Leírás

Húsvéti ünnepi ételek főzőest – 2026. március 26. (csütörtök) 18:00-21:00

Mi lesz a főzőesten?

Készíteni fogunk gluténmentes kalácsot, hamis tojástekercset, tavaszi reteksalátát, répatortát „sajtkrémmel”. Az ételeket glutén-, tej-, tojásmentes alapanyagokból fogjuk készíteni.

Mindenki készít egy gluténmentes kalácsot, amit haza visz magával. Közösen készítünk hamis „tojástekercset”, tavaszi reteksalátát és répatortát édes „sajtkrémmel”. A recepteket minden résztvevő megkapja kinyomtatva. A készített ételeket elcsomagoljuk a résztvevőknek.

Részletesen átbeszéljük, hogy

– Kizárólag gluténmentes alapliszteket használunk, nem használunk előregyártott lisztkeverékeket
– A gluténmentes kalács és répatorta sütésénél mivel helyettesíthetjük a glutén ragasztó-tapasztó tulajdonságát
– Mitől lesz puha és szaftos a répatorta
– Hogyan készül a a répatortához a hamis édes „sajtkrém”
– Hogyan és mivel helyettesítsük a tojástekercsben a tojás

Bónusz

Minden résztvevő megkapja ajándékba a Gluténmentes Ünnepi Receptek e-bookomat (4990 Ft értékben).