Currys sárgarépakrém

A sárgarépa az antioxidáns béta-karotin leggazdagabb forrása. A béta-karotin véd a szabad gyökökkel szemben. A sárgarépa jó B1-, C- és E-vitamin forrás. A sárgarépa megszünteti az emésztési zavarokat. A sárgarépa főzve táplálóbb mint nyersen. Nagy mennyiségű élelmi rostot tartalmaz.

Elkészítési idő: 10 perc + 20 perc párolási idő

Hozzávalók:
500 g sárgarépa
50 g újhagyma
4 g fokhagyma
1 tk pirospaprika
½ kk curry
2 db babérlevél
1 tk Himalája só
300 ml tisztított víz
1 ek bio extra szűz hidegen sajtolt olívaolaj
½ csokor petrezselyem

A sárgarépát megmossuk, meghámozzuk, majd karikára vágjuk. Beletesszük egy edénybe, hozzáadjuk a megpucolt és karikára vágott újhagymát, a lereszelt fokhagymát, pirospaprikát, a curryt, a babérleveleket és a sót, majd felöntjük a vízzel. Fedő alatt 20 percig pároljuk.
Miután elkészült a sárgarépa kivesszük belőle a babérleveleket, és egy edénybe leöntjük róla a levét. A sárgarépához hozzáadunk egy evőkanál levet és olívaolajat, végül botmixerrel krémesre turmixoljuk. Apróra vágott petrezselyemmel díszítjük.
Tipp: A sárgarépa megmaradt főzőlevét, használjuk mártogatónak gluténmentes kenyérhez.

Ez a recept a Testtudatos táplálkozás című könyvemben is megtalálható, további 110 recepttel, hasznos gyakorlati tippekkel, és elméleti alapokkal együtt. Kattints ide, és olvass bele a könyvbe!