Gyakorlati Fermentálás Főzőest

2023. október 30.
(hétfő)
18-21:00 óra

Mi lesz a főzőesten?

Lesz egy gyakorlati fókuszú előadás a zöldségek, gyümölcsök, gabonák, olajos magok fermentálásáról, csíráztatásról, uborka gluténmentes kovászolásáról 2-féle módon is, cukormentes befőzésről. Megismersz hasznos eszközöket, praktikákat. Ezután lesz egy közös étkezés, amin többféle fermentált ételt megkóstolhatsz. Viszek magammal többféle fermentált zöldséget, fermentált gluténmentes gabona fasírtot, fermentált magvajat, fermentált italt, amit megkóstolhatsz. Végül készíteni fogunk egy 1,7 l-es fermentált vegyes zöldséget (8.000 Ft értékben), amit hazavihetsz magaddal.

Részletesen átbeszéljük, hogy

 • Mi a fermentálás lényege?
 • Zöldségek, gyümölcsök, gabonák, olajos magok fermentálása
 • Miért érdemes rendszeresen fermentált zöldségeket fogyasztani?
 • Mit mivel érdemes fermentálni?
 • Mennyi ideig tartson a fermentálás?
 • Milyen eszközök kellenek a fermentáláshoz?
 • Milyen gyakran és mennyi ideig érdemes fogyasztani fermentált zöldségeket?
 • Mire érdemes figyelni a fermentálás során, hogy biztosan sikered legyen?
 • Mi az amin nem szabad spórolnod?

Minőségi környezetben egy igényes tankonyhában fogjuk a fermentált savanyúságot elkészíteni. A kóstolóhoz az ételek gluténmentes alapanyagokból, de nem gluténmentes környezetben készülnek. Az edényeket tisztán tartjuk, de másfajta ételek készítésére is használják.

A fermentáláshoz biztosítom az üvegeket, a zöldségeket és az összes szükséges alapanyagot.

Amit mindenképp hozz magaddal

 • Hozd magaddal a zöldségreszelődet, zöldséggyaludat, mert a főzőesten zöldségreszelőt nem tudok biztosítani.
 • Szatyrot vagy vászontáskát, amiben haza tudod vinni a fermentált zöldséges dunsztos üveget.

Bónuszok

 • Megmutatom, hogyan csíráztass olcsón, gyorsan és egyszerűen otthon.
 • Megmutatom, hogyan kovászolj gluténmentesen. Kétféle uborka kovászolási módot is megosztok veled. Így az időjárástól függetlenül is tudsz majd kovászos uborkát készíteni amíg tart az uborkaszezon!
 • Megosztom veled, hogyan lehet cukormentesen befőzni.
 • A főzőest során készítünk egy gyors vacsorát, amit közösen elfogyasztunk. Többféle fermentált savanyúságot, fermentált italokat, fermentált gluténmentes gabonából készült fasírtot, fermentált magvajat megkóstolhatsz. A fermentált ital készítését a gyakorlatban is megmutatom.
 • Készíteni fogsz egy 1,7 l-es fermentált vegyes zöldséget (8.000 Ft értékben), amit hazavihetsz magaddal.
 • A főzőest után hozzáférést kapsz a Gyakorlati fermentálás online tanfolyamhoz, ami tartalmaz egy összefoglaló előadást a fermentálásról, egy e-book-ot hasznos tippekkel, praktikákkal és egy bemutató videót a fermentálásról és a csíráztatásról.Jelentkezem

Mit mondanak a főzőestről, azok akik már résztvettek?

„Nagyon-nagyon jó volt, fantasztikus!!! A közvetlenség, nyitottság, segítőkészség, otthonias, baráti légkör, a sok információ és a gyakorlati tapasztalatok átadása tetszett a legjobban! Szeretnék megtanulni szép sorban mindent, ami segít a testtudatos életmód-, táplálkozás áttéréséhez és alkalmazásához. Ajánlani fogom, akinek csak tudom a tanfolyamaitokat!”

Farkas Gabriella

„Melinda főzőestje után olyan magabiztos leszel a fermentálás témakörében, hogy csak sikerélményben lesz részed!”

Gabi

„Nagyon nagy szükség van Melinda arra, amit csinálsz! Tényleg nagyon hasznos volt a tanfolyamod, én mindennel elégedett voltam, a tudásoddal és azzal is amit csináltunk. Nagyon hálás vagyok neked, hogy részt vehettem a tanfolyamodon, és máskor is szívesen jövök!”

Éva

„A legjobban a mindenre kiterjedő elemzés, a gyakorlattal, tapasztalattal alátámasztott tanítás tetszett. Nagyon ízletesek voltak a kóstolók! Kiváló! Mindenképpen jöjjenek el, mert itt a gyakorlatban megtanulhatják az ételek elkészítését, ezután otthon már sokkal könnyebben megy!”

Antalné Belcsev Raskov Erzsébet

„Melinda természetes közvetlensége tetszett a legjobban. Ha iskolai osztályozás alapján kellene értékelnem, akkor csillagos ötös! Mindenképpen jöjjenek el Melinda bármelyik tanfolyamára, rengeteg újat és hasznosat tanulhatnak az egészséges táplálkozásról.”

Czezner Edina

„Az elméleti és a gyakorlati része a fermentálásnak nagyon tetszett! Nagyon jó volt és nagyon hasznos információkat kaptam! Mindenképp próbálják ki!”

Takács Viola

„A tanfolyam egésze nagyon tetszett! Mind az elméleti, mind a gyakorlati rész. Maximálisan elégedett vagyok, nagyon hasznosnak találtam a tanfolyamot, a hangulat is nagyon jó volt. Az egészség megőrzése érdekében érdemes belekóstolni új ízekbe, megtanulni a hagyományostól eltérő ételkészítési módokat, zöldségekkel, teljes értékű táplálékokkal gazdagítani az étkezést.”

Zsuzsa

„A legjobb az volt, hogy gyakorlatba is átültettük rögtön a tanultakat! Jól felkészült profi csapat, szuper helyszín, fantasztikus tiszta ízek. Ne hagyjátok ki!”

Klenovics Mónika

„Nagyon tetszett, hogy megismerhettem, hogyan kell fermentálni és milyen összefüggésekre kell odafigyelni ahhoz, hogy jó legyen az emésztésünk, és ezáltal erős legyen az immunrendszerünk. Számomra mindig is fontos volt a tudás alapú egészséggel kapcsolatos minden információ, és ezt itt most megkaptam! Úgy gondolom, hogy már gyermekkorban szükséges lenne az egészségtudatos életmódra megtanítani mindenkit!”

Siklósi Katalin

„Szeretem Melinda előadásait! Nagyon hasznos volt a tanfolyam! Ne hagyjátok ki! Fontos, hasznos, értékes mindegyik tanfolyam! Nagyon vártam a pénteket, hogy végre kinyithassam az együtt készített fermentált vegyes zöldséget. Nagyon finom, szeretjük, és persze közben már készítettem mást is. Sörretek hónapos retekkel. Szép halvány rózsaszínű. Már nézni is gyönyörűség. Szeretnék télire káposztát is savanyítani. Nem akarok boltit venni. Kár is lenne olyanért pénzt adni, amiről meggyőződésem,hogy nem épít minket. Oly egyszerű fermentálni. A tudással pedig élni kell, mert miért kaptam, ha nem ezért. Köszönöm a fermentálási tanfolyamot. Mostantól ez a tudás is segíti a mindennapos tudatos életünket, és ahányszor készítem vagy esszük az ilyen módon készített zöldségeinket, eszembe jut a tanfolyamod a sok hasznos tanács, és az a jó hangulat, ami mindig jellemzi az előadásaidat. Köszönök mindent és jó egészséget minden jót kívánok!”

Györki Mária

.

Ki tartja a főzőestet?

Marton Melinda

Marton Melinda tudományos kutató, a Testtudatos táplálkozás© módszerének megalkotója. A Testtudatos táplálkozás és a Testtudatos életmód című könyvek szerzője (orvos és dietetikus ajánlásával). A gluténmentes teljes értékű növényi táplálkozás és a helyes ételtársítás szakértője. Célja, hogy minél több emberrel megismertesse az egészséges táplálkozást.
Eddig több mint 70 saját képzést tartott, főzőtanfolyamot, tréninget, előadást, amiken több mint 1000 fő vett részt. A képzéseit saját maga dolgozta ki, és azt tanítja, amit ő maga is él, és gyakorol.
Az egészséges táplálkozás egyik meghatározó hazai képviselője. Megszervezett több mint 130 táplálkozási szakértői fórumot, a Vega Estek főszervezője és állandó háziasszonya. Folyamatosan jelennek meg cikkei a médiában, és rendszeresen hívják főzőversenyekre szakmai zsűrinek. Munkája elismeréseként 2017-ben megkapta az Év kiváló szakembere díjat.

.

Mikor lesz?

2023. október 30. (hétfő) 18:00-21:00 Gyakorlati fermentálás Főzőest
Minden alkalommal átbeszéljük a fermentálás legfontosabb gyakorlati tapasztalatait, közös étkezés 3-4 féle fermentált zöldséggel, fermentált gluténmentes gabona fasírttal, fermentált italokkal, minden résztvevő készít egy 1,7 literes fermentált zöldséget (8000 Ft értékben), amit hazavisz magával.

Hol lesz?

Budapest, XIII. kerület (Pontos címet jelentkezés után küldök.)

Mennyibe kerül?

A főzőest teljes ára: 24.900 Ft /fő / alkalom
mely tartalmazza az alapanyagok és az azokból elkészített ételek költségeit és a nyomtatott anyagokat és a bónuszokat, köztük örökös hozzáférést a Gyakorlati Fermentálás online tanfolyamhoz.

Ha ketten, vagy többen szeretnétek jönni
: akkor elég egy megrendelést leadnod, de a mennyiségnél add meg, hogy hány fővel jelentkezel.
Ne hagyd az utolsó pillanatra a jelentkezésed! A rendezvény előtti napon már nem tudom elfogadni a jelentkezésed. Egyrészt nagyon gyorsan fogynak a helyek, addigra valószínűleg teltház lesz, másrészt időben be kell szereznem az alapanyagokat, eszközöket is. Ha mégis nagyon szeretnél jönni, akkor hívj fel vagy írj (melinda@testtudatos-taplalkozas.hu) és egyeztetünk!

A KATA törvény 2022-es módosítása miatt csak magánszemélyek részére tudok számlát kiállítani.

Pár fontos dolog

A jelentkezésed akkor válik véglegessé, ha előre elutalod a teljes részvételi díjat: 24.900 Ft /fő / alkalom. A főzőesten maximum 12 fő vehet részt, a jelentkezéseket a részvételi díj beérkezésének sorrendjében tudom elfogadni.
Ha bármilyen ételallergiád, érzékenységed, betegséged van, kérlek jelezd a jelentkezésnél, hogy ahhoz is tudjam igazítani az ételeket.
Jelentkezem