Az édeskömény segíti az emésztést. Sok benne a béta-karotin, valamint a folsav, amely elősegíti a vérképzést.
A csillagánizsnak pedig az immunrendszer megerősítésében van fontos szerepe. Hatékonyan segít a megelőzésben a szokásos megfázásos és influenzás időszakban.

4 adag
Elkészítési idő: 20 perc

300 g édeskömény
150 g újburgonya
2 db csillagánizs
1 kk borsikafű
500 ml tisztított víz
100 ml tisztított víz a pótláshoz
165 ml bio kókusztej (konzerv kókusztej sűrűje)
2 g fokhagyma
1 tk Himalája só

Az édesköményt és a burgonyát megtisztítjuk. Levágjuk az édeskömény zöld leveles részét, és félretesszük, levágjuk a gyökér felőli végét is. Ezután félbevágjuk, majd felkarikázzuk. Beletesszük egy edénybe, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, a csillagánizst és a borsikafüvet, majd felöntjük a vízzel. Fedő alatt 15 percig főzzük. Miután elkészült kivesszük belőle a csillagánizst. Szükség esetén pótoljuk az elpárolgott vizet. Hozzáadjuk a kókusztejet, a lereszelt fokhagymát és a sót, végül botmixerrel krémesre turmixoljuk. Apróra vágott édeskömény levelekkel díszítve tálaljuk.

Marton Melinda

 

A receptet szerzői jog védi. A recept üzleti célú felhasználása kizárólag a szerző engedélyével lehetséges, és jogdíj köteles. Ha a receptet szeretnéd megosztani a saját blogodon, vagy Facebook oldaladon, akkor vedd fel velem a kapcsolatot. A receptet csak változatlan formában, és erre az oldalra mutató kattintható linkkel lehet megosztani.

További 116 gluténmentes teljes értékű növényi recept található a Testtudatos Táplálkozás könyvemben, és több mint 70 recept található az orvos és dietetikus által ajánlott két hetes gluténmentes növényi étrendet tartalmazó Testtudatos Életmód könyvemben, valamint 10 komplett ünnepi menü és 43 recept a Gluténmentes Ünnepi Receptek könyvemben.

Marton Melinda

Marton Melinda

Marton Melinda 4 könyv szerzője: Testtudatos táplálkozás, Testtudatos életmód, Gluténmentes Kisokos, Gluténmentes Ünnepi Receptek. Eddig 6 online tanfolyam szerzője: a Testtudatos táplálkozás tanfolyam I-II, Tudatos ételtársítás szeminárium, Gyakorlati fermentálás tanfolyam, Gluténmentes kenyérsütés, Mindenmentes Mesterkurzus.