé tartozik. Magas rosttartalma miatt segít az emésztőrendszeri problémák rendezésében. Gluténmentes, ezért lisztérzékenyek is fogyaszthatják. A köles az egyik legerősebb lúgosító hatású gabona, amely főzve is megőrzi lúgos kémhatását. Serkenti az anyagcserét, és melegítő hatású.
(tovább…)

Csicseripuffancs zöldségimádóknak

A csicseriborsónak kiemelkedően magas a rosttartalma, gazdag fehérjében, magas a foszfor, a kalcium és a magnézium tartalma. Könnyen beilleszthető a gluténmentes, teljes értékű növényi étrendbe.

(tovább…)

Sisi golyó

„Fagyis” kókuszgolyó eperrel és datolyával

Nálunk ez a nyár slágerdesszertje, nemcsak azért mert imádok minden ételt, ami rózsaszín! Olyan mintha egyszerre ennél fagyit és kókuszgolyót, hűvős és édesen krémes, ahogy ráharapsz, már el is olvad a szádban, és az eper íze megkoronázza az egészet!

Glutén- és laktózmentes, hozzáadott cukor nélkül és hihetetlenül egyszerű! Szuper gyorsan elkészül és fantasztikusan finom! Ez a Sisi Golyó!

(tovább…)

Narancsos mazsolás kukoricakása

A kukorica gluténmentes, ezért lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Kiváló vérképző, segíti a szívműködést. A kukorica fogyasztása kedvező a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében. Hatóanyagai serkentik a mellékvesét. Az egész kukoricaszem rostos külső burka a székrekedés hatásos ellenszere.
(tovább…)

Mediterrán saláta

A salátaféléknek magas a víztartalmuk. Jelentős rosttartalmuk miatt kitűnő hatással vannak az emésztőrendszer működésére. Ásványi anyagokban (vas, kálcium, magnézium) és vitaminokban (A-vitamin, C-vitamin, B-vitaminok, folsav) gazdagok. Jelentős az esszenciális aminosav tartalmuk. Zöld leveleik egyik fontos összetevője a klorofill, ami antibakteriális és méregtelenítő hatású.
(tovább…)

Mennyei zöldséges fasírt

A kukoricának (pázsitfűfélé) fontos szerepe van takarmánynövényként és az emberi táplálkozásban is. Az egész világon a búza és a rizs után a kukoricát termesztik a legnagyobb mennyiségben. Egy olcsó és ízletes alapanyag, ami könnyen beépíthető a hétköznapi táplálkozásba. Magas energiatartalmú, tápláló ételek készíthetők belőle.
(tovább…)

Tabulé saláta quinoával

A quinoa beltartalmi összetétele alapján az egészségvédő, diétás ételek kiváló alapanyaga. Nem tartalmaz glutént, így a gluténérzékenyek, coeliákiások étrendjébe is jól beépíthető. Az egyik legjobb növényi fehérjeforrás, mivel mind a nyolc esszenciális aminosavat tartalmazza, amit a szervezet nem tud saját maga előállítani.

(tovább…)

Epres almás zöldturmix

Az eper a tavasz és a nyár egyik legkedveltebb csemegéje. A tavaszi tisztítókúrák kedvelt alapanyaga. Kitűnő C-vitamin forrás és gazdag szilíciumban. Erősíti a fogakat. Serkenti a máj működését és gátolja a baktériumok szaporodását. Javítja az étvágyat.
(tovább…)

Medvehagymás aszalt paradicsomos rizslepény

A medvehagyma kedvezően hat a gyomorra, a bélrendszerre, krónikus hasmenés és szorulás ellen jó hatású, a szédülést, fejfájást enyhíti, a magas vérnyomást csökkenti, tisztítja a vesét és a húgyhólyagot, elősegíti a vizelet ürítését, tisztítja a vért.
(tovább…)

Medvehagyma-krémleves

A medvehagyma kedvezően hat a gyomorra, a bélrendszerre, krónikus hasmenés és szorulás ellen jó hatású, a szédülést, fejfájást enyhíti, a magas vérnyomást csökkenti, tisztítja a vesét és a húgyhólyagot, elősegíti a vizelet ürítését, tisztítja a vért.
(tovább…)

Fűszeres lencsepástétom

A zöld és barna fajta lencsék jó szelénforrások, van bennük vas és mangán, továbbá tartalmaznak foszfort, cinket, tiamint, B6 vitamint és folsavat is. Étrendi hatása sokkal jobb a borsóénál és a babénál, 23% könnyen emészthető fehérjét, szabad aminosavakat (például: lizint) tartalmaz.
(tovább…)

Korianderes avokádókrémes káposztasaláta

A káposzta segít a vastagbélrák megelőzésében, enyhíti a gyomorfekélyt. Zöld színű fajtái különösen gazdagok C- és K-vitaminban, de jó E-vitamin és kalciumforrások is. Tartalmaznak béta-karotint, rostanyagot, folsavat és tiamint.
(tovább…)

Édeskömény-krémleves csillagánizzsal

Az édeskömény segíti az emésztést. Sok benne a béta-karotin, valamint a folsav, amely elősegíti a vérképzést.
A csillagánizsnak pedig az immunrendszer megerősítésében van fontos szerepe. Hatékonyan segít a megelőzésben a szokásos megfázásos és influenzás időszakban.
(tovább…)

Vilmoskörtés almás zöldturmix

Az alma javítja az emésztést a benne lévő borkő- és almasavnak köszönhetően, ami gátolja az emésztőrendszerben zajló erjedést és a kórokozó baktériumok tevékenységét.
(tovább…)

Guacamole

Az avokádónak magas a fehérjetartalma, értékes E-vitamin-forrás, jó káliumforrás és gazdag egyszeresen telítetlen zsírsavakban. E zsírsavaknak szerepük van a vér koleszterinszintjének csökkentésében. (tovább…)

Lúgosító avokádós zöldturmix

Az avokádónak magas a fehérjetartalma, értékes E-vitamin-forrás, jó káliumforrás és gazdag egyszeresen telítetlen zsírsavakban. E zsírsavaknak szerepük van a vér koleszterinszintjének csökkentésében. (tovább…)

Édes kölesgolyó

A köles gluténmentes. A gabonák királynője. Lúgosító hatású. A köles fehérje tartalma 10-15%. Szénhidrát-tartalmának jelentős hányada (72%) keményítő, ami szervezetünk számára egy igen jól hasznosítható energiaforrás. Kisebb arányban diétás rostokat, cellulózt, hemicellulózt, lignint, vízoldékony rostokat, pektint is tartalmaz, melyek elősegítik a normális bélműködés helyreállítását. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Héjában és a héj alatti részben B-vitamin, míg csírájában nagy mennyiségű E-vitamin található. (tovább…)

Tofukrémes spenótos hajdinapalacsinta

A tofu magas fehérjetartalmú, kevés telített zsírsavat tartalmaz. Jó kalcium és megfelelő E-vitaminforrás.
A spenót kitűnő karotin, C-vitamin, jó kálium és hasznos folsav forrás. Vasban és klorofillban gazdag, ezért nagyszerű vérképző.
A hajdina gluténmentes, semleges hőhatású, édes, tisztítja és erősíti a beleket, javítja az étvágyat. A hajdinában található bioflavonoid (rutin) erősíti a hajszálereket és a véredényeket, elállítja a vérzést, csökkenti a vérnyomást, fokozza a kéz és láb vérkeringését. (tovább…)

Selymes sütőtökkrémleves

A sütőtök könnyen emészthető. Jó E-vitamin, és béta-karotin forrás. A béta-karotin az A-vitamin előanyaga, andtioxidáns hatása révén véd a szabad gyökök káros hatásával szemben. A sütőtök magja kitűnő vas- és foszfor-, valamint értékes kálium-, magnézium- és cinkforrás. (tovább…)

Currys sárgarépakrém

A sárgarépa az antioxidáns béta-karotin leggazdagabb forrása. A béta-karotin véd a szabad gyökökkel szemben. A sárgarépa jó B1-, C- és E-vitamin forrás. A sárgarépa megszünteti az emésztési zavarokat. A sárgarépa főzve táplálóbb mint nyersen. Nagy mennyiségű élelmi rostot tartalmaz. (tovább…)