Rizses csoki

100% növényi, tej-, tojás-, hús-, gluténmentes recept

10×24 cm-es kenyérsütő vekni forma
Elkészítési idő: 15 perc

300 g friss datolya
40 g holland kakaópor
1 kk bourbon vaníliapor
50 ml natúr kókusztej

100 g bio extraszűz hidegen sajtolt kókuszolaj
100 g kókusztejpor
45 g puffasztott rizs

A datolyát kimérjük, majd megmossuk és kimagozzuk, és a botmixer mérőpoharába tesszük. Hozzáadjuk a kimért kakaóport és a vaníliát, majd a kókusztejet és krémesre turmixoljuk. Egy nagy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű, puha kókuszzsírt, valamint a kókusztejport és kézi habverővel simára keverjük. Végül hozzáadjuk a puffasztott rizst is és alaposan összekeverjük. Ezután egy sütőpapírral kibélelt vekniformába, vagy őzgerincformába tesszük, rétegenként rakjuk le és elegyengetjük, hogy mindenhol egyenletes legyen. Pár órára hűtőbe tesszük és csak miután teljesen megdermedt szeleteljük.

Ha tetszett a recept és szeretnél még több ünnepi receptet, akkor a jó hírem számodra, hogy a Gluténmentes Ünnepi Receptek e-book-om 10 ünnepi menüt tartalmaz, benne 3 húsvéti, 5 karácsonyi, 2 szilveszteri- és újévi menü, valamint vendégváró falatok. Összesen 43 prémium minőségű recept.

A teljes húsvéti menü eléréséhez kattints a linkre:
https://testtudatos-taplalkozas.hu/husveti-menu-glutenmentes-tisztan-novenyi-alapanyagokbol/

Marton Melinda

A receptet szerzői jog védi. A recept üzleti célú felhasználása kizárólag a szerző engedélyével lehetséges, és jogdíj köteles. Ha a receptet szeretnéd megosztani a saját blogodon, vagy Facebook oldaladon, akkor vedd fel velem a kapcsolatot. A receptet csak változatlan formában, és erre az oldalra mutató kattintható linkkel lehet megosztani.

További 116 gluténmentes teljes értékű növényi recept található a Testtudatos Táplálkozás könyvemben, és több mint 70 recept található az orvos és dietetikus által ajánlott két hetes gluténmentes növényi étrendet tartalmazó Testtudatos Életmód könyvemben.

Marton Melinda

Marton Melinda

Marton Melinda 4 könyv és 4 tudásalapú tanfolyami könyv szerzője: Testtudatos táplálkozás, Testtudatos életmód, Gluténmentes Kisokos, Gluténmentes Ünnepi Receptek, Testtudatos táplálkozás tanfolyam I-II, Tudatos ételtársítás szeminárium, Gyakorlati fermentálás tanfolyami könyv.