Vöröslencse-gulyás gazdagon nyári bográcsozáshoz

A vöröslencse gazdag ásványianyagokban, mint például: kálium, foszfor, vas.
Magas az energia- és fehérjetartalma, jelentős az élelmirost-tartalma és alacsony a glikémiás indexe.

2 adag
Elkészítési idő: 5 perc + 25 perc főzési idő

75 g sárga burgonya
50 g zeller
50 g karalábé
75 g sárgarépa
50 g fehérrépa
50 g vöröslencse
2 g fokhagyma
1 tk natúr vegamix
1 tk pirospaprika
½ kk római kömény
½ kk borsikafű
1 db babérlevél
½ cs petrezselyem
400 ml tisztított víz
1 kk Himalája só

A zöldségeket megmossuk és megtisztítjuk. A burgonyát, a zellert és a karalábét kockára vágjuk, a sárgarépát és a fehérrépát félhold alakúra vágjuk. A vöröslencsét kimérjük, majd a zöldségekkel együtt főzőedénybe tesszük, és felöntjük a vízzel. A fokhagymát megtisztítjuk, majd felaprítjuk és a fűszerekkel együtt hozzáadjuk a leveshez. A petrezselymet folyóvíznél leöblítjük, majd a szárát levágjuk és azt is hozzáadjuk a leveshez. Fedő alatt 25 perc alatt készre főzzük. Végül kivesszük belőle a petrezselyem szárat és a babérlevelet, majd hozzáadjuk a sót és összekeverjük.

Ez a recept a Testtudatos Életmód című könyvemben is megtalálható, több mint 70 recepttel, hasznos gyakorlati tippekkel, és elméleti alapokkal együtt. Kattints ide, és olvass bele a könyvbe!