Fűszeres lencsepástétom

A zöld és barna fajta lencsék jó szelénforrások, van bennük vas és mangán, továbbá tartalmaznak foszfort, cinket, tiamint, B6 vitamint és folsavat is. Étrendi hatása sokkal jobb a borsóénál és a babénál, 23% könnyen emészthető fehérjét, szabad aminosavakat (például: lizint) tartalmaz.

Elkészítési idő: 10 perc + 30 perc párolási idő + 8 óra áztatási idő

250 g barna lencse
20 g póréhagyma
2 db babérlevél
1 kk borsikafű
1 ek Himalája só
50 ml tisztított víz
2 ek bio extra szűz hidegen sajtolt olívaolaj
4 szál friss majoranna levele
½ csokor petrezselyem

A lencsét előző este beáztatjuk. Másnap leöntjük róla az áztatólevet, majd egy edénybe tesszük. Hozzáadjuk a karikára vágott póréhagymát, a babérleveleket, borsikafüvet és a sót, majd bő vízben fedő alatt 30 percig pároljuk.
Miután megfőtt leszűrjük, kivesszük belőle a babérleveleket. Hozzáadjuk a vizet és az olívaolajat, és botmixerrel krémesre turmixoljuk. Végül hozzáadjuk a megmosott és apróra vágott majorannát és petrezselymet, majd jól összekeverjük.

Ez a recept a Testtudatos táplálkozás című könyvemben is megtalálható, további 110 recepttel, hasznos gyakorlati tippekkel, és elméleti alapokkal együtt. Kattints ide, és olvass bele a könyvbe!