Mennyei zöldséges fasírt

A kukoricának (pázsitfűfélé) fontos szerepe van takarmánynövényként és az emberi táplálkozásban is. Az egész világon a búza és a rizs után a kukoricát termesztik a legnagyobb mennyiségben. Egy olcsó és ízletes alapanyag, ami könnyen beépíthető a hétköznapi táplálkozásba. Magas energiatartalmú, tápláló ételek készíthetők belőle.

14 db
Elkészítési idő: 15 perc + 30 perc sütési idő

200 g cukkini
100 g sárgarépa
150 g újburgonya
2 g fokhagyma
20 g újhagyma
½ csokor petrezselyem
1 ek natúr gm vegamix
1 tk borsikafű
1 tk majoranna
1 ek Himalája só
100 g gluténmentes zabpehelyliszt
100 g kukoricaliszt
gluténmentes zsemlemorzsa
bio extraszűz hidegen sajtolt olívaolaj a fasírtok megkenéséhez

A zöldségeket megmossuk, majd megtisztítjuk. Lereszeljük nagy lyukú reszelőn, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, az apróra vágott újhagymát, a felaprított petrezselymet, a szárított fűszereket és a sót, majd megnyomkodjuk, és állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Ezután hozzáadjuk a liszteket, és alaposan összedolgozzuk. Fasírtpogácsákat formázunk belőle, majd mindkét oldalát beforgatjuk zsemlemorzsába. A fasírtokat sütőpapírral kibélelt tepsire sorba rakjuk, és előmelegített sütőben 220 C fokon 30 perc alatt készre sütjük. Az utolsó 5 percben fordítsuk meg a fasírtokat, hogy a tetejük is megpiruljon. Miután elkészült, kicsit hagyjuk kihűlni, majd mindkét oldalát olajsprayvel vékonyan olajozzuk meg.

További hasznos receptek:
http://testtudatos-taplalkozas.hu/testtudatos-taplalkozas-konyv/