Az eper a tavasz és a nyár egyik legkedveltebb csemegéje. A tavaszi tisztítókúrák kedvelt alapanyaga. Kitűnő C-vitamin forrás és gazdag szilíciumban. Erősíti a fogakat. Serkenti a máj működését és gátolja a baktériumok szaporodását. Javítja az étvágyat.

2 adag
Elkészítési idő: 10 perc

250 g eper
250 g idared alma
50 g spenót
2 csepp folyékony stevia (ízlés szerint)
300 ml tisztított víz
1 csipet bourbon vanília

A spenótot megmossuk, majd lecsepegtetjük. Az epret és az almát szintén megmossuk. Eltávolítjuk az eper zöld részét és cikkekre vágjuk. Az almának eltávolítjuk a magházát, majd cikkekre vágjuk. Egy kelyhes turmixgépbe belepakoljuk először az epret, majd az almát és végül a spenótot. Hozzáadjuk a vizet, a steviát és egy csipet bourbon vaníliát. Végül 2 perc alatt krémesre turmixoljuk.

Marton Melinda

A receptet szerzői jog védi. A recept üzleti célú felhasználása kizárólag a szerző engedélyével lehetséges, és jogdíj köteles. Ha a receptet szeretnéd megosztani a saját blogodon, vagy Facebook oldaladon, akkor vedd fel velem a kapcsolatot. A receptet csak változatlan formában, és erre az oldalra mutató kattintható linkkel lehet megosztani.

További 116 gluténmentes teljes értékű növényi recept található a Testtudatos Táplálkozás könyvemben, és több mint 70 recept található az orvos és dietetikus által ajánlott két hetes gluténmentes növényi étrendet tartalmazó Testtudatos Életmód könyvemben.

Marton Melinda

Marton Melinda

Marton Melinda 4 könyv és 4 tudásalapú tanfolyami könyv szerzője: Testtudatos táplálkozás, Testtudatos életmód, Gluténmentes Kisokos, Gluténmentes Ünnepi Receptek, Testtudatos táplálkozás tanfolyam I-II, Tudatos ételtársítás szeminárium, Gyakorlati fermentálás tanfolyami könyv.