“Sajtkrémes omlett muffin”

A csicseriborsónak kiemelkedően magas a rosttartalma, gazdag fehérjében, magas a foszfor, a kalcium és a magnézium tartalma. Könnyen beilleszthető a gluténmentes, teljes értékű növényi étrendbe.

4 db muffin
Elkészítési idő: 5 perc előkészítés + 25 perc sütési idő

60 g csicseriborsó liszt
2 ek sörélesztő pehely
1 csipet kurkuma
½ kk fokhagyma granulátum
½ kk vöröshagyma granulátum
1 kk Himalája só
60 g rizs főzőkrém
200 ml natúr kókusztej

A csicseriborsó lisztet kimérjük egy nagy keverőtálba. Hozzáadjuk a sörélesztő pelyhet, a fűszereket, a sót, a rizs főzőkrémet és a kókusztejet, és kézi habverővel simára keverjük. Négy darab szilikonos muffinsütő formába egyenletesen elosztjuk a tésztát. 180 C fokos sütőben légkeverős fokozaton a zsemlékkel együtt 25 perc alatt készre sütjük. Megvárjuk, hogy kihűljenek, és csak azután szedjük ki a formákból a muffinokat.

Tipp: vágj kockára tetszőleges zöldségeket (paradicsom, paprika, cukkini stb.) és keverd bele a muffin tésztájába, majd süsd ki a muffin formákban. Himalája só helyett használhatsz fekete sót (kala namak), hogy a muffinoknak tojásos jellegű íze legyen.

A receptet szerzői jog védi. A recept üzleti célú felhasználása kizárólag a szerző engedélyével lehetséges, és jogdíj köteles. Ha a receptet szeretnéd megosztani a saját blogodon, vagy Facebook oldaladon, akkor vedd fel velem a kapcsolatot. A receptet csak változatlan formában, és erre az oldalra mutató kattintható linkkel lehet megosztani.

További 116 gluténmentes teljes értékű növényi recept található a Testtudatos Táplálkozás könyvemben, és több mint 70 recept található az orvos és dietetikus által ajánlott két hetes gluténmentes növényi étrendet tartalmazó Testtudatos Életmód könyvemben.

Marton Melinda