Húsvéti ünnepi ételek főzőest
2026. március 26. (csütörtök) 18:00-21:00
Évente egy alkalom!
Mi lesz a főzőesten?
Készíteni fogunk gluténmentes kalácsot, hamis tojástekercset, tavaszi reteksalátát, répatortát „sajtkrémmel”. Az ételeket glutén-, tej-, tojásmentes alapanyagokból fogjuk készíteni.
Mindenki készít egy gluténmentes kalácsot, amit haza visz magával. Közösen készítünk hamis „tojástekercset” és répatortát édes „sajtkrémmel”. A recepteket minden résztvevő megkapja kinyomtatva. A készített ételeket elcsomagoljuk a résztvevőknek.
Részletesen átbeszéljük, hogy
A gluténmentes kalács és répatorta sütésénél mivel helyettesíthetjük a glutén ragasztó-tapasztó tulajdonságát
Mitől lesz puha és szaftos a répatorta
Hogyan készül a a répatortához a hamis édes „sajtkrém”
Hogyan és mivel helyettesítsük a tojástekercsben a tojást
Kizárólag gluténmentes alapliszteket használunk, nem használunk előregyártott lisztkeverékeket
Bónusz
Minden résztvevő megkapja ajándékba a Gluténmentes Ünnepi Receptek e-bookomat (4990 Ft értékben).

Minőségi környezetben egy igényes tankonyhában fogjuk elkészíteni az ételeket. Az ételek gluténmentes alapanyagokból, de nem gluténmentes környezetben készülnek. Az edényeket tisztán tartjuk, de másfajta ételek készítésére is használják.
A főzőesten biztosítom az összes szükséges alapanyagot, eszközöket.
Amit mindenképp hozz magaddal
Mit mondanak a főzőestről, azok akik már résztvettek?
„A kesudókrém ízlett a legjobban és a titkos joghurt! Alapanyagok olyan felhasználása amellyel nagyon finom ételek készültek. Jó hangulat! Használható tudás, nem bonyolult technikák.”
Gambik Nikolett
„A hamis tojástekercs és a cékla saláta levett a lábamról. A répatorta miatt jelentkeztem elsősorban, de a tekercs a salival mindent vitt! Akár mentesen étkezel, akár nem, az elkészített étkek biztos hogy ízleni fognak! Kiváló!”
„Sok új alapanyagot ismertünk meg. Ötletes volt a recept! Többféle technikát mutattak az elkészítésnél. Kellemes hangulatban, jól sikerült este volt. Érdemes volt eljönni! Máskor is jövünk! Ha mentes dolgokat ételeket, sütiket szeretnél megtanulni, főzni elkészíteni a legjobb helyen jársz.”
Szilágyi Tamás
„Az ízvilág. Az aránylag egyszerű receptek. Melinda felkészültsége, hogy 3 óra alatt végig vezényli a csapatot és a végeredmény csodás ételsor. 10/10. Szuper alapanyagok. Szuper receptek, melyek pontosak és működnek. Szuper ízek! Még akkor is érdemes kipróbálni egy ilyen főzőestet ha nem akarsz váltani az étrendeden. Mert egyszerűen finomak ezek az ételek és előfordulhat, hogy olyan vendéged lesz akinek erre van szüksége.”
Csíkos Marianna
„Változatos ételek. Kiscsoport létszám. 5 csillagos. Meleg szívvel ajánlom mindenkinek. Elengedhetetlen tudás egy egészséges életmód alapjához!”
Rao Csilla
„A gluténmentes főzőtanfolyam szuper volt! Melinda tudása nagyon hiteles, és így mentes minden olyantól, ami nem tesz jót az ” emésztésnek. Köszönöm.”
Perényi Csilla
Feldenkrais mozgástanár
„Új alapanyagokat és recepteket ismertem meg. Nagyon jó volt. Hasznos. Melinda hiteles volt. Jöjjenek el, hogy másképp lássák a főzést és ismerkedjenek meg az egészséges alapanyagokkal.”
Mészárosné Mária
„Kellemes hangulat, kedves emberek. Gyakorlatorientált és mellé van elmélet, háttérinformáció. Felkészültség, minden kérdésre van válasz. Messze a legjobban megszervezett, összeállított és lefolytatott volt, amin eddig megfordultam. Hiteles, felkészült és a tudását szívesen átadó oktatótól szívesen veszek minden információt.”
Kerner Julianna
„Az ételek választéka, gyakorlatorientált. Színvonalas jó légkör, informatív, sokféle ételkészítést tanultunk meg. Ha egészséges és hiteles előadótól szeretnétek tanulni, akkor gyertek Melindához.”
Bajorné Tóth Magdolna
„Megtapasztaltam, hogy finom ízletes gluténmentes kenyeret lehet készíteni. És ami még nekem tetszett, hogy mindezt változatosan! Igényes, hiteles, kedvcsináló, hogy rögtön magam is csináljam. Ezt követően nem vásárolok gluténmentes pékárut, de fogyasztani fogok, méghozzá saját készítésűt! Ne hagyják ki az életükből, hogy esélyt adjanak a tanfolyamon elsajátítani az ízletes, finom pékáru és egyéb menük elkészítését.”
Cselőtei Erzsébet
„A legjobban a mindenre kiterjedő elemzés, a gyakorlattal, tapasztalattal alátámasztott tanítás tetszett. Nagyon ízletesek voltak a kóstolók! Kiváló! Mindenképpen jöjjenek el, mert itt a gyakorlatban megtanulhatják az ételek elkészítését, ezután otthon már sokkal könnyebben megy!”
Antalné Belcsev Raskov Erzsébet
„Melinda természetes közvetlensége tetszett a legjobban. Ha iskolai osztályozás alapján kellene értékelnem, akkor csillagos ötös! Mindenképpen jöjjenek el Melinda bármelyik tanfolyamára, rengeteg újat és hasznosat tanulhatnak az egészséges táplálkozásról.”
Czezner Edina
„Nagyon jól felépített és követhető volt a tanfolyam, jól éreztem magam és otthon el tudom ezeket készíteni. Aki szeretne odafigyelni magára, a családjára, annak egy jó alap, amit a további tanfolyamokkal lehet bővíteni. Kedves, felkészült, rokonszenves és hiteles oktató.”
Majoros Mona
„A legjobb az volt, hogy gyakorlatba is átültettük rögtön a tanultakat! Jól felkészült profi csapat, szuper helyszín, fantasztikus tiszta ízek. Ne hagyjátok ki!”
Klenovics Mónika
.
Ki tartja a főzőestet?

Marton Melinda tudományos kutató, a Testtudatos táplálkozás© módszerének megalkotója. A Testtudatos táplálkozás és a Testtudatos életmód című könyvek szerzője (orvos és dietetikus ajánlásával). A gluténmentes teljes értékű növényi táplálkozás és a helyes ételtársítás szakértője. Célja, hogy minél több emberrel megismertesse az egészséges táplálkozást.
Eddig több mint 70 saját képzést tartott, főzőtanfolyamot, tréninget, előadást, amiken több mint 1000 fő vett részt. A képzéseit saját maga dolgozta ki, és azt tanítja, amit ő maga is él, és gyakorol.
Az egészséges táplálkozás egyik meghatározó hazai képviselője. Megszervezett több mint 130 táplálkozási szakértői fórumot, a Vega Estek főszervezője és állandó háziasszonya. Folyamatosan jelennek meg cikkei a médiában, és rendszeresen hívják főzőversenyekre szakmai zsűrinek. Munkája elismeréseként 2017-ben megkapta az Év kiváló szakembere díjat.
.
Mikor lesz?
2026. március 26. 18:00-21:00 Húsvéti főzőest
Mindenki készít egy gluténmentes kalácsot, amit haza visz magával. Közösen készítünk hamis „tojástekercset”, tavaszi reteksalátát és répatortát édes „sajtkrémmel”. A recepteket minden résztvevő megkapja kinyomtatva. A készített ételeket elcsomagoljuk a résztvevőknek. Minden résztvevő megkapja ajándékba a Gluténmentes Ünnepi Receptek e-bookomat (4990 Ft értékben).
Hol lesz?
Budapest, XIII. kerület (Pontos címet jelentkezés után küldök.)
Mennyibe kerül?
A főzőest teljes ára: 29.900 Ft /fő / alkalom
mely tartalmazza az alapanyagok és az azokból elkészített ételek költségeit és a nyomtatott anyagokat és a bónuszt.
Ha ketten, vagy többen szeretnétek jönni: akkor elég egy megrendelést leadnod, de a mennyiségnél add meg, hogy hány fővel jelentkezel.
Ne hagyd az utolsó pillanatra a jelentkezésed! A rendezvény előtti napon már nem tudom elfogadni a jelentkezésed. Egyrészt nagyon gyorsan fogynak a helyek, addigra valószínűleg teltház lesz, másrészt időben be kell szereznem az alapanyagokat, eszközöket is.
A KATA törvény 2022-es módosítása miatt csak magánszemélyek részére tudok számlát kiállítani.
Pár fontos dolog
A jelentkezésed akkor válik véglegessé, ha előre elutalod a teljes részvételi díjat: 29.900 Ft /fő / alkalom. A főzőesten maximum 12 fő vehet részt, a jelentkezéseket a részvételi díj beérkezésének sorrendjében tudom elfogadni.
Ha bármilyen ételallergiád, érzékenységed, betegséged van, kérlek jelezd a jelentkezésnél, hogy ahhoz is tudjam igazítani az ételeket.

