Kimchi workshop
Kimchi készítés és fermentálási alapok
közös vacsorával és ajándék online tanfolyammal

2025. augusztus 7. (csütörtök) 18:00-21:00
Budapest

Mi lesz a workshopon?

Megismered a fermentálás alapjait, a vegán gluténmentes kimchi készítés fortélyait, speciális alapanyagait (gochugaru, ragacsos rizsliszt stb.) és hasznos eszközöket.  Készíteni fogunk kimchit, mindenki haza visz magával egy 1 literes befőttes üveg vegán kimchit (8000 Ft értékben). Készítünk vacsorát (szerecsendiós édesburgonya püré, falafel, veganéz és fermentált savanyúság), amit közösen elfogyasztunk, és lehetőséged lesz többféle fermentált savanyúság, kétféle kimchi megkóstolására. Hogy biztosak legyenek a fermentálási alapjaid megkapod ajándékba a Gyakorlati fermentálás online tanfolyamomat (14.900 Ft értékben).

Marton Melinda több mint 9 éve tanítja a fermentálás gyakorlatát workshopjain, főzőestjein, főzőtanfolyamain és online tanfolyamán.

Mi lesz a workshopon:

  • Mi a fermentálás lényege?
  • Milyen alapanyagokra van szükség a fermentált vegán kimchi készítéséhez?
  • Milyen vegán alapanyagokkal tudod helyettesíteni a halszószt és a szardellapasztát?
  • Hol tudod beszerezni a szükséges alapanyagokat (például: gochugaru, ragacsos rizsliszt stb.)?
  • Milyen alapanyagokból és hogyan készül a vegán ragacsos rizses chili szósz?
  • Hogyan tudod variálni az alapanyagokat, többféle vegán kimchit készíteni?
  • Milyen eszközöket érdemes használnod kimchi készítéshez?
  • Mennyi ideig készül a kimchi gyors és hosszabban készülő változata?
  • Mire figyelj a kimchi tárolásánál?
  • Mennyi ideig áll el a kimchi?

Bónusz

A főzőest után hozzáférést kapsz a Gyakorlati fermentálás online tanfolyamhoz, ami tartalmaz egy összefoglaló előadást a fermentálásról, egy e-book-ot hasznos tippekkel, praktikákkal és egy bemutató videót a fermentálásról és a csíráztatásról.

Minőségi környezetben egy igényes tankonyhában fogjuk a vegán kimchit elkészíteni. A kóstolóhoz az ételek gluténmentes alapanyagokból, de nem gluténmentes környezetben készülnek. Az edényeket tisztán tartjuk, de másfajta ételek készítésére is használják.

A fermentáláshoz biztosítom az üvegeket, a zöldségeket és az összes szükséges alapanyagot.

Amit mindenképp hozz magaddal

  • Hozd magaddal a zöldségreszelődet, zöldséggyaludat, mert a workshopon zöldségreszelőt nem tudok biztosítani.
  • 1 pár gumikesztyűt, hogy megóvd a kezed a koreai chilipehelytől
  • Szatyrot vagy vászontáskát, amiben haza tudod vinni a vegán kimchis dunsztos üveget.
    Jelentkezem

Mit mondanak a workshopról, azok akik már résztvettek?

„Nagyon támogató, informatív volt a folyamat. Úgy érzem, hogy az itt bemutatottak alapján önállóan is képes leszek elkészíteni a kimchit. Aki még nem járt Melindánál, annak azt üzenem, hogy mindig tanulj újat, törekedj a változatos, egészséges táplálkozásra, légy nyitott más nemzetek konyhaművészete iránt is.”

Angst Rita

„Sok új dolgot hallottam az ételkészítés során, amit a mindennapokban használni tudok. Szép környezetben dolgozhattunk, kedves, jó társasággal. Nagyon jól összeállított minőségi ételeket készítettünk, jól kihasználtuk az időt. Mindenképpen vegyenek részt workshopon, mert új élményekkel, ízekkel lesznek gazdagabbak, tudatosabban élhetnek.”

Szilvási Gabriella

„Kedves csapat, jó légkör, tudás, fermentálás és a kimchi készítésének elsajátítása tetszett a legjobban! Hasznos volt, köszönöm szépen! Próbálják ki!”

Nóra

„A kimchi készítés, mentes ételek tetszettek a legjobban. Külön köszönöm, hogy az egyéni igényeimre is oda lett figyelve! 10/10 pontra értékelem a workshopot.” Próbálják ki!”

Baji Krisztina Ilona

„A workshop szervezettsége és Melinda felkészültsége tetszett a legjobban. Nagyon hasznos ötleteket és tippeket kaptunk tőle a fermentálással kapcsolatban. Jól megtervezett workshop volt, tökéletes időzítéssel, egyértelmű leírással a teendőkről. Melinda segítőkészsége példátlan! Mindenképpen ajánlom.”

W. Éva

„Az egész kimchi workshop nagyon tetszett, a társaság, az ízek, az egész teljes, kerek! 10/10 pont! Mindenképpen próbáljátok ki, egy igazi élmény volt!”

Molnár Orsolya

„Az volt nagyon jó, hogy a workshopon meg lehetett kóstolni, hogy milyen ízű a már elkészült gluténmentes vegán kimchi! Jöjjenek bátran, lehet gyakorlati és elméleti szinten is sokat tanulni!”

Gajevszky Zoltán

„Melinda szakértelme tetszett a legjobban! Nagyon jó volt a kimchi workshop! 5/5 pont! Jöjjenek bátran!”

Pusztai Gabriella

„Jó volt a hangulat a közös főzés során. Jól éreztem magam, minden egyértelmű volt!”

Tóth Emese

„Hamar meg volt a közös hang, egyértelmű utasítások alapján könnyen és gyorsan dolgoztunk. 10/10 Ha érdekel a téma, mindenképpen ajánlom Melindát, szemléletet is ad, nemcsak „technikát”.”

Kinga

„A kimchi szósz elkészítése tetszett a legjobban! 5/5 Jól felépített és részletesen elmagyarázott készítési módot mutatott be Melinda.”

Artim Kata

.

Marton Melinda okleveles táplálkozási tanácsadó, a Mindenmentes Főzőiskola vezetőoktatója. Több mint 8 éve tanítja a fermentálás gyakorlatát. Eddig több mint 100 főzőestet, workshopot, előadást tartott, amiken több mint 1000 fő vett részt. Megszervezett több mint 130 táplálkozási szakértői fórumot. Folyamatosan jelennek meg cikkei a médiában, és rendszeresen hívják előadásokat tartani és főzőversenyekre szakmai zsűrinek. A Testtudatos táplálkozás és a Testtudatos életmód című könyvek szerzője (orvos és dietetikus ajánlásával). A gluténmentes teljes értékű növényi táplálkozás és a helyes ételtársítás szakértője. Célja, hogy minél több emberrel megismertesse az egészséges táplálkozást.
Az egészséges táplálkozás egyik meghatározó hazai képviselője. 4 éven keresztül a Vega Estek főszervezője és állandó háziasszonya volt a Magnet Közösségi Házban. Folyamatosan jelennek meg cikkei a médiában, és rendszeresen hívják főzőversenyekre szakmai zsűrinek. Munkája elismeréseként 2017-ben megkapta az Év kiváló szakembere díjat. Jelenleg a Braun és a Kenwood márkanagykövete. A Villeroy & Boch márkaszaküzlet és konyhastudió háziasszonya.

.

Mikor lesz?

2025. augusztus 7. (csütörtök) 18:00-21:00 Kimchi workshop
A workshopon átbeszéljük a fermentálás alapjait, a vegán kimchi készítés fortélyait, közös étkezés (szerecsendiós édesburgonya püré, falafel, veganéz és fermentált savanyúság) többféle fermentált savanyúság kóstolóval (kétféle kimchi), minden résztvevő készít egy 1 liter vegán kimchit (8000 Ft értékben), amit hazavisz magával. Ajándékba megkapod a Gyakorlati fermentálás online tanfolyamot (14.900 Ft értékben).

Hol lesz?

Budapest, XIII. kerület (Pontos címet jelentkezés után küldök.)

Mennyibe kerül?

A workshop teljes ára: 24.900 Ft /fő / alkalom
mely tartalmazza az alapanyagok és az azokból elkészített ételek költségeit és a nyomtatott anyagokat.

Ha ketten, vagy többen szeretnétek jönni
: akkor elég egy megrendelést leadnod, de a mennyiségnél add meg, hogy hány fővel jelentkezel.
Ne hagyd az utolsó pillanatra a jelentkezésed! A rendezvény előtti napon már nem tudom elfogadni a jelentkezésed. Egyrészt nagyon gyorsan fogynak a helyek, addigra valószínűleg teltház lesz, másrészt időben be kell szereznem az alapanyagokat, eszközöket is. Ha mégis nagyon szeretnél jönni, akkor hívj fel vagy írj (melinda@testtudatos-taplalkozas.hu) és egyeztetünk!

A KATA törvény 2022-es módosítása miatt csak magánszemélyek részére tudok számlát kiállítani.

Pár fontos dolog

A jelentkezésed akkor válik véglegessé, ha előre elutalod a teljes részvételi díjat: 24.900 Ft /fő / alkalom. A főzőesten maximum 12 fő vehet részt, a jelentkezéseket a részvételi díj beérkezésének sorrendjében tudom elfogadni.
Ha bármilyen ételallergiád, érzékenységed, betegséged van, kérlek jelezd a jelentkezésnél, hogy ahhoz is tudjam igazítani az ételeket.
Jelentkezem