Teljes értékű csoki bonbon mindenmentesen

A diófélék tartalmazzák a legtöbb E-vitamint, ami idegvédőként és immunerősítők antioxidánsként viselkedik. Zsírtartalmukat főként esszenciális zsírsavak adják. Mind a jó zsírok, mind a zsírban oldódó E-vitamin létfontosságú szerepet játszanak a máj működésében.
A datolya gyors energiaellátást biztosít. Magas a rosttartalma, segíti az emésztést.

Teljes értékű csoki bonbon – mindenmentes

8 db csoki bonbon
Elkészítési idő: 10 perc +  30 perc hűtés

8 db friss nyers datolya (nem aszalt és nem cukrozott!)
4 db dió
8 db étcsokoládé tallér (cukor- és tejmentes!)

A datolyát megmossuk és kimagozzuk, úgy hogy a datolyát csak az egyik felén bontjuk ki és ott vesszük ki a magot. A diót félbe vágjuk, így lesz 8 darab fél diónk. Egy datolyába beteszünk egy fél diót és összezárjuk a datolyát, ezt nyolcszor megismételjük. Egy kis edényben vizet forralunk, úgy hogy csak félig legyen vízzel. A csokoládét egy olyan tálba tesszük, ami félig beleér az edénybe. Az étcsoki tallérokat gőz felett megolvasztjuk. Miután megolvadt a csoki, belemártjuk egyesével a töltött datolyákat és rácsra tesszük. 30 percre hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé újra megszilárduljon.

Ehetjük bonbonként, vagy készíthetjük Karácsonykor szaloncukor helyett. Egy biztos gyorsan elfogy!

További 116 gluténmentes teljes értékű növényi recept található a Testtudatos Táplálkozás könyvemben, és több mint 70 recept található az orvos és dietetikus által ajánlott két hetes gluténmentes növényi étrendet tartalmazó Testtudatos Életmód könyvemben.

Marton Melinda