Tematikus Gluténmentes Főzőtanfolyam – 2018. február 24.
Növényi tej- és tejtermékhelyettesítők I. + Gluténmentes kenyerek

  •  4 órás tematikus főzőtanfolyamok, mindig más-más aktuális témában
  •  Gluténmentes és tisztán növényi (hús-, tojás- és tejmentes) alapanyagokból készítünk ételeket
  • Megismerkedhetsz az adott téma legfontosabb ismereteivel
  •  Szó lesz a különböző alapanyagokról és beszerzésükről
  •  Gyakorlatban is kipróbálhatsz egészséges konyhatechnikai eljárásokat
  • A kurzus során 4-5 ételt készítünk az adott témában
  • A recepteket minden résztvevő megkapja
  • Minden résztvevő kap egy összefoglaló cikket az adott témáról
  • Közös ebéd vagy vacsora a kurzus végén

Az ételek gluténmentes alapanyagokból, de nem gluténmentes környezetben készülnek. Az edényeket tisztán tartjuk, de másfajta ételek készítésére is használják.

.

Mit mondanak a főzőtanfolyamról?

„Készüljetek egy olyan élményre, ami könnyen fenekestől felforgathatja a táplálkozásról eddig kialakult képeteket!”

Nagy Zoltán

„Először is köszönök mindent, amit a Főzőtanfolyamon kaptam. Nagyon jól éreztem magam kívül-belül. Voltam már másnál főzőtanfolyamon (… vegán étterem), de úgy érzem erre volt szükségem, hogy egy kicsit jobban átlássam a dolgokat.

Te sokkal lényegre törőbben, mélyebben átadtad a tudást, amit felhalmoztál az évek során, és bár ezernyi kérdést lehetett volna még feltenni, az alapokat elindítottad bennem.

A másik helyen csak felületesen kezelték a dolgokat, de a
MIÉRT mindig is nyitott maradt. Nálad viszont a miért-re is választ kaptam. Ez a nagy különbség, ha valaki ok-okozat folytán jut el egy szintre, ez fantasztikus! A tapasztalat sokat számít, legalábbis számomra. Kívánom, hogy mindig legyél ilyen mélyreható, és továbbra is folytasd ezt a munkát! Várom a mielőbbi folytatást!”

Gurdon Éva

„Csak köszönetet tudok Neked mondani azért, hogy ilyen közvetlen módon tanulhatok, és fejlődhetek. A szeptemberi főzőtanfolyam óta étkezem igazán változatosan és élvezetesen. Visszaadtad az ételek iránti lelkesedésemet, és imádok főzni, a párom legnagyobb örömére! Csak egyszer kell kipróbálni és itt fogsz ragadni. Ezután szomjazni fogod a tudást, amit Melinda nyújthat.”

Naszódi Tímea

„Az ételek sokszínűsége, a sok hasznos tanács, a kellemes hangulat tetszett a legjobban. Finomak voltak az ételek, táplálóak, és mindamellett írom ezt, hogy húsevő vagyok. Köszönöm a finom ételeket, rengeteg hasznos információt és jó kedvet. Csak így tovább! Mindenkinek jó szívvel ajánlom a főzőtanfolyamot. Húsevők is sok újat tanulhatnak, és finom ételeket ehetnek.”

Dr. Réman-Tar Annamária

„Interneten rákerestem, és Melinda volt a legszimpatikusabb a honlapja alapján. Voltam is a főzőtanfolyamon, ami nagyon tetszett. Finom ételeket főztünk és ettünk, változatosan és még emellé hozzátetted a magas színvonalú szakmai tudásodat is. Ez tesz téged különlegessé, és nem csak egy szimpla tanfolyammá, ahol a diák megkapja a receptet, megfőzi és kész. Ilyenkor tényleg mélyebb motivációt kell az emberben ébreszteni, és te ezt meg is teszed!”

Fésüs Ivett

„Köszönök mindent! Minden hasznos információt, és azt a ritka közvetlenséget és szeretetet, amivel mindig felénk fordulsz.

Meggyőződéssel ajánlom mindazoknak, akik nehezen találják az utat az egymásnak ellentmondó információk kereszttűzében. Melinda nyitott és elfogadó látásmódjával összegezni fogja az egészséges életmód fontos részeit.”

Pályi Janka

Ki tartja a főzőtanfolyamot?

Marton Melinda
Marton Melinda tudományos kutató, a Testtudatos táplálkozás© módszerének megalkotója. A Testtudatos táplálkozás című receptkönyv (2015) szerzője. A gluténmentes teljes értékű növényi táplálkozás és a helyes ételtársítás szakértője. Célja, hogy minél több emberrel megismertesse az egészséges táplálkozást.

Mikor 2013-ban elkezdett főzőtanfolyamokat tartani, az elsők közt volt, aki a gluténmentességet tanította. Az első főzőtanfolyama is egy tisztán növényi gluténmentes főzőtanfolyam volt, majd követte az összes többi.

Eddig több mint 50 saját képzést tartott, főzőtanfolyamot, tréninget, előadást, amiken több mint 500 fő vett részt. A képzéseit saját maga dolgozta ki, és azt tanítja, amit ő maga is él, és gyakorol.

Az egészséges táplálkozás egyik meghatározó hazai képviselője. Megszervezett közel 100 táplálkozási szakértői fórumot, a Vega Estek főszervezője és állandó háziasszonya. Folyamatosan jelennek meg cikkei a médiában, és rendszeresen hívják főzőversenyekre szakmai zsűrinek. Munkája elismeréseként 2014-ben megválasztották az Év Vegetáriánusának.

.

Mikor lesz?

2018. február 24. 9:00-13:00 Növényi tej- és tejtermék helyettesítők I.
(készítünk többféle tej-, sajtkrém-, túró-, tejföl helyettesítőt) A tanfolyamnak már van folytatása a Növényi tej- és tejtermék helyettesítők II. része március 8-án lesz.

2018. február 24. 14:00-18:00 Gluténmentes kenyerek

(100% növényi és gluténmentes, készítünk többféle kenyeret, zsemlét, krékert, palacsintát)


Hol lesz?

Budapest, XIII. kerület (Pontos címet jelentkezés után küldök.)

Mennyibe kerül?

A főzőtanfolyam teljes ára: 9.900 Ft /fő / alkalom
mely tartalmazza az alapanyagok és az azokból elkészített ebéd vagy vacsora költségeit és a nyomtatott anyagokat.

Pár fontos dolog

A jelentkezésed akkor válik véglegessé, ha előre elutalod az 1. részletet: 5.000 Ft /fő / alkalom. A tanfolyamon maximum 10 fő vehet részt, a jelentkezéseket az 1. részlet beérkezésének sorrendjében tudom elfogadni.

Ha bármilyen ételallergiád, érzékenységed, betegséged van, kérlek jelezd a jelentkezésnél, hogy ahhoz is tudjam igazítani az ételeket.

Jelentkezem