Guacamole

Az avokádónak magas a fehérjetartalma, értékes E-vitamin-forrás, jó káliumforrás és gazdag egyszeresen telítetlen zsírsavakban. E zsírsavaknak szerepük van a vér koleszterinszintjének csökkentésében.

Elkészítési idő: 10 perc

300 g avokádó
50 g lilahagyma
50 g paradicsom
2 g fokhagyma
10 db korianderlevél
1 tk dijoni mustár
1 tk citromlé
1 ek bio extra szűz hidegen sajtolt olívaolaj
1 kk Himalája só

Az avokádót félbe vágjuk, eltávolítjuk a magját, és egy evőkanállal kikanalazzuk. Ezután egy kis tálban villával összetörjük. A lilahagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, majd pár pillanatra forró vízbe tesszük, aztán kivesszük, és lehúzzuk a paradicsom héját. A paradicsom húsát felaprítjuk. A fokhagymát és a koriandert mozsárban összetörjük. Végül az avokádót összekeverjük a lilahagymával, a paradicsommal, a fokhagymás korianderrel, a mustárral, a citromlével, az olívaolajjal és a sóval. A guacamolét az avokádó héjában, vagy egy kimagozott pritaminpaprikában tálaljuk.

Ez a recept a Testtudatos táplálkozás című könyvemben is megtalálható, további 110 recepttel, hasznos gyakorlati tippekkel, és elméleti alapokkal együtt. Kattints ide, és olvass bele a könyvbe!