Tabulé saláta quinoával

A quinoa beltartalmi összetétele alapján az egészségvédő, diétás ételek kiváló alapanyaga. Nem tartalmaz glutént, így a gluténérzékenyek, coeliákiások étrendjébe is jól beépíthető. Az egyik legjobb növényi fehérjeforrás, mivel mind a nyolc esszenciális aminosavat tartalmazza, amit a szervezet nem tud saját maga előállítani.

4 adag
Elkészítési idő: 30 perc

200 g quinoa
1 ek natúr vegamix
1 tk Himalája só
1 db citrom
2 ek szőlőmagolaj
100 g lilahagyma
4 g fokhagyma
1/2 csokor petrezselyem
200 g koktélparadicsom
200 g kígyóuborka
1 db fejes saláta

A quinoát folyó víznél szűrőben alaposan átmossuk. Egy kis edényben felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel és hozzáadjuk a vegamixet, majd felforraljuk. Fedő alatt 25 percig főzzük. Megvárjuk míg kihűl, majd egy nagy méretű keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a sót, a friss citromlevet, a szőlőmag olajat, a felaprított hagymát, petrezselymet és a lereszelt fokhagymát. Végül hozzáadjuk a cikkekre vágott koktélparadicsomokat és a felkockázott uborkát és alaposan összekeverjük. Salátaágyon tálaljuk.

További 111 recept a Testtudatos táplálkozás című könyvemben hasznos gyakorlati tippekkel, és elméleti alapokkal együtt.

Kattints ide, és olvass bele a könyvbe!