A sárgaborsó összetett szénhidrátokat tartalmaz, lassan szívódik fel, teltségérzetet biztosít. Magas rosttartalmának köszönhetően hozzájárul az emésztőrendszer egészségéhez, elősegíti az emésztést.

“Sajtos” zöldséges omlett muffin
12 db muffin
Elkészítési idő: 5 perc előkészítés + 25 perc sütési idő

Az omlett tésztája
120 g sárgaborsó liszt (vagy csicseriborsó liszt)
4 ek sörélesztő pehely
1 tk kurkuma
1 kk fokhagyma granulátum
1 kk vöröshagyma granulátum
1 tk Himalája só
120 g rizs főzőkrém
400 ml natúr kókusztej

Zöldségek
50 g pritaminpaprika
50 g sárgarépa
50 g kígyóuborka
50 g cukkini
30 g lilahagyma
50 g koktélparadicsom
30 g olajban eltett aszaltparadicsom

A sárgaborsó lisztet kimérjük egy nagy keverőtálba. Hozzáadjuk a sörélesztő pelyhet, a fűszereket, a sót, a rizs főzőkrémet és a kókusztejet, és kézi habverővel simára keverjük. A zöldségeket kockára vágjuk. Tizenkét darab szilikonos muffinsütő formát vékonyan kiolajozunk, egy-egy evőkanál zöldséget kanalazunk a formákba, majd megtöltjük merőkanállal a híg masszával. 180 C fokos sütőben légkeverős fokozaton 25 perc alatt készre sütjük. Megvárjuk, hogy kihűljenek, és csak azután szedjük ki a formákból a muffinokat.

Tipp: az omlettet kisüthetjük egyben is, egy nagyobb szilikonos sütőformában.

A teljes szilveszteri és újévi menüt itt találod:
http://testtudatos-taplalkozas.hu/szilveszteri-es-ujevi-menu/

Marton Melinda

A receptet szerzői jog védi. A recept üzleti célú felhasználása kizárólag a szerző engedélyével lehetséges, és jogdíj köteles. Ha a receptet szeretnéd megosztani a saját blogodon, vagy Facebook oldaladon, akkor vedd fel velem a kapcsolatot. A receptet csak változatlan formában, és erre az oldalra mutató kattintható linkkel lehet megosztani.

További 116 gluténmentes teljes értékű növényi recept található a Testtudatos Táplálkozás könyvemben, és több mint 70 recept található az orvos és dietetikus által ajánlott két hetes gluténmentes növényi étrendet tartalmazó Testtudatos Életmód könyvemben.

Marton Melinda

Marton Melinda

Okleveles táplálkozási tanácsadó, a gluténmentes teljes értékű növényi táplálkozás és a helyes ételtársítás szakértője, három könyv szerzője.