Édeskömény-krémleves csillagánizzsal

Az édeskömény segíti az emésztést. Sok benne a béta-karotin, valamint a folsav, amely elősegíti a vérképzést.
A csillagánizsnak pedig az immunrendszer megerősítésében van fontos szerepe. Hatékonyan segít a megelőzésben a szokásos megfázásos és influenzás időszakban.

4 adag
Elkészítési idő: 20 perc

300 g édeskömény
150 g újburgonya
2 db csillagánizs
1 kk borsikafű
500 ml tisztított víz
100 ml tisztított víz a pótláshoz
165 ml bio kókusztej (konzerv kókusztej sűrűje)
2 g fokhagyma
1 tk Himalája só

Az édesköményt és a burgonyát megtisztítjuk. Levágjuk az édeskömény zöld leveles részét, és félretesszük, levágjuk a gyökér felőli végét is. Ezután félbevágjuk, majd felkarikázzuk. Beletesszük egy edénybe, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, a csillagánizst és a borsikafüvet, majd felöntjük a vízzel. Fedő alatt 15 percig főzzük. Miután elkészült kivesszük belőle a csillagánizst. Szükség esetén pótoljuk az elpárolgott vizet. Hozzáadjuk a kókusztejet, a lereszelt fokhagymát és a sót, végül botmixerrel krémesre turmixoljuk. Apróra vágott édeskömény levelekkel díszítve tálaljuk.

Ez a recept a Testtudatos táplálkozás című könyvemben is megtalálható, további 110 recepttel, hasznos gyakorlati tippekkel, és elméleti alapokkal együtt. Kattints ide, és olvass bele a könyvbe!