Az elmúlt években folyamatosan kaptam a visszajelzéseket a könyveim, az előadásaim és a tanfolyamaim kapcsán. Sokan megfordultak nálam és sokan újra és újra visszatértek, mert tetszett nekik, amit nálam kaptak. Emiatt egy-egy név többször is előfordulhat a vélemények között.

A résztvevők között voltak orvosok, természetgyógyászok, életmód tanácsadók, szakácsok, jógaoktatók, sportolók, háziasszonyok és nem csak nők, hanem férfiak is.

Ez nem az összes vélemény, csak a legutóbbi 500 (!)

Olvasd el, hogy mit írtak rólam, a könyveimről és a rendezvényeimről.

Marton Melinda

Vélemények

„Komoly gondban voltam eddig, mert a gyógyítás mellett nem jutott elég időm a receptfejlesztésre, és eddig egyetlen olyan hiteles receptkönyvet sem találtam, amiben tényleg az egészség az első szempont. Mindig azt mondtam, hogy össze kell vadászni kicsit ebből, kicsit abból, de az irányelveimet tartsák mindig szem előtt.
A legtöbb receptkönyv sajnos a gourmet irányzatot követi, vagy szinte mindenben glutént használ (legrosszabb esetben szejtánt), vagy nem tudott túllépni a hagyományos ételkészítési módokon, csak pár alapanyagot lecserélt egészségesebbre.
Aztán találkoztam Melindával, megismertem a munkásságát, és a receptjeit, és tudtam, hogy végre megtaláltam, amit már régóta kerestem.
Melinda tudományos kutató, aki az elmúlt 5 évben az egészséges táplálkozást tanulmányozta. Nem veszett el az egymásnak ellentmondó információk között, és megtalálta a helyes utat.
A tudást összegyűjtötte és rendszerezte, rengeteg előadást és főzőtanfolyamot tartott. Több száz embernek megtanította az egészséges táplálkozás alapelveit, és segített nekik a gyakorlati megvalósításban.
De ennél többet is tett. Olyan recepteket is kifejlesztett, amik végre tényleg az egészséget helyezik első helyre úgy, hogy közben élvezetes, finom, tetszetős ételek kerülnek az asztalra!
Éppen ideje volt, hogy megszülessen ez a hiánypótló receptkönyv!
Ez végre egy olyan könyv, amit jó szívvel tudok ajánlani a pácienseimnek. De nem csak nekik ajánlom, hanem mindenkinek, aki tenni akar a saját egészségéért, és szeretne egészséges és finom ételeket enni.
Bár egy receptkönyv nyilvánvalóan nem pótolja az orvosi vizitet, de ha a könyvben található receptek közül választja a napi menüjét legalább 3 hónapon keresztül, akkor Ön Melinda receptkönyvén túl az én diétámat is követi. Sok egészségügyi problémáját mérsékelheti, és hatékonyan megelőzheti jövőbeli betegségeit! Jó étvágyat!”

Dr. Tamasi József
belgyógyászat és a társadalomorvostan szakorvosa, a természetes gyógymódok szakértője

„Úgy gondolom, hogy minden, ami a növényi alapú táplálkozást népszerűsíti az előrevisz, és támogatást érdemel. Melinda szívvel lélekkel népszerűsíti a teljes értékű növényi – gluténmentes táplálkozást és időközben kellően beágyazta az étrendjét egy tágabb, szakmailag megalapozott környezetbe. Receptjei nagyszerű kiindulópontjai lehetnek a helyes életmódváltásnak. A diétás tanácsaink oka sokszor a táplálékintolerancia és a táplálékallergia, melynek diagnosztizálása orvosi feladat. Olyan orvos feladata, aki a komplementer dietétika és gyógyászat elveit is érti. Sokszor a diétán kívül kezelésekre is szükség lehet: bélflóra javításra, meridián energetika javítására, hiányzó anyagok pótlására, mégis az alap a következetes életmódreform, kúrák, tudatos növényi alapú étkezés. Utóbbiakhoz kiváló támpont Melinda új könyve.”

Dr. Tamasi József
belgyógyászat és a társadalomorvostan szakorvosa, a természetes gyógymódok szakértője

„Az egészséges táplálkozás „híveinek” és azok számára is, akik csak ki akarják próbálni a növényi étrendet, nagy segítséget nyújthatnak Melinda már hosszú évek óta kipróbált, változatos, könnyen elkészíthető, egészséges alapanyagokból összeállított receptjei.”

Komsa Ildikó
dietetikus, egészségtan tanár, fitoterapeuta

„Először nem is Melindát, hanem fantasztikus főztjét ismertem meg, amivel a Vegetáriánus Fesztivál főzőversenyén indult. Az étele küllemre, ízre, kitűnő volt, és nem utolsó sorban egészséges fogások is voltak, így könnyű dolgunk volt a zsűriben, első helyezést ért el. Felajánlotta segítségét a Vegetáriánus Fesztivál szervezésében, így jobban megismerhettem Őt is. Nagyon jó volt vele együtt dolgozni! Amit megbeszéltünk, arra számíthattam tőle, biztos lehettem benne, hogy munkájában a maximálisra törekszik. A Vega Baráti kör rendszeres Vega Estjeit jelenleg egyedül viszi vállán, annak összes szerteágazó feladatával együtt. Személyében egy alapos, igényes embert ismertem meg, aki hiteles abban, amit tesz. Melinda elmélyülő, kutató szelleme, az egészséges életmód tanulmányozásában is megjelenik: lelkesen, aprólékosan jár utána az információknak, és rakja össze a világban lévő tudást és saját tapasztalatait, hogy egy egységes, mindenki számára megkapható tudássá gyúrja össze.
Első szakácskönyve is ezt tükrözte: egyértelmű, pontos leírása elronthatatlanná teszi a receptek elkészítését, és biztosak lehetünk abban, hogy az ínycsiklandozó ételek az egészségünkre is jótékony hatást gyakorolnak. Melinda új könyve még konkrétabb segítséget nyújt, ha szeretnénk, vagy szükséges az életmódunkon változtatni. Nagyszerű segítség akkor, ha nem tudjuk hol kezdjünk neki, ha elvesztünk az innen-onnan összeszedett információáradatban, és akik már elindultak az egészségesebb élet felé vezető úton, azok is találnak inspiráló ötleteket, tanácsokat.”

Jakus Orsolya
a Vegetáriánus Fesztivál főszervezője

„Drága Melinda! Nagyon hálásan köszönöm a tegnapi napot, igazán nagyon jól éreztem magam! Hihetetlen belső elszántsággal, és tudatossággal teszed a dolgod! Minden szavadból a hozzáértés és a segíteni akarás származik! Felkészült vagy, és tudományosan alátámasztod az érveidet! Közvetlen és szeretetteli volt a hangulat az egész családod részéről, a párodnak is nagyon sok elismerés és köszönet! Köszönettel és szeretettel”

dr. Pintér Piroska
orvos

„Kedves Melinda! Nagyon jól éreztem magam szombaton!!!! Nagyon tetszett, ahogyan a testtudatos táplálkozás iránti elhívásodat és szenvedélyedet kutatási alapokra helyezted. Számomra ez nagyon hitelessé tette mindazt, amit tanultunk a tanfolyamon. Emellett finom és egészséges ételeket főztünk. Minden kérdésre tudtad a választ a különböző ételekkel és étkezési szokásokkal kapcsolatban. Hihetetlen tudás van benned és egy új, friss perspektívából tanulhattunk a testtudatos táplálkozásról. Köszönöm szépen!”

Jakab Judit
Pozitív pszichológus

„Kedves Melinda! Természetgyógyász tanulmányaim közepette ismertem meg Galgóczi Dórát, aki elterelgetett feléd. Aztán párhuzamosan több tanfolyamot is végezve képtelenségnek tűnt, hogy hozzád is eljussak. Egyszer csak jött a levél, hogy megjelent a könyved, aminek ismeretlenül is nagyon örültem és elmentem a Magnet házba megvenni. Gratulálok a könyvedhez, mert azt gondolom tényleg hiánypótló!
Egyre több és több emberrel találkozom, akinek glutén, laktózérzékenysége van. Leendő életmód tanácsadó és terapeutaként nagyon fontosnak tartom a munkádat, mert véleményem szerint, ha valaki nem is a fentebb említett valamelyik érzékenységgel küzd, akkor sem hátrány, ha változatosan étkezik, mondhatnám egészségesebben.”

Antalné Belcsev Raskov Erzsébet
Okleveles Orvosdiagnosztikai Laboratóriumi Analitikus,
Természetgyógyász, Életmód-tanácsadó és terapeuta

„Már a villamoson elkezdtem olvasni a könyvet és a recepteket. Nagyon jók. Tényleg valami ilyenre vágytam, mert ebből mindent ehetek. A legtöbb recepttel az a bajom, hogy vagy tojás, vagy tej, vagy édesítőszer vagy valami olyan van benne, amit én nem szeretnék vagy nem ehetek. Én is fejlesztgetek recepteket, hogy tudjak enni rendesen. Ki fogom próbálgatni őket sorban. Már holnap kezdem.
Mindenkinek így kellene ennie, de erre sajnos nem sok az esély. De talán egyre több ember nyitott, mert egyre betegebbek. Viszont nem mindenki akar az életén változtatni, annak sajnos nem is tudunk segíteni. Én már nem is akarok. Kitartást a munkádhoz és további sok sikert!”

Kalocsai Eszter
Jógaoktató

„Kedves Melinda, tetszett az előadás összeszedettsége, tartalma és mondanivalója. Nagyon jó példákat hoztál, amik által az átlag ember számára is közérthetőek lettek a tudományos megközelítések.  Személyi edzőként és vegyes táplálkozást folytatva fontosnak tartom, hogy mindenféle irányzatba betekintést nyerjek, akár a vegetáriánus világba is. Kerestek meg már hasonló kérdéssel, hogyan edzen és táplálkozzon valaki hús nélkül, úgy, hogy a testépítés is eredményes legyen. Úgyhogy én bizalommal várom a következő előadást és mindkét könyved megvéve lesz mit olvasgatnom addig. 🙂 Köszönöm!”

Ondrék Zsanett
Személyi edző

„Nagyon tetszett az előadás, ismét sok új dolgot tanultam. Korábbi tanulmányaim során tanultam már a táplálkozásról, de egyrészt ismételni sosem kár, másrészt olyan nézőpontból közelítesz meg dolgokat, ami nem mindennapos. Nagyon jó példákat hozol és nagyon tartalmas az előadás.”

Ondrék Zsanett
Személyi edző

„A gluténmentes főzőtanfolyam szuper volt! Melinda tudása nagyon hiteles, és így mentes minden olyantól, ami nem tesz jót az ” emésztésnek. Köszönöm.”

Perényi Csilla
Feldenkrais mozgástanár

„Tetszett a tanfolyamodon és az előadásaidon a felkészültséged és az a fajta kedves magabiztosság, ami a tapasztalataidon alapul. Az is, ahogy kézben tartottad az előadások menetét, picit letérve az eredetileg tervezett tempótól – menettől, épp csak annyira, amennyit a spontán kérdések igényeltek. Ettől a bájos nyitottságtól is sikeredett jó hangulatúra minden együttlét. Az úton hátrébb tartók felé való türelmedért külön elismerésem!  Nélkülözhetetlen a hosszútávú egészség elérése és fenntartása szempontjából! További sikereket és elismeréseket kívánva, köszönve az élményeket!”

Olajosné Fejes Márta
egészségügyi szakdolgozó, egészségfejlesztő

„Az újszerű gondolatok, más nézőpontból megvilágított összefüggések tetszettek a legjobban. Ízletesek voltak az ételek. Csak így tovább! Jöjjenek! Jól összeszedett mindenre kiterjedő volt. Sose adjátok fel! Mindenkinek ajánlom! Már az iskolában kellene ezt megtanulni. Mindenkinek szívből ajánlom!”

Németh Antalné Andrea
Aviva method tréner

Nagyon mély, alapos, tudományosan alátámasztott ismereteket szerezhettem. Igazán gyakorlatias és könnyen elsajátítható volt. Jó lenne egy könyv az elhangzottakról! Feltétlenül el kell jönnötök!

Popovics Kinga
természetgyógyász

„Hálás szívvel KÖSZÖNÖM a munkátokat, azt a szellemiséget, amit én magam is megteremteni kívánok, és munkám során alkalmazok is. Szeretettel és hálával kívánok sok sikert, kitartást, rengeteg támogatást a küldetésetekhez!”

Várfalvi-Fodor Edit
Masszőr

„Bátran próbálják ki! Ne ijedjenek meg tőle, mert csak első hallásra bonyolult!”

Dr. Vas Zsuzsanna

„Köszönöm, jól éreztem magam, mint ahogy máskor is. 🙂 Figyelek, tapasztalok.
Mindenképp hasznosnak értékelem a tréninget. Aktívan 27 éve foglalkozom természetgyógyászattal, gyógyító táplálkozással is a magam és környezetem örömére és remélem hasznára is. Ez idő alatt sok hasznos ismeretet szereztem. Nem végzek kutatómunkát, hanem szeretném a hosszú évek alatt megszerezett tapasztalataimat, tudásomat fejleszteni, aktualizálni. Életen át tartó tanulóként mindig van újdonság, más nézőpontbéli hasznos információ számomra is. Sok az ellentmondás, sok a fejlesztés a táplálkozás alapanyagainak újdonságai között is, a konyhatechnikai fejlesztések terén is, ezeket mindig kipróbálom és ami átmegy a rostámon, azt beillesztem az életembe.
Igen, hasznosnak találom az előadásokat, és mivel tapasztalatom szerint sokkal – sokkal nagyobb az optimális táplálkozás jelentősége az egészség szempontjából, mint azt általában gondolnánk, mindenképpen ajánlanám másoknak is. Szerintem az ilyen gondolatébresztő mini tanfolyamok kapunyitogatók, kedvcsinálók, inspirálóak és mindenképpen hasznosak.
Gratulálok a munkádhoz! Köszönettel”

Olajosné Fejes Márti
egészségügyi szakdolgozó, egészségfejlesztő

„Az ételek sokszínűsége, a sok hasznos tanács, a kellemes hangulat tetszett a legjobban. Finomak voltak az ételek, táplálóak és annak ellenére, vagy mindamellett írom ezt, hogy húsevő vagyok. Köszönöm, hogy megismerhettelek benneteket, köszönöm a finom ételeket, rengeteg hasznos információt, és jó kedvet. Csak így tovább! Mindenkinek jó szívvel ajánlom a főzőtanfolyamon való részvételt, húsevők is sok újat tanulhatnak és finom ételeket ehetnek.”

Dr. Réman-Tar Annamária

„Egyszerűség, gyakorlatiasság! 5* Csapjanak bele, nem fogják megbánni!”

Dr. Szenczy Barbara

„Precíz, pontos, jól felkészült oktatás. Jó hangulat, gyakorlati begyakorlás. Jöjjenek nem bánják meg!”

Dr. Szenczy Barbara

„Jó légkör. Sok gyakorlati ötlet. Tapasztalás. Csinálva tanulás. Tudás – és annak átadása hiteles nagyon Melinda és Balázs. Tanulás, szórakozás, értelmes időtöltés. Nagyon jól éreztem magam. Aki komolyan gondolja, annak ajánlom.”

Perényi Csilla
Feldenkrais mozgástanár

A gyakorlat mellé elméletet is kaptunk. Nagyon érdekes, hasznos és számtalan kérdés rekedt még bennünk. Érdemes kipróbálni. Figyeljünk testünk jelzéseire, hogy megelőzzük a betegségeket!

Dr. Simon Erzsébet

„Közvetlen stílus, alapos és átfogó ismereteket adó előadás jó receptek. Kiváló. Nagyon ajánlom.”

Dr. Stefany-Tóth Judit

„A gyakorlatiasság. Minden kérdésemre választ kaptam. Informatív volt az előadás, sokat tanultam és nagyon élveztem. Én már próbáltam magamtól fermentálni de nem sikerült. Mindenképp jól jött a segítség profitól.”

Dr. Mátyus Judit

„A gyakorlati rész tetszett a legjobban. Nagyon hasznos tudást kaptam. Jó légkör, jó tanár, jó társaság. Érdemes kipróbálni.”

Dr. Király Patrícia

„A testtudatossággal kapcsolatos gyakorlatok. Melinda nagyon nagy tudású szakember. Gyere el. Egy komplett szemléletváltást tapasztaltam és tátott szájjal hallgattam Melinda tapasztalatait és széleskörű tudását.”

Jakab Judit
Pozitív pszichológus

„A hitelesség. Nagyon jól összedolgoztok, gördülékenység. Jöjjenek és hozzanak még egy embert.”

Pintér Ilona

„Új alapanyagokat és recepteket ismertem meg. Nagyon jó volt. Hasznos. Melinda hiteles volt. Jöjjenek el, hogy másképp lássák a főzést és ismerkedjenek meg az egészséges alapanyagokkal.”

Mészárosné Mária

„Minden, a hitelesség, a lelkesedés. Szuper. Látogassanak el!”

Kisnémet Irma

„Az előadó személyisége, hitelessége, segítőkészsége. Feltétlenül jöjjenek el és próbálják ki!”

Belics Katalin

„Kellemes hangulat, kedves emberek. Gyakorlatorientált és mellé van elmélet, háttérinformáció. Felkészültség, minden kérdésre van válasz. Messze a legjobban megszervezett, összeállított és lefolytatott volt, amin eddig megfordultam. Hiteles, felkészült és a tudását szívesen átadó oktatótól szívesen veszek minden információt.”

Kerner Julianna

„Az ételek választéka, gyakorlatorientált. Színvonalas jó légkör, informatív, sokféle ételkészítést tanultunk meg. Ha egészséges és hiteles előadótól szeretnétek tanulni, akkor gyertek Melindához.”

Bajorné Tóth Magdolna

„Hiteles, következetes vagy. Nagyon várom a további tanulást tőled. Egy jó receptes könyv hiánypótló lenne. Ezt muszáj lenne mindenkinek iskolában is oktatni!”

Ruda Zsóka

„A sokféle recept, amit egy nap alatt elsajátítottunk tetszett a legjobban! Csodásan finomak voltak és laktatóak. Csak így tovább! A tanfolyam annyira egyedi, Melinda annyira hiteles, hogy ha bárki a növényi étrendre szeretne áttérni, csakis itt kezdje el!”

Dóra

„A hitelesség és őszinteség tetszett a legjobban. Kiválóak voltak az ételek! Sok nyers ételt ettem már, de ezek az ízek… Csak így tovább! Mindenképpen gyertek el, kóstoljatok, készítsétek el és élvezzétek eképpen az ízeket.”

Szabó Rita

„Megtapasztaltam, hogy finom ízletes gluténmentes kenyeret lehet készíteni. És ami még nekem tetszett, hogy mindezt változatosan! Igényes, hiteles, kedvcsináló, hogy rögtön magam is csináljam. Ezt követően nem vásárolok gluténmentes pékárut, de fogyasztani fogok, méghozzá saját készítésűt! Ne hagyják ki az életükből, hogy esélyt adjanak a tanfolyamon elsajátítani az ízletes, finom pékáru és egyéb menük elkészítését.”

Cselőtei Erzsébet

„Érthetően az alapokra is gondolva ismerkedhettünk a nyers növényi étkezéssel. Egyszerű, otthon is megvalósítható ízletes fogások, látványosan. Nagyon ízletesek voltak az ételek. Kedvesek és hitelesek vagytok, tetszett, hogy nem erőltettek ránk semmilyen elképzelést. Ha valakit érdekel az ilyen típusú étkezés érdemes kipróbálni, az ételek frissessége felüdülést okozott.”

Gasparek Kati

„Egyszer már jártam itt! Tetszett, ízlett! Eljöttem még egyszer! Meggyőzött! Rengeteget kell még tanulnom, rendet tenni az információ özönben- jönni fogok! Meglepően finom volt a gazpacho, a süti pedig isteni! Köszönöm! Szeretek itt lenni. Csak így tovább! Ki kell próbálni! Meg kell kóstolni! Meg kell hallgatni! Meg kell tanulni gondolkodni! Tanulni olyanoktól kell, akik kipróbálták, és hitelesen tudják átadni.”

Bagi Andrea

„Az ételek és a csapat tetszett a legjobban. Minden nagyon finom volt, rácsodálkoztam, hogy milyen egyszerűen laktam jól. Jó lenne együtt maradni és folyamatosan megosztani a tapasztalatokat. Buzdítok mindenkit, hogy tegyen egy kirándulást ebbe az irányba… megéri! Hasonló dolgokat láttunk, megerősítés volt. Jól megtaláltátok az irányt, látszik, hogy szeretettel, és nagyon hitelesen képviselitek.”

Tímári Júlia

„Jó hangulat, közvetlenség, hitelesség. Jöjjenek! Sok hasznos információt, gyakorlati és elméleti tudást kaphatnak.”

Pintér Ilona

„Nagyon jól felépített és követhető volt a tanfolyam, jól éreztem magam és otthon el tudom ezeket készíteni. Aki szeretne odafigyelni magára, a családjára, annak egy jó alap, amit a további tanfolyamokkal lehet bővíteni. Kedves, felkészült, rokonszenves és hiteles oktató.”

Majoros Mona

„Nagyon jól, profin megszervezett nap volt. Sokkal érdekesebb egy ilyen tanfolyam, mint egy előadás, hiszen be lettünk vonva a folyamatokba és ki tudtuk próbálni/megkóstolni mit hoztunk össze. Mindenképpen érdemes résztvenni. Melinda és Balázs nagyon kedvesek, segítőkészek és hitelesek, hiszen azt tanítják, ahogyan élnek. Szakmai tudásuk vitathatatlan!”

Csenyődi Krisztina

„Szervezettség, jól előkészített folyamatok. Ezáltal a tanfolyamon mód volt sokat kérdezni. A kérdésekre szakszerű hiteles válaszokat kaptunk. Szuper ötös ötcsillaggal. Bátran jöjjenek, azok akik kételkednek abban, hogy egészséges ételeket is lehet ízletesen elkészíteni. Itt Melindától megtanulhatják és megtapasztalhatják, hogy hogyan és milyen finomságok készíthetők.”

Cselőteiné

„Kedves Melinda! Nagyon -nagyon gratulálok a díjadhoz és az elismeréshez!!!!!!! Nálad jobb helyre ez nem is kerülhetett volna, mert abszolút hiteles, kedves, megnyerő, tudatos, de ugyanakkor nem törtető és nem erőszakosan ‘térítő’ vagy! Tájékoztatod, tanítod, jobbítod az embereket és az életminőségüket, példát mutatva a sajátoddal, ami nagyon fontos, de ugyanakkor meghagyod a szabad választás és fejlődés lehetőségét is, ami szerintem manapság ritka dolog 🙂 Nagyon sok sikert, sok szép új élményt és érdeklődőt, hallgatót kívánok Neked a jövőre nézve! Sok szeretettel”

Molnár Judit

„Egyúttal gratulálok Neked, szerintem nagy dolog, hogy már a második könyved jelenik meg, ráadásul így önerőből és ilyen szép minőségben! Nagyon jó volt a könyvbemutató is, jól éreztem magam és a kóstoló is nagyon fincsi volt! ügyesek vagytok! Köszönöm, az ajándék fejezetet is le tudtam tölteni, az is nagyon tetszik…. már alig várom hogy a következő alkalommal találkozzunk. Örömmel láttam, hogy a Magnet Házban szerda esténként indul egy előadássorozatod a Testtudatos Táplálkozásról, már nagyon várom és szeretnék is rá jelentkezni (online is megteszem) Gratulálok mind ahhoz, amit ezalatt a pár év alatt elértél, én még emlékszem, akkor is ott voltam, amikor a Vega Fesztiválon megnyerted a receptversenyt! azóta milyen hosszú utat tettél meg, ez szerintem példaértékű nekünk is, mások számára is, hogy igen, így is lehet, ha megtaláljuk a nekünk való utat és azt, ami a feladatunk és amit csinálni szeretnénk! Nekem nagyon tetszik az a hitelesség, amit képviselsz, és az különösen, hogy ezt ilyen színvonalon teszed! További sok sikert kívánok Neked és hogy továbbra is megmaradjon ez a kitartás, lelkesedés és öröm, és még további sok ötletet és persze rengeteg változásra kész érdeklődőt!”

Molnár Judit

„Kedves Melinda! Az életem minden területén változások zajlanak, és ezt az étkezésemben is szeretném megvalósítani. Régóta olvasom hírleveleidet és nagyon tetszenek a receptjeid és az a tudatosság, amit az étkezéssel kapcsolatosan elértél. Úton vagyok, amin szeretném megvalósítani az egészséges, saját étkezési szokásaimat. Sajnos nem igazán jó étkezési szokásokat örököltem a szüleimtől, amit a három lányom születése után próbáltam változtatni. Igyekeztem egészséges szokásokat kialakítani az elsajátított ismeretek alapján, de úgy érezem valami hiányzik még hozzá. Ezért választottam a könyvedet, bízva abban, hogy megtalálom a hiányzó láncszemet, ami teljessé teszi az egészséges étkezési szokásaink kialakulását. A barátnőm is szeretne úgy étkezni, hogy ne a kalóriákat számolva őrizze meg a testi egészségét, hanem az étkezési szokás tegye meg helyette, ezért ajándékoztam neki a könyvedet nagy nagy szeretettel. Köszönöm, hogy számomra és sok útkereső ember számára lehetővé teszed tapasztalatod és tudásod. Kívánok minden szépet és jót neked, amire a lelkednek szüksége van az Önmagad kiteljesedéséhez. Szeretettel gondolok rád!

Fodor Ildikó

„Drága Melinda, nálam a könyved, imádom, alig bírtam letenni. mindent ezerszer köszönök, puszi.”

Vincze Csilla

„Kedves Melinda! A Testtudatos táplálkozás tanfolyami könyvedet 2 nap alatt kivégeztem – ez nálam külön nagy szó (ha olvasásról van szó, az ritkán haladós esetemben), több dolog is helyre került – érzésem szerint főleg rendező szerepével segített.”

Eszter

„Kedves Melinda! Megjött a könyv, köszönöm szépen. A Testudatos Életmód könyvedből már majdnem mindent megcsináltam. A fermentált zöldség is elfogyott, amit még a tanfolyamon készítettünk, nagyon finom lett. Mi március végén költözünk, utána szeretnék majd a főzőtanfolyamaidra eljutni. Köszönettel és üdvözlettel”

Molnár Enikő

„Kedves Melinda! Szívből gratulálok!!! Bőven kiérdemelted ezt az elismerést! Nagyon örülök a sikerednek, megdolgoztál érte, amit én is nagyra becsülök. Amint tudok jelentkezem egy következő tanfolyamodra feltétlen. Tényleg hiányoztok már, de nekem sokat kell dolgoznom, nagyon be vagyok osztva! Köszönöm, hogy mindig írsz nekem, mindig szívesen olvasom. A mielőbbi találkozás reményében búcsúzom. Üdvözöllek benneteket”

Károly Zsófia

„Szia Melinda! A Testtudatos életmód könyvedből egyelőre nem a két heti étrendet csináltam meg, hanem elkezdtem nézegetni és ami nagyon tetszett vagy szeretem az alapanyagait, azt főztem először, de költözés után a két hetet is szeretném megcsinálni, úgy ahogy leírtad. Reggeli közül nagy kedvencem az almás-mákos zabkása és a fahéjas aszaltszilvás köleskása, na meg a gofri azzal az isteni narancsos csokikrémmel, a gyerekek is imádták. A főételek között nagyon sok van, mungóbabos egytálétel, rakott burgonya, rakott zöldséges rizs, csicseri frittáta, muffinok zabpelyhes zsemlével. Szeretem, hogy gyorsan és könnyen elkészíthető az összes étel. Köszönöm még egyszer ezeket a szuper receptkönyveket, hiánypótló és nagyon sokat segít nekem! Szeretettel”

Molnár Enikő

„Kedves Melinda, örömmel tölt el az a pontosság és precizitás, ami belőled árad. A könyvet megkaptam. Jó egészséget és szeretetben gazdag, boldog, békés ünnepeket kívánok! Hála és köszönet. Üdvözöllek”

Matyóka Renáta

„Kedves Melinda! Megérkezett a könyv. Nagyon tetszik! Köszönöm és gratulálok hozzá! Békés, Boldog Karácsonyt! Üdvözlettel”

Pintér Józsefné

„Köszönettel értesítelek, hogy a tegnap postára adott Testtudatos táplálkozás című könyved a mai napon megérkezett. Már bele is lapozgattam… Én január óta tudom, hogy gluténérzékeny vagyok, azóta nagyon tudatosan próbálom ennek megfelelően készíteni az ételeimet. Ezenkívül pár hónapja a jóga is az életem része lett, így az onnan vett tanítás nyomán lassan 4 hónapja nem eszem húst sem. Van még tennivalóm és ismereteim is hiányosak, főként az ételtársítást illetően. Nagyon örülök a könyvben található sok-sok receptnek, imádok kísérletezgetni és finomakat enni! 24 éves fiam (aki szintén nagyon tudatosan él) hívta fel a figyelmemet a könyvedre. Így együtt kísérletezgetünk majd! Nagyon köszönjük, hogy ez a csodás kiadvány életünk része lehet!”

Varga Bernadett

„Kedves Melinda! Köszönettel megkaptam e-mailedet és sikerült letöltenem az ajándék fejezetet. Valóban nagy segítség lesz a társító diéta elkezdéséhez, remek anyagot állítottál össze. Az ismerőseimnek már beszéltem a könyveidről és ajánlom a honlapodat is, remélve, hogy ők is változtatni akarnak az életmódjukon, étkezési szokásaikon. Köszönettel és üdvözlettel”

Starcz Andorné Györgyi

„Kedves Melinda! Az utalás után két nappal (hipergyorsan!) meg is érkezett a könyv! Nagyon köszönöm, gyönyörű, minőségi munka, remek receptekkel! Kellemes ünnepi készülődést kívánok sok szeretettel”

Czezner Edina

„Ma meg is érkezett a könyv, amit ezúton is köszönök Neked! Még csak belelapoztam, illetve letöltöttem az ajándék fejezetet, de már most látom, mekkora segítség lesz ez nekem!
Egy éve vagyok vegetáriánus – már majdnem teljesen vegán, csak az a fránya sajt…, és ezt az egy évet adtam magamnak arra, hogy
– a teljes átállást megalapozhassam, azaz a jövőben vegánként ne legyenek kilengéseim, ha hirtelen nem tudok mit főzni, mert nincs időm illetve ötletem.
– hogy tudjak mihez nyúlni, ha pl. sajtot vagy a régi ételek közül valamit megkívánok, azaz megtanuljak jól helyettesíteni.
– hogy összeszedjek egy kipróbált, változatos receptgyűjteményt, amiből szemezgethetek. Elvégre egy „rendes” háziasszonynak is évekig tart, mire megtanul igazán főzni.
– nem titkolt szándékkal, de szelíd, „lassú víz partot mos”-hozzáállással húsevő családom a megfelelő irányba terelgessem. A segítségeddel. Még egyszer köszönöm. Szeretettel”

Szeredainé Pál Mónika

„Részt vettem a könyvbemutatón és nagyon élveztem, bár a kóstolón már nem tudtam ott maradni. A könyved első részét is megvettem, és lehet, hogy ezek lesznek azok a könyvek, melyekből minden receptet ki fogok próbálni. A nagy lányom már több mint 10 éve glutén-, és tejfehérje, ill. tejcukor érzékeny. Ez a gyerekkori cukorbetegség szövődményeként alakult ki. (31 éves és ebből 22 éve cukorbeteg). Téged, és a könyveidet azért választottam, mert én is a természetes alapanyagokból otthon készített ételek pártján állok. Mi vagyunk az a ritka család, aki a munkahelyére is otthonról viszi az ennivalót. A receptjeidhez szívből gratulálok! Látszik, hogy mindkét könyved igényesen van összeállítva és rengeteg munka áll a receptek mögött.”

Csürke Judit

„Mindkét könyvnek jó hasznát veszem, az én problémám az volt, hogy sok zöldséget ettem, kevés hüvelyest, jól lefogytam, (pedig nem is akartam) emellett még fázósabb is lettem. Nekem a jó recepteken kívül, még az arányok megváltoztatása, így főleg télen (kevesebb zöldség, több hüvelyes, olajos mag) volt a nagy segítség. Mióta így táplálkozom, nem fogyok tovább, kicsit híztam is, és jóval kevésbé fázom. Köszönöm az eddigi segítségedet!”

Farkas Elvira

„Kedves Melinda, egyszerűen, viszonylag gyorsan elkészíthetőek a receptek a könyvedben, ami fontos szempont, mert többnyire nincs időm hosszasan főzőcskézni. A segítségeddel megismertem néhány alapvető növényi alapanyagot is, mint pl. a sörélesztő pehely, vagy a csicseriborsó liszt. A pikáns polenta pizza és a „sajtkrémleves” a kedvencek, de az összes eddig ebből készített ételt szívesen ette a családom minden tagja. Teljesen nyilvánvalóan megmutatod, hogy hús és felesleges (akár növényi) zsír nélkül is lehet laktató, ízletes menüt összeállítani, amely után könnyed test- és gyomorérzet marad, és jóllakottság lelkifurdalás nélkül. Még nem minden recept készült el nálunk, de idővel az elérhető és itthon lévő alapanyagok függvényében mindre sort fogunk keríteni.”

Pintér Dóra

„Kedves Melinda! Köszönöm a könyvet megkaptam! Nagyon jó receptek vannak benne, hasznos lesz számomra, majd megnézem az online recepteket is. Egyszerű és könnyen elkészíthetőek az ételek, nagyon szuper! Köszönöm!”

Fülöp Melinda

„Kedves Melinda! Köszönöm a tanfolyami lehetőséget, nagyön örülök neki! Szeretem az egészségtudatos látásmódodat, a testtudatos táplálkozás megismertetése érdekében végzett elhivatott ismeretterjesztő munkádat. Szeretném, ha tudnád, hálás vagyok azért, hogy online tanfolyamaid révén számomra is elérhetővé válik a tudás, amit Te, a saját kutatásaid és tapasztalataid nyomán megszereztél és rendszerbe foglaltál. Én magam is hasonló életszemléletű ember vagyok. Évtizedek óta fokozatosan gyűjtöm a természetes gyógymódokat, az egészség megtartásához szükséges életmódbeli és benne étkezési tapasztalatokat és kincseimből a környezetemben továbbadom mindazt, ami mások hasznára is válhat. Úgy gondolom a ma élő embernek végre felelősséget kellene vállalnia önmagáért, de erre a felismerésre csak tanulással, tudatos önfejlesztéssel juthat el. S ebben nagy szerepük lehet mindazoknak a tanítóknak, akik erős motivációt, inspirációt adhatnak mások haladásához, miként Te is.”

Gyarmati-Szabó Éva

„Kedves Melinda! Egyik legjobb döntésem volt, hogy elmentem a Testtudatos táplálkozás képzésre. Az eddigi ismereteim a helyükre kerültek. Mindenképpen végig csinálom a 2 hetes étrendet, bár már elmondhatom, hogy a képzés óta jobban figyelek az étkezésemre, és érzem, hogy jobb a közérzetem. Szeretnék továbbra is kapcsolatban maradni Veled mert az a tudásanyag, amit nekünk átadtál csodálatra méltó.”

Kiss Ildikó

„Szia Melinda, februárban megint átrágtam magam a Testtudatos táplálkozás tanfolyam online anyagán…, megint egy lépcsővel előrébb vagyok, már mindennap főzök, és a vízfogyasztással tudtam áttörni a kívánósságomat. (volt, hogy korábban 3-400ml vizet ittam naponta…) A kisgyerekeim -van 3 is- szeretettel eszik a receptjeid alapján készült hajdinaételeket, sőt a salátára is rákaptak. Tudatosságban még van mit fejlődni azért és még a vega napokon is csiszolgatok. Köszönöm a munkád, ha 100évig is tart, se leszek olyan cool mint te, de talán minden nap egy kicsit jobban táplálkozom.”

Deinert Ágnes

„Nagyon nehéz lenne kiemelni, mert az egész nap szuper volt! Amit talán ki tudnék emelni, hogy rendszerben megláthattam a testtudatos táplálkozást, a korábban megszerzett tudás puzzledarabokat most a helyükre tehettem, összeállt a kép. Jó hangulat, közvetlenség, stabil tudás, finom ebéd, tényleg családias hangulat. Most jártam itt először, de nem utoljára, az biztos. Melinda tudása, személyisége 5 csillagos. Ha sok táplálkozási módot ismersz és már összezavarodtál, s a saját utadat szeretnéd megtalálni, akkor itt a helyed! Köszönöm a mai szuper napot, nagyon sok jó energiát kaptam Tőled! Jó azt érezni és tudni, hogy jó úton vagyok, és vannak útitársaim! Örülök, hogy személyesen is megismerhettelek!”

Kolozsvári Ági

„Sok értékes információt kaptam. Nagyon tetszett, hogy bíztattál arra, hogy egyéni étrendet alakítson ki magának mindenki. A személyre szabottság fontosságának kiemelése tetszett a legjobban. Érthető, követhető, jól összeszedett. Ez a tanfolyam megnyitott egy kaput, és új gondolkodási utat mutatott meg nekünk a táplálkozással kapcsolatban!”

Andaházy Emese

„Minden nagyon tetszett, a barátságos, családias hangulat, közben sokat tanultunk, szendvics, muffin, teák, nagyon finomak voltak. Nagyon jó!!! Fantasztikusan felépített tanfolyam! Beszélni fogok rólad, hogy nem szabad kihagyni és jöjjenek el előadásaidra, főzőtanfolyamokra!”

Farkas Gabriella

„Tudatosan felépített. Időkereteket korrektül betartott nap! Sokat jelentett a helyszín, a résztvevők száma, hogy lehetett személyesen kérdezni. Jöjjenek! Igaza van Melindának, egy bizonyos tudatosság kell hozzá.”

Tóthné Kiss Anikó

„Engem legjobban az érdekelt, hogy hányszor és mikor együnk. A Testtudatos táplálkozás Nap hosszú, tömör, de ennek ellenére is 5 csillagos volt! Két éve nem eszek húst, rengeteg dilemmám volt, hogy jól csinálom-e, miben kellene fejlődnöm. Ezekre mind választ kaptam a mai napon!”

Dvorácskó Eszter

„Az előadások sok mindent helyre tettek a gondolataimban. Az előadó felkészültsége kimagasló volt. Az egészségünk érdekében vegyenek részt a napon! Egyik legjobb döntésem volt, hogy elmentem a képzésre az eddigi ismereteim a helyükre kerültek. Mindenképpen végigcsinálom a társító diétát (a 2 hetes étrendet)! Bár már elmondhatom, hogy a képzés óta jobban figyelek az étkezésemre, és érzem, hogy jobb a közérzetem. Szeretnék továbbra is kapcsolatban maradni Veled mert az a tudásanyag, amit nekünk átadtál csodálatra méltó.”

Kiss Ildikó

„Ételtársítás, szervóra, jó szokás. Hasznos információk hangzottak el sok újdonság is számomra. Kiinduló alapnak, a tudás iránti vágy megalapozásának tökéletes választás.”

Szabrina

„Végig lekötötte a figyelmemet. Pedig hosszú nap volt alapvetően. Nagyon sok hasznos információ hangzott el. Köszönöm! Jó volt, lendületes, hasznos! Legyetek testtudatosak!”

Pintér Dóra

„Az egész jól felépített anyag volt. Nagyon hasznos számomra, nagyon színvonalas volt. Nagyon érdekes előadás, érdemes részt venni. Sokat lehet tanulni belőle.”

Madár Mária

„Összeszedett volt. Nagyon sok információt kaptam. Szuper volt! Olyan tudást kaphatsz, ami elősegíti a saját testünk megismerését, étkezési szokásaik megváltozatását.”

Mészárosné F. Mária

„Tetszik, hogy tegyük tudatossá az étkezésünket, és ehhez megkaptuk a szükséges ismereteket. Gondosan felépített, nagyon jó tanfolyam volt. Érdemes meghallgatni, sokat tanulhatunk belőle.” Móráné Nelli

„Az evés hétköznapi téma, ezért nagy jelentőségű. Az előadások érthető, egyszerű megfogalmazásúak voltak. Pontos, precíz, jól átgondolt. Az evés kikerülhetetlen téma, mindig foglalkozni kell vele és időszakos változásokat be kell vezetni saját egészségünk érdekében.”

Csatáry Zsuzsanna

„Az elvi megközelítések, rendszerszerű problémakezelés. Az előadó pozitív egyénisége, segítőkészsége fontos, tetszett. Megfelelő rugalmasság, nem dogmatikus (kinek mit kíván a szervezete úgy táplálkozzon). A figyelem fenntartása, szünetek. Vegyenek részt, ha megoldandó problémájuk van a táplálkozást illetően.”

Bóta Zsuzsanna

„A tanfolyam nyitott barátságos légköre. Melinda remek felkészültsége. Nagyon jól átgondolt, felépített tematika. Rengeteg hasznos tanács. Ajánlom mindenkinek, aki szeretne egészségesen és tudatosan táplálkozni.”

Gáspár Judit

„7 szabály, kínai szervóra, mekkora adagot egyek. Jól rendszerezett, egyszerűen megfogalmazott érthető, tetszett. Menjenek el egy ilyen tanfolyamra, meglepően sok újdonságot fognak hallani. Gyenge emésztésem miatt én sok mindent már máshol más forrásból már megtanultam, de jó volt megerősítést erről hallani.”

Ocsovai Zoltán

„Melinda felkészültsége, kedves, elfogadó személyisége. Témák közül az ételtársítás. Bátran vágjanak neki az étkezési szokásaik alakításának. Melinda ebben ügyesen segíteni fog.”

Zsuzsa

„A felkészültség, kedves ám mégis határozott előadásmód. Jó hangulat, terem, mozgás. Kiváló, nagyon tetszett és sok új dolgot is megtanultam. Dicséretes 5. Mindent kellő részletességgel átvettünk, ami a témát érinti. Nagyon hasznos volt, mindezt minél szélesebb körben tanítani kellene, és tudomást szerezniük az embereknek.”

Mariann

„Amellett, hogy Melinda kiváló előadó, sok újat hallottam, részletes ismereteket adott át, rendszerezte a meglévő tudásom. Gondosan felépített tematikus, világos követhető. Szuper vagy! Alapvető tudást adnak át, ami sajnos nem alap minden háztartásban. Ezt általános iskolában már meg kellene tanítani a gyerekeknek. Nem azért, hogy mindenképp egészségesen táplálkozzanak, de legalább tudják, hogy van választásuk…”

Betti

„Kedves Melinda! Köszönöm kérdésedet, érdekes volt a tegnapi előadásod. Sok új dolgot hallottam tőled. Igazából minden érdekel, mert már sajnos igen rossz állapotban van a szervezetem. Hosszú évek óta inzulinos cukorbeteg, laktóz, szója, glutén, nátriumglutamát és amaránt érzékeny vagyok. Próbálok mindenre figyelni, de nagyon nehéz, sokszor vagyok rosszul, illetve hirtelen rám törő visszatarthatatlan hasmenéseim vannak. A gluténérzékenység miatt a dietetikus elmondta mit ne, és mit ehetek. A cukorbetegség miatt egy másik a diabetológián szintén, de ha egyben szeretném tudni azt a választ kaptam, hogy nézzem meg a neten. Nagyon jó oldalak vannak. Gondoltam kezembe veszem a sorsomat, mikor a neten böngészve rád találtam. Kíváncsian várom a következő órát, remélem sikerül „gatyába” ráznom magam, akár majd egy főzőtanfolyammal is. Miután 40 éve háztartást vezetek, (férj, gyerekek) meg kell tanulnom másként főzni, másként élni, ehhez pedig köszönöm a segítségedet. Mosolygós szép napot kívánok. Üdvözlettel”

Czika Zsuzsa

„Kedves Melinda, az a leghasznosabb, hogy összefoglalva hallhatom az engem érdeklő, példákkal alátámasztott tényeket, amelyeket sokan tagadnak a táplálkozással kapcsolatban. Az előadás nagyon jól szerkesztett tematikájú és érdekes volt még vegaként is. Vásároltam is a végén egy + könyvet!”

Katona Edina

„Kedves Melinda, figyelmes tőled és tiszteletreméltó dolog, hogy veszed a fáradságot és megkérdezed, hogy tetszett az előadás. Hasznosnak és érdekesnek találtam, márcsak azért is, mert a társítási szabályokban nekem is csak addig terjedtek az eddigi ismereteim, ameddig a Testkontroll könyvek az taglalták. A többi szabály számomra újdonság volt, amihez lassanként szándékomban áll hozzászoktatni magam. 🙂 Üdvözlettel”

Budai Hanna

„Kedves Melinda, a keddi előadásodat imádtam! Nagyon profi vagy! A regisztrálás, fizetés, emlékeztetés, a fincsi őszilé (pont a héten jutott eszembe, hogy idén nem készítettem) és az előadás teljes felépítésében nagyon profi vagy. A vegyes táplálkozás buktatói előadás óta folyton az pörög az agyamban, amikor vásárolok, főzök, amit mondtál „az élelmiszeripar egy jó háziasszony, mindent felhasznál”. Nagyon ritkán eszek szejtánt, de szerintem ahogy elfogy itthon, többet nem is veszek búzasikert (még egy adag van itthon). Köszönöm, hogy a tudásoddal ennyit segítesz nekem! Üdvözlettel”

Dvorácskó Eszter

„Kedves Melinda! Köszönöm a lehetőséget neked és az internetnek, hogy lehetőségem nyílik az előadásaidat hallgatni. Előadásodban nagyon tetszik, hogy saját tapasztalataidat adod át. Kutatómunkád eloszlatta kétségeimet, mert már hosszú éveken át küzdök élelmiszer okozta fájdalmakkal. Sok orvost megjártam, de mind azt táplálta felém mit nem szabad ennem. Én 15 élelmiszerrel küzdök és sokkolt az a tény, hogy az aki hagyományos étkezést folytatott egyszer csak ellensége lett a táplálkozás. Sehol nem találkoztam ilyen átfogó gondolattal, számomra nagy öröm, hogy megtanulhatom a helyes táplálkozást betartva az ételtársítás szabályait. Az előadás után elővettem a könyveidet, hosszú időt töltve felette, elkezdtem tudatosan összeállítani az étkezésemet. Természetesen a te menüsorod alapján. Már két nap elteltével könnyebb a gyomrom, nincs felfúvódás és hasi görcsök. Izgalommal várom a következő előadást. Sok sikert kívánok! Üdvözlettel”

Vass Erzsébet

„Nekem tetszett az előadás. Alapos és lényegretörő volt. Látszik, hogy sok kutatómunka és tudás van mögötte. Számomra az volt a leghasznosabb, hogy sikerült tudatosítanom, hogy az ételtársítást nagyon komolyan kell venni, mert valószínűleg éppen ez okozta az eddigi problémáimat, hogy erre nem figyeltem oda eléggé. Az előadás megvilágította, hogy milyen hibákat követtem el korábban. Mindez sokkoló volt számomra, de azt hiszem nagyon hasznos. Mert rá döbbentett, hogy sokkal tudatosabban kell összeállítani az étrendemet.”

Kabafi Adrienne

„Kedves Melinda! Először is gratulálok neked, mert amikor picit késve megérkeztem, elámultam, milyen sokan eljöttek meghallgatni téged. Szerintem ez is igazolja, milyen eredményes a munkád. Én bármikor meghallgatok tőled bármit újra meg újra, annyira szomjazom ezt a tudást amit átadsz! Nagyon letisztult, érezni a sok kutatómunkát, ami mögötte van, sőt a lelkesedésed, és a továbbadás vágya is kitűnik, abból amit és ahogyan mondod! Továbbra is hűséges követőd maradok, mert érzem a lelkemben hogy ezt az utat kell követnem ahhoz, hogy egészségesebb legyek, ami számomra nagyon fontos! Te egy égi áldás vagy, és nagyon örülök hogy RÁD találtam. Millió puszi!”

Károly Zsófia

„Az tetszett nagyon az előadásban, hogy pontosan, nagy szakmai tudással ismertette a vegyes táplálkozás (hús, tojás, tej) hátrányait, veszélyeit, de nem az ijesztgetésre, hanem a tudatosságra helyezte a hangsúlyt. Így mindenki maga döntheti el, hogy milyen ütemben képes elhagyni a nem kívánatos ételeket. Összességében nagyon hasznos és értékes tudásanyagot kaptunk a tegnapi előadáson.”

Kabafi Adrienne

„Az előadás nagyon nagyon tetszett, nekem szükségem van újból meghallgatni mindent a táplálkozási témában. Igazából már ezeket olvastam, hallottam máshol, de ilyen letisztult összeszedett formában még nem.”

Károly Zsófia

„Nagyon tetszett az előadás, mert logikusan, következetesen vezetted le az egyes ételekkel kapcsolatos tudnivalókat, problémákat, és egyszerűen, mindenki számára könnyen követhetően. Engem – ragadozóként – leginkább a hússal kapcsolatos információk ragadtak meg, és azt mindenképp igyekszem visszaszorítani. Az irányvonalak jól körvonalazódnak az előadásodnak köszönhetően.”

Budai Hanna

„Kedves Melinda! Megdöbbenten hallgattam az élelmiszerek szervezetre gyakorolt negatív hatását. Hasznos volt számomra a vegyes táplálkozás hátrányait megismerni illetve a három fehérméreg hatása a szervezetre. Táplálkozásomat biztosan tudatosabban, testemet egészségesebben fogom táplálni. A tanfolyamon hallottakat alkalmazva már érezhető a szervezetem pozitív jelzései. Üdvözlettel”

Vass Erzsébet

„Minden előadás számomra egy ajándék, mindig tanulok az elhangzottakból. A víz fogyasztás számomra nem okoz problémát, szeretem a bőröm születésemnél fogva szép és egészséges ezt tartottam a szemem előtt mind végig. Bár a hanyag étkezés élhízáshoz vezetett de a bőröm még így is csodálatos maradt. Mi tetszett a legjobban és mi az amit megvalósítok: mikor igyunk, mennyit igyunk, mit igyunk és mi befolyásolja. A tanfolyam hatására átgondoltabban táplálkozom és nagy hangsúlyt fektetek a testmozgásba, nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb az életem ezáltal. Igyekszem környezetemet is bevonni kisebb-nagyobb sikerrel.

A tanfolyam kezdetétől számítva (október) fokozatosan tértem át a vegyes táplálkozásról és a magyaros étkezésről a kímélőbb étkezésre. Több zöldséget eszem főzve és nyersen is a szénhidrátot 1-2 %-ra csökkentettem, elhagytam a nasikat, süteményt, tésztákat, kenyeret is naponta fél szeletet eszem a reggeli kávéhoz. Sokat mozgok, összességében így sikerült leadnom már 8 kg-t. Milyen témát hallanék még szívesen? Mindent, ami előre visz az egészség megtartásában. Nehéz és rögös út volt számomra, amíg agyban is feldolgoztam és elfogadtam, hogy mostantól én másként táplálkozom. Még nehezebb azokkal elfogadtatni akik „hagyományosan „étkeznek és nem küzdenek glutén, tej és tojásfehérje problémákkal. Az átlag emberek fejében ez megfoghatatlan és felfoghatatlan. Több nyilvános kampány és hírverés kellene. További sok sikert kívánok a munkádhoz. Hálás vagyok a lehetőségért.
Üdvözlettel”

Vass Erzsébet