A káposzta segít a vastagbélrák megelőzésében, enyhíti a gyomorfekélyt. Zöld színű fajtái különösen gazdagok C- és K-vitaminban, de jó E-vitamin és kalciumforrások is. Tartalmaznak béta-karotint, rostanyagot, folsavat és tiamint.

Az avokádó értékes E-vitamin-forrás, jó káliumforrás és gazdag egyszeresen telítetlen zsírsavakban. E zsírsavaknak szerepük van a vér koleszterinszintjének csökkentésében. Az avokádónak magas a fehérjetartalma.

4 adag
Elkészítési idő: 15 perc

Káposztasaláta
1 kg káposzta
1 tk Himalája só

Megtisztítjuk a káposztát. Csíkokra vágjuk, majd hozzáadjuk a sót. Jól összekeverjük, és alaposan megnyomkodjuk. Ha sok a leve, akkor azt leöntjük. Ezután elkészítjük a korianderes avokádókrémet. Hozzáadjuk a káposztához, és jól összedolgozzuk.

Korianderes avokádókrém
150 g avokádó
2 ek bio extra szűz hidegen sajtolt olívaolaj
1 kk Himalája só
5 db korianderlevél
1 ek friss citromlé

Az avokádót félbevágjuk, majd eltávolítjuk a magját, evőkanállal kikanalazzuk és kockára vágjuk. Majd beletesszük a botmixer mérőpoharába, és a többi alapanyaggal együtt alaposan összeturmixoljuk.

Marton Melinda

 

A receptet szerzői jog védi. A recept üzleti célú felhasználása kizárólag a szerző engedélyével lehetséges, és jogdíj köteles. Ha a receptet szeretnéd megosztani a saját blogodon, vagy Facebook oldaladon, akkor vedd fel velem a kapcsolatot. A receptet csak változatlan formában, és erre az oldalra mutató kattintható linkkel lehet megosztani.

További 116 gluténmentes teljes értékű növényi recept található a Testtudatos Táplálkozás könyvemben, és több mint 70 recept található az orvos és dietetikus által ajánlott két hetes gluténmentes növényi étrendet tartalmazó Testtudatos Életmód könyvemben, valamint 10 komplett ünnepi menü és 43 recept a Gluténmentes Ünnepi Receptek könyvemben.

Marton Melinda

Marton Melinda

Marton Melinda 4 könyv szerzője: Testtudatos táplálkozás, Testtudatos életmód, Gluténmentes Kisokos, Gluténmentes Ünnepi Receptek. Eddig 6 online tanfolyam szerzője: a Testtudatos táplálkozás tanfolyam I-II, Tudatos ételtársítás szeminárium, Gyakorlati fermentálás tanfolyam, Gluténmentes kenyérsütés, Mindenmentes Mesterkurzus.