Tofukrémes spenótos hajdinapalacsinta

A tofu magas fehérjetartalmú, kevés telített zsírsavat tartalmaz. Jó kalcium és megfelelő E-vitaminforrás.
A spenót kitűnő karotin, C-vitamin, jó kálium és hasznos folsav forrás. Vasban és klorofillban gazdag, ezért nagyszerű vérképző.
A hajdina gluténmentes, semleges hőhatású, édes, tisztítja és erősíti a beleket, javítja az étvágyat. A hajdinában található bioflavonoid (rutin) erősíti a hajszálereket és a véredényeket, elállítja a vérzést, csökkenti a vérnyomást, fokozza a kéz és láb vérkeringését.

Elkészítési idő: 1 óra
Mennyiség: 20 db palacsinta

Spenótos hajdinapalacsinta
320 g hajdinaliszt
750 ml tisztított víz
1 kk Himalája só
2 tk foszfátmentes sütőpor
200 g spenót
50 ml tisztított víz a spenót párolásához
1 kk Himalája só
2 g fokhagyma
2 őrlés friss zöldbors

A lisztet 750 ml vízzel, a sóval és a sütőporral simára keverjük, palacsintatészta állagot kapunk. A spenótot alaposan megmossuk, és eltávolítjuk a szárát. Majd fedő alatt 5 percig pároljuk 50 ml vízzel, a sóval, és a lereszelt fokhagymával. Miután kész van botmixerrel pürésítjük. Végül kézi habverővel alaposan összekeverjük a palacsintatésztával, kevés frissen őrölt zöldborsot adunk hozzá. Majd tapadásmentes serpenyőben olaj nélkül, vagy 1-2 csepp olajon kisütjük.

Kb. 20 darab palacsinta lesz belőle. Ezután elkészítjük a tofukrémet.

Tofukrém
300 g bio natúr tofu
200 g növényi szójatejföl
2 ek bio extra szűz hidegen sajtolt olívaolaj
1 kk Himalája só
2 g fokhagyma
4 ek sörélesztő pehely
½ kk őrölt fehér mustármag
1 kk kurkuma
1 kk pirospaprika
4 őrlés friss zöldbors

Egy nagy keverőtálba beletesszük a megmosott, és feldarabolt natúr tofut, hozzáadjuk a tejfölt, az olajat, a sót, a lereszelt fokhagymát és a fűszereket, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk.
Végül megkenjük a tofukrémmel a palacsintákat, és feltekerjük. Friss salátával, vagy paradicsommal tálaljuk.

Ez a recept a Testtudatos táplálkozás című könyvemben is megtalálható, további 110 recepttel, hasznos gyakorlati tippekkel, és elméleti alapokkal együtt. Kattints ide, és olvass bele a könyvbe!