Narancsos mazsolás kukoricakása

A kukorica gluténmentes, ezért lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Kiváló vérképző, segíti a szívműködést. A kukorica fogyasztása kedvező a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében. Hatóanyagai serkentik a mellékvesét. Az egész kukoricaszem rostos külső burka a székrekedés hatásos ellenszere.

2 adag
Elkészítési idő: 15 perc

100 g kukoricadara
600 ml tisztított víz
1 kk bourbon vaníliavelő
4 csepp narancsolaj
7 csepp folyékony stevia
300 g narancs (1 db)
25 g mazsola

A kimért kukoricadarát a vízzel, a fűszerekkel és a steviával együtt főzőedénybe tesszük. A narancsot megpucoljuk, szétszedjük gerezdjeire és a gerezdeket kifilézzük, ezután kockára vágjuk és a mazsolával együtt a kukoricadarához adjuk. Majd folyamatos keverés mellett 10 perc alatt készre főzzük.

Ez a recept a Testtudatos Életmód című könyvemben is megtalálható, több mint 70 recepttel, hasznos gyakorlati tippekkel, és elméleti alapokkal együtt. Kattints ide, és olvass bele a könyvbe!