Gyakorlati Fermentálás Főzőest

2024. május 27.
(hétfő)
18-21:00 óra

Mi lesz a főzőesten?

Lesz egy gyakorlati fókuszú előadás a zöldségek, gyümölcsök, gabonák, olajos magok fermentálásáról, csíráztatásról, uborka gluténmentes kovászolásáról 2-féle módon is, cukormentes befőzésről. Megismersz hasznos eszközöket, praktikákat. Ezután lesz egy közös étkezés, amin többféle fermentált ételt megkóstolhatsz. Viszek magammal többféle fermentált zöldséget, fermentált gluténmentes gabona fasírtot, fermentált magvajat, fermentált italt, amit megkóstolhatsz. Végül készíteni fogunk egy 1,7 l-es fermentált vegyes zöldséget (8.000 Ft értékben), amit hazavihetsz magaddal.

Részletesen átbeszéljük, hogy

 • Mi a fermentálás lényege?
 • Zöldségek, gyümölcsök, gabonák, olajos magok fermentálása
 • Miért érdemes rendszeresen fermentált zöldségeket fogyasztani?
 • Mit mivel érdemes fermentálni?
 • Mennyi ideig tartson a fermentálás?
 • Milyen eszközök kellenek a fermentáláshoz?
 • Milyen gyakran és mennyi ideig érdemes fogyasztani fermentált zöldségeket?
 • Mire érdemes figyelni a fermentálás során, hogy biztosan sikered legyen?
 • Mi az amin nem szabad spórolnod?

Minőségi környezetben egy igényes tankonyhában fogjuk a fermentált savanyúságot elkészíteni. A kóstolóhoz az ételek gluténmentes alapanyagokból, de nem gluténmentes környezetben készülnek. Az edényeket tisztán tartjuk, de másfajta ételek készítésére is használják.

A fermentáláshoz biztosítom az üvegeket, a zöldségeket és az összes szükséges alapanyagot.

Amit mindenképp hozz magaddal

 • Hozd magaddal a zöldségreszelődet, zöldséggyaludat, mert a főzőesten zöldségreszelőt nem tudok biztosítani.
 • Szatyrot vagy vászontáskát, amiben haza tudod vinni a fermentált zöldséges dunsztos üveget.

Bónuszok

 • Megmutatom, hogyan csíráztass olcsón, gyorsan és egyszerűen otthon.
 • Megmutatom, hogyan kovászolj gluténmentesen. Kétféle uborka kovászolási módot is megosztok veled. Így az időjárástól függetlenül is tudsz majd kovászos uborkát készíteni amíg tart az uborkaszezon!
 • Megosztom veled, hogyan lehet cukormentesen befőzni.
 • A főzőest során készítünk egy gyors vacsorát, amit közösen elfogyasztunk. Többféle fermentált savanyúságot, fermentált italokat, fermentált gluténmentes gabonából készült fasírtot, fermentált magvajat megkóstolhatsz. A fermentált ital készítését a gyakorlatban is megmutatom.
 • Készíteni fogsz egy 1,7 l-es fermentált vegyes zöldséget (8.000 Ft értékben), amit hazavihetsz magaddal.
 • A főzőest után hozzáférést kapsz a Gyakorlati fermentálás online tanfolyamhoz, ami tartalmaz egy összefoglaló előadást a fermentálásról, egy e-book-ot hasznos tippekkel, praktikákkal és egy bemutató videót a fermentálásról és a csíráztatásról.Jelentkezem

Mit mondanak a főzőestről, azok akik már résztvettek?

„Nagyon-nagyon jó volt, fantasztikus!!! A közvetlenség, nyitottság, segítőkészség, otthonias, baráti légkör, a sok információ és a gyakorlati tapasztalatok átadása tetszett a legjobban! Szeretnék megtanulni szép sorban mindent, ami segít a testtudatos életmód-, táplálkozás áttéréséhez és alkalmazásához. Ajánlani fogom, akinek csak tudom a tanfolyamaitokat!”

Farkas Gabriella

„A legjobban a mindenre kiterjedő elemzés, a gyakorlattal, tapasztalattal alátámasztott tanítás tetszett. Nagyon ízletesek voltak a kóstolók! Kiváló! Mindenképpen jöjjenek el, mert itt a gyakorlatban megtanulhatják az ételek elkészítését, ezután otthon már sokkal könnyebben megy!”

Antalné Belcsev Raskov Erzsébet

„A kóstoló tetszett a legjobban, és hogy magunknak készíthettünk fermentált zöldségekt. Jól felépített gyakorlati bemutatóval tarkított főzőest. Kukkancs bele az egészségesebb ételek elkészítésének rejtelmeibe!”

Zala Júlia

„Az elméleti és a gyakorlati része a fermentálásnak nagyon tetszett! Nagyon jó volt és nagyon hasznos információkat kaptam! Mindenképp próbálják ki!”

Takács Viola

„A kedves, közvetlen hangulat és a kóstoló a fermentált finomságokból tetszett a legjobban. Nagyon jó hangulatú, hasznos információkat átadó tanfolyam és nagyon jó hogy a gyakorlatban is megcsinálhattunk egy adag zöldséget felügyelet mellett. Gyertek, mert érdemes!”

Vásárhelyi Szilvia

„Az tetszett a legjobban, hogy az elmélet mellett volt mód elkészíteni a fermentált zöldségeket, hogy kérdezhettem és választ is kaptam.
10/10! Érdemes eljönni az estre!”

Magyari Csilla

„Az egész nagyon tetszett! Nagyon jó hangulata volt az estének. Rengeteg hasznos infót kaptam és nem terjengősen, hanem a lényeget. Isteni finom vacsorát kóstolhattunk. Minden kérdésünkre odafigyelő valódi válaszokat. Nagyon élveztem! 10/10! Ha jó hangulatú főzős élményt szeretnének, hasznos információkkal, akkor ezt próbálják ki mindenképpen!”

Pintér-Szlávik Eszter

„Az ismertető, a kóstoló tetszett a legjobban! 10/10! Fantasztikusan jó ízek! Minden amit az egészséged érdekében tehetsz azt meg kell tenned, ide el kell jönnöd!”

Csorna Erika

„Az előadás után kipróbálhattuk a zöldség fermentálást és megkóstolhattuk a kész termékeket. Értékes tudásanyag, jó hangulat, kellemes társaság. Mindenképp jöjjenek, mert szinte minden családban van érintett, de ha még nincs, lehet.”

Kovácsné Anikó

„A professzionális hely és szervezés, előkészítés, lebonyolítás. Felkészült oktató, kellemes környezet, esztétikusan tálalt kóstolótál. Ha szeretnének kizökkenni a hétköznapokból jöjjenek el a főzőestre. Garantáltan jó érzik magukat és jól is laknak.”

Péter Szidónia

„Nagyon tetszett, hogy megismerhettem, hogyan kell fermentálni és milyen összefüggésekre kell odafigyelni ahhoz, hogy jó legyen az emésztésünk, és ezáltal erős legyen az immunrendszerünk. Számomra mindig is fontos volt a tudás alapú egészséggel kapcsolatos minden információ, és ezt itt most megkaptam! Úgy gondolom, hogy már gyermekkorban szükséges lenne az egészségtudatos életmódra megtanítani mindenkit!”

Siklósi Katalin

„Szeretem Melinda előadásait! Nagyon hasznos volt a tanfolyam! Ne hagyjátok ki! Fontos, hasznos, értékes mindegyik tanfolyam! Nagyon vártam a pénteket, hogy végre kinyithassam az együtt készített fermentált vegyes zöldséget. Nagyon finom, szeretjük, és persze közben már készítettem mást is. Sörretek hónapos retekkel. Szép halvány rózsaszínű. Már nézni is gyönyörűség. Szeretnék télire káposztát is savanyítani. Nem akarok boltit venni. Kár is lenne olyanért pénzt adni, amiről meggyőződésem,hogy nem épít minket. Oly egyszerű fermentálni. A tudással pedig élni kell, mert miért kaptam, ha nem ezért. Köszönöm a fermentálási tanfolyamot. Mostantól ez a tudás is segíti a mindennapos tudatos életünket, és ahányszor készítem vagy esszük az ilyen módon készített zöldségeinket, eszembe jut a tanfolyamod a sok hasznos tanács, és az a jó hangulat, ami mindig jellemzi az előadásaidat. Köszönök mindent és jó egészséget minden jót kívánok!”

Györki Mária

.

Ki tartja a főzőestet?

Marton Melinda

Marton Melinda okleveles táplálkozási tanácsadó, a Mindenmentes Főzőiskola vezetőoktatója. Eddig több mint 100 főzőestet, workshopot, előadást tartott, amiken több mint 1000 fő vett részt. Megszervezett több mint 130 táplálkozási szakértői fórumot. Folyamatosan jelennek meg cikkei a médiában, és rendszeresen hívják előadásokat tartani és főzőversenyekre szakmai zsűrinek. A Testtudatos táplálkozás és a Testtudatos életmód című könyvek szerzője (orvos és dietetikus ajánlásával). A gluténmentes teljes értékű növényi táplálkozás és a helyes ételtársítás szakértője. Célja, hogy minél több emberrel megismertesse az egészséges táplálkozást.
Az egészséges táplálkozás egyik meghatározó hazai képviselője. 4 éven keresztül a Vega Estek főszervezője és állandó háziasszonya volt a Magnet Közösségi Házban. Folyamatosan jelennek meg cikkei a médiában, és rendszeresen hívják főzőversenyekre szakmai zsűrinek. Munkája elismeréseként 2017-ben megkapta az Év kiváló szakembere díjat. Jelenleg a Braun és a Kenwood márkanagykövete. A Villeroy & Boch márkaszaküzlet és konyhastudió háziasszonya.

.

Mikor lesz?

2024. május 27. (hétfő) 18:00-21:00 Gyakorlati fermentálás Főzőest
Minden alkalommal átbeszéljük a fermentálás legfontosabb gyakorlati tapasztalatait, közös étkezés 3-4 féle fermentált zöldséggel, fermentált gluténmentes gabona fasírttal, fermentált italokkal, minden résztvevő készít egy 1,7 literes fermentált zöldséget (8000 Ft értékben), amit hazavisz magával.

Hol lesz?

Budapest, XIII. kerület (Pontos címet jelentkezés után küldök.)

Mennyibe kerül?

A főzőest teljes ára: 24.900 Ft /fő / alkalom
mely tartalmazza az alapanyagok és az azokból elkészített ételek költségeit és a nyomtatott anyagokat és a bónuszokat, köztük örökös hozzáférést a Gyakorlati Fermentálás online tanfolyamhoz.

Ha ketten, vagy többen szeretnétek jönni
: akkor elég egy megrendelést leadnod, de a mennyiségnél add meg, hogy hány fővel jelentkezel.
Ne hagyd az utolsó pillanatra a jelentkezésed! A rendezvény előtti napon már nem tudom elfogadni a jelentkezésed. Egyrészt nagyon gyorsan fogynak a helyek, addigra valószínűleg teltház lesz, másrészt időben be kell szereznem az alapanyagokat, eszközöket is. Ha mégis nagyon szeretnél jönni, akkor hívj fel vagy írj (melinda@testtudatos-taplalkozas.hu) és egyeztetünk!

A KATA törvény 2022-es módosítása miatt csak magánszemélyek részére tudok számlát kiállítani.

Pár fontos dolog

A jelentkezésed akkor válik véglegessé, ha előre elutalod a teljes részvételi díjat: 24.900 Ft /fő / alkalom. A főzőesten maximum 12 fő vehet részt, a jelentkezéseket a részvételi díj beérkezésének sorrendjében tudom elfogadni.
Ha bármilyen ételallergiád, érzékenységed, betegséged van, kérlek jelezd a jelentkezésnél, hogy ahhoz is tudjam igazítani az ételeket.
Jelentkezem