Marton Melinda

Vállald a felelősséget a testedért!

Egy évet dolgoztam azért, hogy ez a második könyv is megszülethessen, hogy még több embernek legyen a segítségére, mint az első könyvem! Folyamatosan tökéletesítettem a recepteket és teszteltem, hogy mennyire állják meg a helyüket a hétköznapokban.

Így született meg a kéthetes Társító Diéta© és a Testtudatos Életmód© című könyv! Ez a könyv az elmúlt 10 évben szerzett tapasztalatomnak az esszenciája, a legjobb tudásomat tettem bele! Bízom benne, hogy a könyvem hasznodra válik és sok örömet fog okozni Neked és családodnak is!

A könyvem két részből áll. Az első felében bemutatom az életmód 3 pillérét, különös tekintettel a táplálkozásra. Sok-sok hasznos tartalommal, ami segít ezt a területet rendbe tenni.

A második fele pedig maga a Társító Diéta, ami egy dietetikus által jóváhagyott és lektorált két hetes étrend (reggeli, ebéd, vacsora). Két hét, amiben minden nap beosztottam, hogy mit készíts reggelire, ebédre, vacsorára. Remélem, hogy ennek te is örülsz, két hétig biztosan nem kell azon gondolkoznod, hogy mit főzz.

A receptek természetesen mentesek a leggyakoribb allergénektől (glutén, szója, mogyoró, mandula, kesudió, tej, tojás) és mentesek mindenféle állati eredetű alapanyagtól. Nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, és alacsony zsírtartalmúak. A receptek két adagosak lettek, hogy könnyen tudj számolni a mennyiségekkel. Több mint 70 recept, és kb. 40 színes fotó. A legtöbb recepthez készítettem fotót is, hogy könnyen el tudd készíteni. Igazán szép, színes kiadvány!

Ehhez a könyvemhez is jár egy letölthető ajándék fejezet hasznos kiegészítő tartalmakkal. Van benne ajándékrecept, piaci és bolti bevásárló lista, konkrét alapanyagmárkákkal és egy szuper táblázat, ami segíteni fog Neked az életmódváltásban.

Szeretettel,

Marton Melinda

a könyv szerzője

A könyvről

A Testtudatos életmód könyv fejezetei:

 • A tudatosság
 • A testtudatos életmód 3 pillére
 • Tudatos szemléletváltás a táplálkozásban
 • Állapotfelmérés
 • A mentes időszakokon át a rendszeres böjtig
 • 5 kulcs az egészséghez
 •  8+1 leggyakoribb hiba az ételtársításban
 •  Önts tiszta vizet a pohárba!
 •  Útmutató a receptekhez
 •  10 dolog, amit az én receptjeimben nem találsz
 • Legfontosabb eszközök, amikre szükséged lesz
 • Vásárlási tanácsok
 • Társító Diéta – kéthetes menü (reggeli, ebéd, vacsora)

Az ajándék fejezet tartalma:

 •  Piaci és bolti bevásárló lista, konkrét alapanyagmárkákkal
 • Nyomtatható heti menü
 • Ajándék receptek
 • Egy szuper táblázat az életmódváltáshoz

Egy kis ízelítő a könyvből

.

Olvass bele a könyvbe!

.
Marton_Melinda_Testtudatos_Eletmod-reszlet

A bal alsó sarokban lévő nyilakkal tudsz lapozni.

.

Ajánlások

Dr. Tamasi József

„Melinda szívvel lélekkel népszerűsíti a teljes értékű növényi – gluténmentes táplálkozást és időközben kellően beágyazta az étrendjét egy tágabb, szakmailag megalapozott környezetbe. Receptjei nagyszerű kiindulópontjai lehetnek a helyes életmódváltásnak.”

Dr. Tamasi József – belgyógyász szakorvos – www.tamasidr.hu

Dr. Tamasi József

„Az egészséges táplálkozás „híveinek” és azok számára is, akik csak ki akarják próbálni a növényi étrendet nagy segítséget nyújthatnak Melinda már hosszú évek óta kipróbált, változatos, könnyen elkészíthető, egészséges alapanyagokból összeállított receptjei.”

Komsa Ildikó – dietetikus, egészségtan tanár, fitoterapeuta

Dr. Tamasi József

„Egyértelmű, pontos leírása elronthatatlanná teszi a receptek elkészítését, és biztosak lehetünk abban, hogy az ínycsiklandozó ételek az egészségünkre is jótékony hatást gyakorolnak. Melinda új könyve még konkrétabb segítséget nyújt az életmódváltáshoz.”

Jakus Orsolya – a Vegetáriánus Fesztivál főszervezője

.

Vélemények

“Azt gondolom, hogy Marton Melinda már az eddigi munkásságával, előadásaival, első könyvével, főzőtanfolyamaival is sokat segített nekünk. Meggyőződésem, hogy második könyve, és a további tudatos ételtársítás tréningjei is azt fogják szolgálni, hogy az állapotfelmérés és a tanulás után mindannyian ki tudjuk alakítani a saját, egyéni táplálkozási módunkat, étrendünket.”

Horváth Károlyné Ami
egészségügyi szakember

“Melinda tanulmányozta az egészséges táplálkozást, az összegyűjtött tudásanyagot igazi kutató módjára rendszerezte, így az előadásain és gyakorlati főzésein mindenféle szemszögből körüljárhatjuk a témát.
A tanácsai, ötletei és a gyakorlati tapasztalatainak az átadása rengeteget segítettek, s segítenek, hogy folytassam a megkezdett utamat. Nekem Melinda mottója tetszik a legjobban: Vállald a felelősséget a testedért! Hálás vagyok azért, hogy megismerhettelek és kívánom, hogy minél több ember ismerje meg tanításaidat, hogy egy egészségesebb generáció tagjai lehessünk!”

Antalné Belcsev Raskov Erzsébet
Okleveles Orvosdiagnosztikai Laboratóriumi Analitikus,
Természetgyógyász, Életmód-tanácsadó és terapeuta

“Nagyon tudom ajánlani Melinda könyveit, tanácsait, tanfolyamait és előadásait annak, aki ugyanúgy el van kicsit veszve a nagy információ áradatban, mint ahogy én voltam, és szeretne egészséges életmódot élni. Megéri részt venni rajtuk!”

Jónás Sára

“Téged, és a könyveidet azért választottam, mert én is a természetes alapanyagokból otthon készített ételek pártján állok. Mi vagyunk az a ritka család, aki a munkahelyére is otthonról viszi az ennivalót. A receptjeidhez szívből gratulálok! Látszik, hogy mindkét könyved igényesen van összeállítva és rengeteg munka áll a receptek mögött.”

Csürke Judit

„Mindkét könyvnek jó hasznát veszem! Nekem a jó recepteken kívül, még az arányok megváltoztatása volt a nagy segítség! Mióta így táplálkozom, nem fogyok tovább, kicsit híztam is, és jóval kevésbé fázom. Köszönöm az eddigi segítségedet!”

Farkas Elvira

“A könyved valóban nagy segítség a társító diéta elkezdéséhez, remek anyagot állítottál össze. Az ismerőseimnek már beszéltem a könyveidről és ajánlom a honlapodat is, remélve, hogy ők is változtatni akarnak az életmódjukon, étkezési szokásaikon.

Starcz Andorné Györgyi

.

A szerzőről

Marton Melinda tudományos kutató, a Társító Diéta© és a Testtudatos táplálkozás© módszerének megalkotója. A Testtudatos táplálkozás című receptkönyv (2015) szerzője. A helyes ételtársítás és a gluténmentes teljes értékű növényi táplálkozás szakértője. Célja, hogy minél több emberrel megismertesse az egészséges táplálkozást.

Mikor 2013-ban elkezdett főzőtanfolyamokat tartani, az elsők közt volt, aki a gluténmentességet tanította. Az első főzőtanfolyama is egy tisztán növényi gluténmentes főzőtanfolyam volt, majd követte az összes többi.

Eddig több mint 70 saját képzést tartott, főzőtanfolyamot, tréninget, előadást, amiken több mint 1000 fő vett részt. A képzéseit saját maga dolgozta ki, és azt tanítja, amit ő maga is él, és gyakorol.

Az egészséges táplálkozás egyik meghatározó hazai képviselője. Megszervezett több mint 130 táplálkozási szakértői fórumot, a Vega Estek főszervezője és állandó háziasszonya. Folyamatosan jelennek meg cikkei a médiában, és rendszeresen hívják főzőversenyekre szakmai zsűrinek. Munkája elismeréseként 2014-ben megválasztották az Év Vegetáriánusának.

Mindig is a fejlődés motiválta, hogy az élet minél több területén tudatossá váljon, és ezt másoknak is lehetővé tegye.

Mottója:

„A helyes táplálkozás létünk összes területén egészséget teremt.”

Colin Campbell, PhD
a Kína-tanulmány szerzője

.

Melyik csomagot kéred?