A csicseriborsónak kiemelkedően magas a rosttartalma, gazdag fehérjében, magas a foszfor, a kalcium és a magnézium tartalma. Könnyen beilleszthető a gluténmentes, teljes értékű növényi étrendbe.

4 db muffin
Elkészítési idő: 5 perc előkészítés + 25 perc sütési idő

60 g csicseriborsó liszt
2 ek sörélesztő pehely
1 csipet kurkuma
½ kk fokhagyma granulátum
½ kk vöröshagyma granulátum
1 kk Himalája só
60 g rizs főzőkrém
200 ml natúr kókusztej

A csicseriborsó lisztet kimérjük egy nagy keverőtálba. Hozzáadjuk a sörélesztő pelyhet, a fűszereket, a sót, a rizs főzőkrémet és a kókusztejet, és kézi habverővel simára keverjük. Négy darab szilikonos muffinsütő formába egyenletesen elosztjuk a tésztát. 180 C fokos sütőben légkeverős fokozaton a zsemlékkel együtt 25 perc alatt készre sütjük. Megvárjuk, hogy kihűljenek, és csak azután szedjük ki a formákból a muffinokat.

Tipp: vágj kockára tetszőleges zöldségeket (paradicsom, paprika, cukkini stb.) és keverd bele a muffin tésztájába, majd süsd ki a muffin formákban. Himalája só helyett használhatsz fekete sót (kala namak), hogy a muffinoknak tojásos jellegű íze legyen.

Marton Melinda

A receptet szerzői jog védi. A recept üzleti célú felhasználása kizárólag a szerző engedélyével lehetséges, és jogdíj köteles. Ha a receptet szeretnéd megosztani a saját blogodon, vagy Facebook oldaladon, akkor vedd fel velem a kapcsolatot. A receptet csak változatlan formában, és erre az oldalra mutató kattintható linkkel lehet megosztani.

További 116 gluténmentes teljes értékű növényi recept található a Testtudatos Táplálkozás könyvemben, és több mint 70 recept található az orvos és dietetikus által ajánlott két hetes gluténmentes növényi étrendet tartalmazó Testtudatos Életmód könyvemben.

Marton Melinda

Marton Melinda

Okleveles táplálkozási tanácsadó, a gluténmentes teljes értékű növényi táplálkozás és a helyes ételtársítás szakértője, három könyv szerzője.