Korianderes avokádókrémes káposztasaláta

A káposzta segít a vastagbélrák megelőzésében, enyhíti a gyomorfekélyt. Zöld színű fajtái különösen gazdagok C- és K-vitaminban, de jó E-vitamin és kalciumforrások is. Tartalmaznak béta-karotint, rostanyagot, folsavat és tiamint.

Az avokádó értékes E-vitamin-forrás, jó káliumforrás és gazdag egyszeresen telítetlen zsírsavakban. E zsírsavaknak szerepük van a vér koleszterinszintjének csökkentésében. Az avokádónak magas a fehérjetartalma.

4 adag
Elkészítési idő: 15 perc

Káposztasaláta
1 kg káposzta
1 tk Himalája só

Megtisztítjuk a káposztát. Csíkokra vágjuk, majd hozzáadjuk a sót. Jól összekeverjük, és alaposan megnyomkodjuk. Ha sok a leve, akkor azt leöntjük. Ezután elkészítjük a korianderes avokádókrémet. Hozzáadjuk a káposztához, és jól összedolgozzuk.

Korianderes avokádókrém
150 g avokádó
2 ek bio extra szűz hidegen sajtolt olívaolaj
1 kk Himalája só
5 db korianderlevél
1 ek friss citromlé

Az avokádót félbevágjuk, majd eltávolítjuk a magját, evőkanállal kikanalazzuk és kockára vágjuk. Majd beletesszük a botmixer mérőpoharába, és a többi alapanyaggal együtt alaposan összeturmixoljuk.

Ez a recept a Testtudatos táplálkozás című könyvemben is megtalálható, további 110 recepttel, hasznos gyakorlati tippekkel, és elméleti alapokkal együtt. Kattints ide, és olvass bele a könyvbe!