Gluténmentes kovászos kenyérkészítő workshop
„Gluténmentes alaplisztekből egyszerűen finomat”
2025. november 29.
(szombat)
16:00-20:00 óra
Mi lesz a workshopon?
Minden résztvevő készíteni fog kétféle gluténmentes kovászos kenyeret, megmutatom hogy készül az anyakovász, minden résztvevő kap egy adag kovászt, amit frissít és hazavisz magával a kisült kenyerekkel együtt. A workshopon kizárólag gluténmentes alapliszteket használunk, nem használunk kész lisztkeverékeket.
Részletesen átbeszéljük a gluténmentes kovászos kenyér készítésének legfontosabb részleteit, ismereteit: hogyan készül a gluténmentes anyakovász, hogyan történik a kovász frissítése, hogyan tároljuk a kovászt, hogyan készül a gluténmentes kovászos kenyér, melyek a legfontosabb fázisok, hogyan tároljuk a kenyeret. A recepteket minden résztvevő megkapja. A workshop ideje alatt biztosítok többféle gluténmentes kovászos kenyérből kóstolót, fermentált italokat.
Részletesen átbeszéljük, hogy
Milyen alapanyagokból és hogyan készül a gluténmentes anyakovász
Hogyan, milyen arányokkal frissítjük a gluténmentes kovászt
Hogyan és mikor használjuk fel a gluténmentes kovászt
Hogyan tároljuk és milyen gyakorisággal frissítjük a gluténmentes kovászt
A gluténmentes kovászos kenyér készítésének lépései: dagasztás, laminálás, hajtogatás, formázás
Gyakorlati tippek a gluténmentes kovászos kenyér sütéséhez és tárolásához
Hogyan növelhető a gluténmentes kovászos kenyér élvezeti értéke
Milyen eszközökre van szükség a gluténmentes kovászos kenyér készítéséhez
Bónusz
Minden résztvevő megkapja ajándékba a Gluténmentes Kisokos e-bookomat (3990 Ft értékben).



Exkluzív ajándék kosárszett sorsolás a november 29-ei workshopon!
A főzőtanfolyam résztvevői között a Szabina handmade decor jóvoltából kisorsolunk egy kézzel horgolt, natúr stílusú kosár szettet 10.000 Ft értékben, amely 2 db kosarat (15 és 20 cm-es átmérőjű) és 1 db (18×18 cm-es ) alátétet/kézifogót tartalmaz.
A nagyobb kosár kenyérkosárként is használható – méltó és stílusos tálalója lehet a frissen sült, gluténmentes kovászos kenyérnek.
A szett természetes anyagokból, kézzel készült, a tudatos és harmonikus életmód jegyében.
A főzőtanfolyamon lehetőség lesz vásárolni is kosárszettet!

Minőségi környezetben egy igényes tankonyhában fogjuk elkészíteni az ételeket. Az ételek gluténmentes alapanyagokból, de nem gluténmentes környezetben készülnek. Az edényeket tisztán tartjuk, de másfajta ételek készítésére is használják.
A workshopon biztosítom az összes szükséges alapanyagot, eszközöket.
Amit mindenképp hozz magaddal
Mit mondanak a workshopról, azok akik már résztvettek?
„A gluténmentes főzőtanfolyam szuper volt! Melinda tudása nagyon hiteles, és így mentes minden olyantól, ami nem tesz jót az ” emésztésnek. Köszönöm.”
Perényi Csilla
Feldenkrais mozgástanár
„Új alapanyagokat és recepteket ismertem meg. Nagyon jó volt. Hasznos. Melinda hiteles volt. Jöjjenek el, hogy másképp lássák a főzést és ismerkedjenek meg az egészséges alapanyagokkal.”
Mészárosné Mária
„Kellemes hangulat, kedves emberek. Gyakorlatorientált és mellé van elmélet, háttérinformáció. Felkészültség, minden kérdésre van válasz. Messze a legjobban megszervezett, összeállított és lefolytatott volt, amin eddig megfordultam. Hiteles, felkészült és a tudását szívesen átadó oktatótól szívesen veszek minden információt.”
Kerner Julianna
„Az ételek választéka, gyakorlatorientált. Színvonalas jó légkör, informatív, sokféle ételkészítést tanultunk meg. Ha egészséges és hiteles előadótól szeretnétek tanulni, akkor gyertek Melindához.”
Bajorné Tóth Magdolna
„Megtapasztaltam, hogy finom ízletes gluténmentes kenyeret lehet készíteni. És ami még nekem tetszett, hogy mindezt változatosan! Igényes, hiteles, kedvcsináló, hogy rögtön magam is csináljam. Ezt követően nem vásárolok gluténmentes pékárut, de fogyasztani fogok, méghozzá saját készítésűt! Ne hagyják ki az életükből, hogy esélyt adjanak a tanfolyamon elsajátítani az ízletes, finom pékáru és egyéb menük elkészítését.”
Cselőtei Erzsébet
„A legjobban a mindenre kiterjedő elemzés, a gyakorlattal, tapasztalattal alátámasztott tanítás tetszett. Nagyon ízletesek voltak a kóstolók! Kiváló! Mindenképpen jöjjenek el, mert itt a gyakorlatban megtanulhatják az ételek elkészítését, ezután otthon már sokkal könnyebben megy!”
Antalné Belcsev Raskov Erzsébet
„Melinda természetes közvetlensége tetszett a legjobban. Ha iskolai osztályozás alapján kellene értékelnem, akkor csillagos ötös! Mindenképpen jöjjenek el Melinda bármelyik tanfolyamára, rengeteg újat és hasznosat tanulhatnak az egészséges táplálkozásról.”
Czezner Edina
„Nagyon jól felépített és követhető volt a tanfolyam, jól éreztem magam és otthon el tudom ezeket készíteni. Aki szeretne odafigyelni magára, a családjára, annak egy jó alap, amit a további tanfolyamokkal lehet bővíteni. Kedves, felkészült, rokonszenves és hiteles oktató.”
Majoros Mona
„A legjobb az volt, hogy gyakorlatba is átültettük rögtön a tanultakat! Jól felkészült profi csapat, szuper helyszín, fantasztikus tiszta ízek. Ne hagyjátok ki!”
Klenovics Mónika
.
Ki tartja a főzőestet?

Marton Melinda tudományos kutató, a Testtudatos táplálkozás© módszerének megalkotója. A Testtudatos táplálkozás és a Testtudatos életmód című könyvek szerzője (orvos és dietetikus ajánlásával). A gluténmentes teljes értékű növényi táplálkozás és a helyes ételtársítás szakértője. Célja, hogy minél több emberrel megismertesse az egészséges táplálkozást.
Eddig több mint 70 saját képzést tartott, főzőtanfolyamot, tréninget, előadást, amiken több mint 1000 fő vett részt. A képzéseit saját maga dolgozta ki, és azt tanítja, amit ő maga is él, és gyakorol.
Az egészséges táplálkozás egyik meghatározó hazai képviselője. Megszervezett több mint 130 táplálkozási szakértői fórumot, a Vega Estek főszervezője és állandó háziasszonya. Folyamatosan jelennek meg cikkei a médiában, és rendszeresen hívják főzőversenyekre szakmai zsűrinek. Munkája elismeréseként 2017-ben megkapta az Év kiváló szakembere díjat.
.
Mikor lesz?
2025. november 29. (szombat) 16:00-20:00 Gluténmentes kovászos kenyérkészítő workshop
Minden alkalommal átbeszéljük a gluténmentes kovászos kenyér készítésének legfontosabb részleteit, ismereteit: hogyan készül az anyakovász, hogyan történik a kovász frissítése, hogyan tároljuk a kovászt, hogyan készül a gluténmentes kovászos kenyér, melyek a legfontosabb fázisok, hogyan tároljuk a kenyeret. Minden résztvevő kap egy adag gluténmentes kovászt, amit frissíteni is fog, és kétféle gluténmentes kovászos kenyeret süt, amit haza visz magával. A recepteket minden résztvevő megkapja. A workshop ideje alatt biztosítok többféle gluténmentes kovászos kenyérből kóstolót, fermentált italokat.
Hol lesz?
Budapest, XIII. kerület (Pontos címet jelentkezés után küldök.)
Mennyibe kerül?
A workshop teljes ára: 34.900 Ft /fő / alkalom
mely tartalmazza az alapanyagok és az azokból elkészített kenyerek költségeit és a nyomtatott anyagokat és a bónuszt.
Ha ketten, vagy többen szeretnétek jönni: akkor elég egy megrendelést leadnod, de a mennyiségnél add meg, hogy hány fővel jelentkezel.
Ne hagyd az utolsó pillanatra a jelentkezésed! A rendezvény előtti napon már nem tudom elfogadni a jelentkezésed. Egyrészt nagyon gyorsan fogynak a helyek, addigra valószínűleg teltház lesz, másrészt időben be kell szereznem az alapanyagokat, eszközöket is.
A KATA törvény 2022-es módosítása miatt csak magánszemélyek részére tudok számlát kiállítani.
Pár fontos dolog
A jelentkezésed akkor válik véglegessé, ha előre elutalod a teljes részvételi díjat: 34.900 Ft /fő / alkalom. A workshopon maximum 10 fő vehet részt, a jelentkezéseket a részvételi díj beérkezésének sorrendjében tudom elfogadni.
Ha bármilyen ételallergiád, érzékenységed, betegséged van, kérlek jelezd a jelentkezésnél, hogy ahhoz is tudjam igazítani az ételeket.

