Selymes sütőtökkrémleves

A sütőtök könnyen emészthető. Jó E-vitamin, és béta-karotin forrás. A béta-karotin az A-vitamin előanyaga, andtioxidáns hatása révén véd a szabad gyökök káros hatásával szemben. A sütőtök magja kitűnő vas- és foszfor-, valamint értékes kálium-, magnézium- és cinkforrás.

Elkészítési idő: 30 perc
Mennyiség: 4 adag

Hozzávalók
500 g sütőtök
50 g póréhagyma
1 ek natúr vegamix
500 ml tisztított víz
100 ml tisztított víz a pótláshoz
2 ek bio kókusztej (konzerv kókusztej sűrűje)
1 tk Himalája só

Levesbetéthez
20 g tökmag vagy tökmagolaj

A zöldségeket megmossuk, majd meghámozzuk. A sütőtököt kockára vágjuk, a póréhagymát vékony karikákra vágjuk. Az egészet beletesszük egy edénybe, hozzáadjuk a vegamixet, és felöntjük a vízzel. Fedő alatt 20 percig pároljuk. Szükség esetén pótoljuk az elpárolgott vizet. A végén hozzáadjuk a kókusztejet, a sót, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk. Egy serpenyőben megpirítjuk a tökmagot. A sütőtök krémlevest pirított tökmaggal, vagy tökmagolajjal tálaljuk.

Ez a recept a Testtudatos táplálkozás című könyvemben is megtalálható, további 110 recepttel, hasznos gyakorlati tippekkel, és elméleti alapokkal együtt. Kattints ide, és olvass bele a könyvbe!