Gluténmentes farsangi fánk és lángos sütés
főzőest

(gluténmentes alaplisztekből)
Évente egyszer!

Glutén-, tej-, tojásmentes
2026. január 22. (csütörtök) 18:00-21:00
Budapest

Mi lesz a főzőesten?

  • Készítünk kétféle glutén-, tej-, tojásmentes fánkot, forma fánkot és szaggatott fánkot
    többféle ízesítéssel (fahéjas, lekváros, csokoládés)
  • Készítünk glutén-, tej-, tojásmentes lángost
  • Készítünk egy gazdag vegán gulyáslevest
  • Az estet egy közös vacsorával zárjuk
  • Milyen eszközöket használjunk a fánk és a lángos készítéshez?
  • Milyen alapanyagokra van szükség?
  • Mi az amin nem szabad spórolnod?

Minőségi környezetben egy igényes tankonyhában fogjuk az ételeket elkészíteni. Az ételek gluténmentes alapanyagokból, de nem gluténmentes környezetben készülnek. Az edényeket tisztán tartjuk, de másfajta ételek készítésére is használják.

A főzőesten biztosítom az összes szükséges alapanyagot. A recepteket minden résztvevő megkapja.
Közösen készítünk egy gyors vacsorát, amit közösen elfogyasztunk. A készített ételeket elcsomagoljuk a résztvevőknek.

Jelentkezem

Mit mondanak a főzőestről, azok akik már résztvettek?

„A készített ételek sokszínűsége tetszett a legjobban. Fánk és lángos. Nem is számítottam rá, hogy lángosra is lesz gluténmentes megoldás! Próbálják ki, hiszen isteni ételeket készítettünk, és a legfontosabb, hogy egészséges változatban.”

Rao Csilla

„a FÁNK tetszett a legjobban… egy csoda volt!!! Nagyon intenzív volt a tanfolyam, sok mindent készítettünk és tanultunk. Mindenképpen jöjjenek!”

Szabó Csilla

„A csokis amerikai fánk és a gulyásleves tetszett a legjobban. Összességében nagyon hasznos volt, jól működnek a receptek, és egyszerűen elkészíthetőek. Hiánypótló tanfolyam, jöjjön bátran mindenki, aki mindenmentes ételeket szeretne készíteni.”

H.J. Marianna

„Pörgős vasárnap este volt, jól éreztem magam, sok új és értékes dolgot tanultunk a jövőre nézve. Nagyon szép a konyha és az egész hely is, extra hasznos volt!”

Anna

„Nagyon praktikus tudás a gyakorlatiasság, egyszerűség, jó alapanyagok, a konyha, a receptek, minden nagyon tetszett! Sokat tanultunk gyorsan és hatékonyan! Nagyon finom ételeket kaptunk és készítettünk. Jöjjenek bátran!”

Iván Krisztina

„Nagyon jó hangulat volt, és nagyszerű recepteket készítettünk el! Bátran vágjanak bele!”

Király-Szabó Hajnalka

„A gondos előkészítés és a csapatmunka tetszett a legjobban. Lendületes volt, célorientált. Jöjjenek, próbálják ki, sokat tanulhatnak.”

Molnár Éva

„Nagyon tetszett, hogy sokféle ételt készítettünk és nagyon jók a közös étkezések. Szuper volt! Ha nyitottak az újdonságokra, ha vegyes táplálkozóként (is) kíváncsiak más, új, finom ízekre, jöjjenek, nem fognak csalódni. A technológiák megismerésével új dimenziók nyílnak otthon, egy sima háztartást vezető nő számára.”

Szatmári Viktória

„A jó közösség és a szakmai maximum! Magas színvonal, kiváló alapanyagok! 10/10! Mielőbb jelentkezzenek!”

Nagy Lajos

„Melinda mindent részletesen elmagyarázott, mindent meg lehetett kóstolni. Jó hangulatú tanfolyam volt, nagyon tetszett! Érdemes kipróbálni”

Günther Anna

„Nagyon családias volt a hangulat. Minden érthető volt számomra. Finomak voltak az ételek és új dolgokat ismertem meg. Biztosan jövök még. Mindenkinek ajánlom, aki szeretne egészségesen táplálkozni, és valamilyen ételallergiában szenved”

Gyertyán-Ági Szilvia

„A közvetlenség, az igen alapos tudás, a hozzáértés, a gördülékeny lebonyolítás, a mindenki egyéni igényére való odafigyelés tetszett a legjobban. Feltétlenül jöjjenek el, ha jót akarnak maguknak és meg akarják könnyíteni az egészséges táplálkozás kivitelezését.”

Tóth Éva

„Legjobban az tetszett, hogy nemcsak a recepteket készítettük el, hanem elhangzott az is, hogy mivel helyettesíthetők a különböző alapanyagok. Jó volt, hogy nagyon sok ismeret hangzott el a témával és mással kapcsolatban is. Ajánlom mindenkinek, aki szeretne új ismeretekhez jutni, aki növényi étrenden van, hogy jöjjenek el a tanfolyamra.”

Kálazi Attila

„Tetszett a kötetlen barátságos, oldott hangulat. Nagyon hasznos volt! 100%! Ha fontos vagy magadnak, ne hagyd ki az alkalmat! Ha fontos az egészség számodra, járj el minden tanfolyamra”

Scholtz Róbert

.

Ki tartja a főzőestet?

Marton Melinda

Marton Melinda okleveles táplálkozási tanácsadó, receptfejlesztő, a Mindenmentes Főzőiskola vezetőoktatója.

Eddig több mint 200 főzőestet, workshopot, előadást, amiken több mint 2000 fő vett részt.

Megszervezett több mint 130 táplálkozási szakértői fórumot. Folyamatosan jelennek meg cikkei a médiában, és rendszeresen hívják előadásokat tartani, valamint főzőversenyekre szakmai zsűrinek. Munkája elismeréseként 2014-ben megválasztották az Év Vegetáriánusának. 2013 óta vezeti a Gluténmentes teljes értékű növényi Főzőiskoláját. Év Kiváló Szakembere 2017 díjazott. Saját rovata van az Életerő Magyar Természetgyógyászati Hírmondóban és a Csak a Mentes portálon. Jelenleg a Braun és a Kenwood márkanagykövete. A Villeroy & Boch márkaszaküzlet és konyhastudió háziasszonya.

A Testtudatos táplálkozás, a Testtudatos életmód,  a Gluténmentes Kisokos, a Gluténmentes Ünnepi Receptek  című könyvek szerzője. A Testtudatos táplálkozás online tanfolyam I-II., a Tudatos Ételtársítás Szeminárium tudásalapú online tanfolyamok, valamint a Mindenmentes Mesterkurzus szerzője.

2013 óta vezeti Mindenmentes Főzőiskoláját, ahol több mint 10 év tapasztalatát adja át. Élő főzőestjein, workshopjain, előadásain és online tanfolyamain többek között olyan speciális és egyedülálló gyakorlati tudást ad át, mint a gluténmentes kenyérsütés, gluténmentes tésztafélék, gluténmentes sütemények készítése, fermentálás, csíráztatás, kovászolás, növényi sajt, tej, tejszín és joghurt helyettesítők készítése, tojáshelyettesítés, húshelyettesítés, fűszerezési praktikák, alapanyagismeret és konyhatechnológiai eljárások, főzési- és ételkészítési technikák.

.

Mikor lesz?

2026. január 22. (csütörtök) 18:00-21:00 Farsangi fánk és lángossütés mindenmentesen főzőest
Készítünk mindenmentes (glutén-, tej-, tojásmentes) forma fánkot és szaggatott fánkot és lángos. Végül főzünk egy gazdag vegán gulyáslevest és közösen elfogyasztjuk a vacsorát. A készített ételeket elcsomagoljuk a résztvevőknek.

Hol lesz?

Budapest, XIII. kerület (Pontos címet jelentkezés után küldök.)

Mennyibe kerül?

A főzőest teljes ára: 29.900 Ft /fő / alkalom
mely tartalmazza az alapanyagok és az azokból elkészített ételek költségeit és a nyomtatott anyagokat és a közös vacsorát.

Ha ketten, vagy többen szeretnétek jönni
: akkor elég egy megrendelést leadnod, de a mennyiségnél add meg, hogy hány fővel jelentkezel.
Ne hagyd az utolsó pillanatra a jelentkezésed! A rendezvény előtti napon már nem tudom elfogadni a jelentkezésed. Egyrészt nagyon gyorsan fogynak a helyek, addigra valószínűleg teltház lesz, másrészt időben be kell szereznem az alapanyagokat, eszközöket is.

A KATA törvény 2022-es módosítása miatt csak magánszemélyek részére tudok számlát kiállítani.

Pár fontos dolog

A jelentkezésed akkor válik véglegessé, ha előre elutalod a teljes részvételi díjat: 29.900 Ft /fő / alkalom. A főzőesten maximum 12 fő vehet részt, a jelentkezéseket a részvételi díj beérkezésének sorrendjében tudom elfogadni.
Ha bármilyen ételallergiád, érzékenységed, betegséged van, kérlek jelezd a jelentkezésnél, hogy ahhoz is tudjam igazítani az ételeket.
Jelentkezem