Lúgosító avokádós zöldturmix

Az avokádónak magas a fehérjetartalma, értékes E-vitamin-forrás, jó káliumforrás és gazdag egyszeresen telítetlen zsírsavakban. E zsírsavaknak szerepük van a vér koleszterinszintjének csökkentésében.

2 adag
Elkészítési idő: 10 perc

200 g avokádó
50 g spenót
½ citrom leve
¼ kk Himalája só
300 ml tisztított víz

Az avokádót félbevágjuk, majd egy evőkanállal kikanalazzuk a héjából, a magját eltávolítjuk, majd cikkekre vágjuk. A spenótot megmossuk, a citromot kifacsarjuk. Először az avokádót tesszük a kelyhes turmixgépbe, majd a spenótot, végül a sót, a citromlevet és a vizet. Két perc alatt krémesre turmixoljuk.

Ez a recept a Testtudatos táplálkozás című könyvemben is megtalálható, további 110 recepttel, hasznos gyakorlati tippekkel, és elméleti alapokkal együtt. Kattints ide, és olvass bele a könyvbe!