Gluténmentes megoldások főzőest

„Gluténmentes alaplisztekből egyszerűen finomat”

2025. március 17. (hétfő) 18:00-21:00

Mi lesz a főzőesten?

Készíteni fogunk gluténmentes kenyeret, palacsintát, édesburgonyás gnocchit, besamell mártást, „sajtszószt”, panírozott zöldségeket. A főzőesten kizárólag gluténmentes alapliszteket használunk.

Részletesen átbeszéljük, hogy

  • Melyik gluténmentes lisztet melyik ételhez érdemes használni
  • Kizárólag gluténmentes alapliszteket használunk, nem használunk előregyártott lisztkeverékeket
  • A gluténmentes kenyérsütésnél mivel helyettesíthetjük a glutén ragasztó-tapasztó tulajdonságát
  • Milyen eszközökre és alapanyagokra van szükség a gluténmentes kenyérsütéshez, palacsinta készítéshez
  • Hogyan növelhető a gluténmentes kenyér élvezeti értéke
  • Mitől nem esik szét, hogyan áll össze a főtt házi gluténmentes tészta, mint például a gnocchi
  • Hogyan és milyen lisztből készítsük a gluténmentes besamell mártást
  • Hogyan panírozzunk hagyományos liszt és tojás nélkül
  • Mi az amin nem szabad spórolnod?

Bónusz

Minden résztvevő megkapja ajándékba a Gluténmentes Kisokos e-bookomat (3990 Ft értékben).

Minőségi környezetben egy igényes tankonyhában fogjuk elkészíteni az ételeket. Az ételek gluténmentes alapanyagokból, de nem gluténmentes környezetben készülnek. Az edényeket tisztán tartjuk, de másfajta ételek készítésére is használják.

A főzőesten biztosítom az összes szükséges alapanyagot, eszközöket.

Amit mindenképp hozz magaddal

  • Szatyrot vagy vászontáskát, amiben haza tudod vinni a megmaradt ételeket.

Jelentkezem

Mit mondanak a főzőestről, azok akik már résztvettek?

„A kenyérsütés egyszerűsége! Nagyon jól éreztem magam, emellett hasznos volt, sokat tanultam. Mindenképp megéri jönni és egészségtudatosan főzni tanulni önmagadért, az egészségedért, családodért!”

Vasas Erika

„Sokfajta ételt készítettünk, hasznos tanácsokat kaptunk helyettesítésekre, alapanyagokra vonatkozóan is. Rengeteg hasznos dolgot tanultunk. Szívből ajánlom mindenkinek!”

Rao Csilla

„A kenyérsütés egyszerűsége és gyorsasága. Mennyire ízesen lehet így is főzni. Minden összetevőt lehet helyettesíteni! Mindenképpen javaslom mindenkinek az egészséges táplálkozást, ebben pedig fontos és hasznos részleteket lehet ezen a főzőesten tanulni.”

Párkányi Kata

„A pontos, részletes elmagyarázása az ételek készítésének. Minden apró részletre figyelt a szervező. Szuper volt, alapos, részletes minden ételről megkaptuk az információt. Próbálják ki a közös főzést, sok infóhoz fognak jutni, így otthon már el fogják tudni készíteni az ételeket.”

Bakonyi Edit

„Nemcsak recepteket tanultunk, hanem más technikákat, fortélyokat is. Számomra nagyon hasznos volt. Mindenképpen ajánlani fogom másoknak is.”

Malinoczki Jutka

„A gluténmentes főzőest szuper volt! Melinda tudása nagyon hiteles, és így mentes minden olyantól, ami nem tesz jót az ” emésztésnek. Köszönöm.”

Perényi Csilla
Feldenkrais mozgástanár

„Új alapanyagokat és recepteket ismertem meg. Nagyon jó volt. Hasznos. Melinda hiteles volt. Jöjjenek el, hogy másképp lássák a főzést és ismerkedjenek meg az egészséges alapanyagokkal.”

Mészárosné Mária

„Kellemes hangulat, kedves emberek. Gyakorlatorientált és mellé van elmélet, háttérinformáció. Felkészültség, minden kérdésre van válasz. Messze a legjobban megszervezett, összeállított és lefolytatott volt, amin eddig megfordultam. Hiteles, felkészült és a tudását szívesen átadó oktatótól szívesen veszek minden információt.”

Kerner Julianna

„Az ételek választéka, gyakorlatorientált. Színvonalas jó légkör, informatív, sokféle ételkészítést tanultunk meg. Ha egészséges és hiteles előadótól szeretnétek tanulni, akkor gyertek Melindához.”

Bajorné Tóth Magdolna

„Megtapasztaltam, hogy finom ízletes gluténmentes kenyeret lehet készíteni. És ami még nekem tetszett, hogy mindezt változatosan! Igényes, hiteles, kedvcsináló, hogy rögtön magam is csináljam. Ezt követően nem vásárolok gluténmentes pékárut, de fogyasztani fogok, méghozzá saját készítésűt! Ne hagyják ki az életükből, hogy esélyt adjanak a tanfolyamon elsajátítani az ízletes, finom pékáru és egyéb menük elkészítését.”

Cselőtei Erzsébet

„Nagyon jól felépített és követhető volt a tanfolyam, jól éreztem magam és otthon el tudom ezeket készíteni. Aki szeretne odafigyelni magára, a családjára, annak egy jó alap, amit a további tanfolyamokkal lehet bővíteni. Kedves, felkészült, rokonszenves és hiteles oktató.”

Majoros Mona

„Nagyon jól éreztem magam. Nagyon gyorsan eltelt az idő. Remélem fogom tudni használni a tanultakat. Próbálják ki, ne féljenek az újdonságtól! Nem kell mindig a megszokotthoz ragaszkodni!”

Kárpáti Anita

„Az egész este, a gyakorlati tudnivalók. Láttam, kevertem, éreztem, kóstoltam, ettem. Mondhatni a 3 óra alatt felneveltünk 5 gyermeket, akik sikeresen levizsgáztak! 5/5 Ha nehezen fogsz hozzá, kellemetlen tapasztalat – itt a helyed, hogy helyükre kerüljenek az alkotóanyagok.”

Könözsiné Kolozsvári Tímea

.

Ki tartja a főzőestet?

Marton Melinda

Marton Melinda okleveles táplálkozási tanácsadó, receptfejlesztő, a Mindenmentes Főzőiskola vezetőoktatója.

Eddig több mint 100 főzőestet, workshopot, előadást, amiken több mint 1000 fő vett részt.

Megszervezett több mint 130 táplálkozási szakértői fórumot. Folyamatosan jelennek meg cikkei a médiában, és rendszeresen hívják előadásokat tartani, valamint főzőversenyekre szakmai zsűrinek. Munkája elismeréseként 2014-ben megválasztották az Év Vegetáriánusának. 2013 óta vezeti a Gluténmentes teljes értékű növényi Főzőiskoláját. Év Kiváló Szakembere 2017 díjazott. Saját rovata van az Életerő Magyar Természetgyógyászati Hírmondóban. Jelenleg a Braun és a Kenwood márkanagykövete. A Villeroy & Boch márkaszaküzlet és konyhastudió háziasszonya.

A Testtudatos táplálkozás, a Testtudatos életmód,  a Gluténmentes Kisokos, a Gluténmentes Ünnepi Receptek  című könyvek szerzője. A Testtudatos táplálkozás online tanfolyam I-II., a Tudatos Ételtársítás Szeminárium tudásalapú online tanfolyamok, valamint a Mindenmentes Mesterkurzus, a Gyakorlati Fermentálás online tanfolyam, valamint a Gluténmentes Sütés online tanfolyam szerzője.

2013 óta vezeti Mindenmentes Főzőiskoláját, ahol több mint 10 év tapasztalatát adja át. Élő főzőestjein, workshopjain, előadásain és online tanfolyamain többek között olyan speciális és egyedülálló gyakorlati tudást ad át, mint a gluténmentes kenyérsütés, gluténmentes tésztafélék, gluténmentes sütemények készítése, fermentálás, csíráztatás, kovászolás, növényi sajt, tej, tejszín és joghurt helyettesítők készítése, tojáshelyettesítés, húshelyettesítés, fűszerezési praktikák, alapanyagismeret és konyhatechnológiai eljárások, főzési- és ételkészítési technikák.

.

Mikor lesz?

2025. március 17. (hétfő) 18:00-21:00 Gluténmentes megoldások főzőest
Minden alkalommal átbeszéljük a gluténmentes sütés-főzés legfontosabb gyakorlati tapasztalatait (kenyérsütés, palacsintasütés, besamell mártás készítés, gnocchi készítés, panírozás). A recepteket minden résztvevő megkapja. Közösen készítünk egy gyors vacsorát, amit közösen elfogyasztunk. A megmaradt ételeket elcsomagoljuk a résztvevőknek.

Hol lesz?

Budapest, XIII. kerület (Pontos címet jelentkezés után küldök.)

Mennyibe kerül?

A főzőest teljes ára: 24.900 Ft /fő / alkalom
mely tartalmazza az alapanyagok és az azokból elkészített ételek költségeit és a nyomtatott anyagokat és a bónuszt.

Ha ketten, vagy többen szeretnétek jönni
: akkor elég egy megrendelést leadnod, de a mennyiségnél add meg, hogy hány fővel jelentkezel.
Ne hagyd az utolsó pillanatra a jelentkezésed! A rendezvény előtti napon már nem tudom elfogadni a jelentkezésed. Egyrészt nagyon gyorsan fogynak a helyek, addigra valószínűleg teltház lesz, másrészt időben be kell szereznem az alapanyagokat, eszközöket is.

A KATA törvény 2022-es módosítása miatt csak magánszemélyek részére tudok számlát kiállítani.

Pár fontos dolog

A jelentkezésed akkor válik véglegessé, ha előre elutalod a teljes részvételi díjat: 24.900 Ft /fő / alkalom. A főzőesten maximum 12 fő vehet részt, a jelentkezéseket a részvételi díj beérkezésének sorrendjében tudom elfogadni.
Ha bármilyen ételallergiád, érzékenységed, betegséged van, kérlek jelezd a jelentkezésnél, hogy ahhoz is tudjam igazítani az ételeket.
Jelentkezem