Medvehagyma-krémleves

A medvehagyma kedvezően hat a gyomorra, a bélrendszerre, krónikus hasmenés és szorulás ellen jó hatású, a szédülést, fejfájást enyhíti, a magas vérnyomást csökkenti, tisztítja a vesét és a húgyhólyagot, elősegíti a vizelet ürítését, tisztítja a vért.

4 adag
Elkészítési idő: 30 perc

100 g medvehagyma
20 g újhagyma
300 g újburgonya
1 ek natúr vegamix
1 kk borsikafű
500 ml tisztított víz
100 ml tisztított víz a pótláshoz
4 ek bio kókusztej (konzerv kókusztej sűrűje)
1 tk Himalája só

Levesbetét
1 szelet gluténmentes kenyér
20 g reszelt növényi sajt

A zöldségeket megmossuk, a burgonyát meghámozzuk. A medvehagymát csíkokra vágjuk, az újhagymát vékony karikákra vágjuk, a burgonyát nyolcadoljuk. A zöldségeket beletesszük egy edénybe, hozzáadjuk a vegamixet, a borsikafüvet és felöntjük a vízzel. Fedő alatt 20 percig pároljuk. Szükség esetén pótoljuk az elpárolgott vizet. A végén hozzáadjuk a kókusztejet és a sót, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk. Pirított gluténmentes kenyérkockával és reszelt növényi sajttal tálaljuk.

Ez a recept a Testtudatos táplálkozás című könyvemben is megtalálható, további 110 recepttel, hasznos gyakorlati tippekkel, és elméleti alapokkal együtt. Kattints ide, és olvass bele a könyvbe!