Medvehagymás aszalt paradicsomos rizslepény

A medvehagyma kedvezően hat a gyomorra, a bélrendszerre, krónikus hasmenés és szorulás ellen jó hatású, a szédülést, fejfájást enyhíti, a magas vérnyomást csökkenti, tisztítja a vesét és a húgyhólyagot, elősegíti a vizelet ürítését, tisztítja a vért.

12 db
Elkészítési idő: 5 perc + 15 perc sütési idő

250 g barna rizsliszt
1 tk foszfátmentes sütőpor
2 ek lenmag
26 ml meleg tisztított víz
120 ml tisztított víz
1 tk Himalája só
20 g medvehagyma
4 db olajban eltett aszalt paradicsom

A rizslisztet egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a sütőport, és jól elkeverjük. Hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát és a felaprított aszalt paradicsomot is. A lenmagot kávédarálóban megőröljük, majd egy tálba tesszük, és hozzáadjuk a 26 g meleg vizet, egy-két percig állni hagyjuk. Majd a lenmagot hozzáadjuk a liszthez a 120 ml tisztított vízzel és a sóval együtt. Jól összedolgozzuk a tésztát. Ezután két sütőpapír között gyúródeszkán vékonyra kinyújtjuk a tésztát, és egy 8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, 12 lepény lesz belőle. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, előmelegített sütőben 190 C fokon 15 perc alatt készre sütjük.

További 111 recept a Testtudatos táplálkozás című könyvemben hasznos gyakorlati tippekkel, és elméleti alapokkal együtt. Kattints ide, és olvass bele a könyvbe!