Vilmoskörtés almás zöldturmix

Az alma javítja az emésztést a benne lévő borkő- és almasavnak köszönhetően, ami gátolja az emésztőrendszerben zajló erjedést és a kórokozó baktériumok tevékenységét.

Pektint tartalmaz, amely eltávolítja a koleszterint és a mérgező fémeket (ólom, higany). Jótékonyan hat az alacsony vércukorszintre.
A körtében sok a természetes cukor (fruktóz), megfelelő rost, C-vitamin és kálium forrás. A körte azok közé a gyümölcsök közé tartozik, amelyek a legritkábban váltanak ki allergiát.
A spenót kitűnő karotin, C-vitamin, jó kálium és hasznos folsav forrás. Vasban és klorofillban gazdag, ezért nagyszerű vérképző.

2 adag
Elkészítési idő: 10 perc

300 g vilmoskörte
250 g idared alma
50 g spenót
300 ml tisztított víz
½ kk fahéj

A körtét, az almát és a spenótot megmossuk, majd feldaraboljuk a gyümölcsöket, és eltávolítjuk a magházukat. A turmixgépbe belepakoljuk először a körtét és az almát, majd a spenótot és a vizet, valamint a fahéjat. Két perc alatt krémesre turmixoljuk.

Ez a recept a Testtudatos táplálkozás című könyvemben is megtalálható, további 110 recepttel, hasznos gyakorlati tippekkel, és elméleti alapokkal együtt. Kattints ide, és olvass bele a könyvbe!

Hetente friss receptekért lájkold az oldalt, kövess a Facebookon!
www.facebook.com/TesttudatosTaplalkozas