“Sajtos” zöldséges omlett muffin

A sárgaborsó összetett szénhidrátokat tartalmaz, lassan szívódik fel, teltségérzetet biztosít. Magas rosttartalmának köszönhetően hozzájárul az emésztőrendszer egészségéhez, elősegíti az emésztést.

“Sajtos” zöldséges omlett muffin
12 db muffin
Elkészítési idő: 5 perc előkészítés + 25 perc sütési idő

Az omlett tésztája
120 g sárgaborsó liszt (vagy csicseriborsó liszt)
4 ek sörélesztő pehely
1 tk kurkuma
1 kk fokhagyma granulátum
1 kk vöröshagyma granulátum
1 tk Himalája só
120 g rizs főzőkrém
400 ml natúr kókusztej

Zöldségek
50 g pritaminpaprika
50 g sárgarépa
50 g kígyóuborka
50 g cukkini
30 g lilahagyma
50 g koktélparadicsom
30 g olajban eltett aszaltparadicsom

A sárgaborsó lisztet kimérjük egy nagy keverőtálba. Hozzáadjuk a sörélesztő pelyhet, a fűszereket, a sót, a rizs főzőkrémet és a kókusztejet, és kézi habverővel simára keverjük. A zöldségeket kockára vágjuk. Tizenkét darab szilikonos muffinsütő formát vékonyan kiolajozunk, egy-egy evőkanál zöldséget kanalazunk a formákba, majd megtöltjük merőkanállal a híg masszával. 180 C fokos sütőben légkeverős fokozaton 25 perc alatt készre sütjük. Megvárjuk, hogy kihűljenek, és csak azután szedjük ki a formákból a muffinokat.

Tipp: az omlettet kisüthetjük egyben is, egy nagyobb szilikonos sütőformában.

A teljes szilveszteri és újévi menüt itt találod:
http://testtudatos-taplalkozas.hu/szilveszteri-es-ujevi-menu/

A receptet szerzői jog védi. A recept üzleti célú felhasználása kizárólag a szerző engedélyével lehetséges, és jogdíj köteles. Ha a receptet szeretnéd megosztani a saját blogodon, vagy Facebook oldaladon, akkor vedd fel velem a kapcsolatot. A receptet csak változatlan formában, és erre az oldalra mutató kattintható linkkel lehet megosztani.

További 116 gluténmentes teljes értékű növényi recept található a Testtudatos Táplálkozás könyvemben, és több mint 70 recept található az orvos és dietetikus által ajánlott két hetes gluténmentes növényi étrendet tartalmazó Testtudatos Életmód könyvemben.

Marton Melinda