Kimchi workshop – fermentált vegán gluténmentes savanyúság

2024. május 23. (csütörtök)
18:00-21:00
Budapest

Mi lesz a workshopon?

Megismered a fermentálás alapjait, a vegán gluténmentes kimchi készítés fortélyait, speciális alapanyagait és hasznos eszközöket.  Készíteni fogunk kimchit, mindenki haza visz magával egy 1 literes befőttes üveg vegán kimchit. Készítünk vacsorát (szerecsendiós édesburgonya püré, falafel, veganéz és fermentált savanyúság), amit közösen elfogyasztunk, és lehetőséged lesz többféle fermentált savanyúság, kétféle kimchi megkóstolására.

Mi lesz a workshopon:

 • Mi a fermentálás lényege?
 • Milyen alapanyagokra van szükség a fermentált vegán kimchi készítéséhez?
 • Milyen vegán alapanyagokkal tudod helyettesíteni a halszószt és a szardellapasztát?
 • Hol tudod beszerezni a szükséges alapanyagokat (például: gochugaru, ragacsos rizsliszt stb.)?
 • Milyen alapanyagokból és hogyan készül a vegán ragacsos rizses chili szósz?
 • Hogyan tudod variálni az alapanyagokat, többféle vegán kimchit készíteni?
 • Milyen eszközöket érdemes használnod kimchi készítéshez?
 • Mennyi ideig készül a kimchi gyors és hosszabban készülő változata?
 • Mire figyelj a kimchi tárolásánál?
 • Mennyi ideig áll el a kimchi?

Minőségi környezetben egy igényes tankonyhában fogjuk a vegán kimchit elkészíteni. A kóstolóhoz az ételek gluténmentes alapanyagokból, de nem gluténmentes környezetben készülnek. Az edényeket tisztán tartjuk, de másfajta ételek készítésére is használják.

A fermentáláshoz biztosítom az üvegeket, a zöldségeket és az összes szükséges alapanyagot.

Amit mindenképp hozz magaddal

 • Hozd magaddal a zöldségreszelődet, zöldséggyaludat, mert a workshopon zöldségreszelőt nem tudok biztosítani.
 • 1 pár gumikesztyűt, hogy megóvd a kezed a koreai chilipehelytől
 • Szatyrot vagy vászontáskát, amiben haza tudod vinni a vegán kimchis dunsztos üveget.
  Jelentkezem

Mit mondanak a workshopról, azok akik már résztvettek?

„Az egész kimchi workshop nagyon tetszett, a társaság, az ízek, az egész teljes, kerek! 10/10 pont! Mindenképpen próbáljátok ki, egy igazi élmény volt!”

Molnár Orsolya

„Az volt nagyon jó, hogy a workshopon meg lehetett kóstolni, hogy milyen ízű a már elkészült gluténmentes vegán kimchi! Jöjjenek bátran, lehet gyakorlati és elméleti szinten is sokat tanulni!”

Gajevszky Zoltán

„Melinda szakértelme tetszett a legjobban! Nagyon jó volt a kimchi workshop! 5/5 pont! Jöjjenek bátran!”

Pusztai Gabriella

„Nagyon-nagyon jó volt, fantasztikus!!! A közvetlenség, nyitottság, segítőkészség, otthonias, baráti légkör, a sok információ és a gyakorlati tapasztalatok átadása tetszett a legjobban! Szeretnék megtanulni szép sorban mindent, ami segít a testtudatos életmód-, táplálkozás áttéréséhez és alkalmazásához. Ajánlani fogom, akinek csak tudom a tanfolyamaitokat!”

Farkas Gabriella

„Melinda kimchi worksopja után olyan magabiztos leszel a fermentálás témakörében, hogy csak sikerélményben lesz részed!”

Gabi

„Nagyon nagy szükség van Melinda arra, amit csinálsz! Tényleg nagyon hasznos volt a tanfolyamod, én mindennel elégedett voltam, a tudásoddal és azzal is amit csináltunk. Nagyon hálás vagyok neked, hogy részt vehettem a tanfolyamodon, és máskor is szívesen jövök!”

Éva

„A legjobban a mindenre kiterjedő elemzés, a gyakorlattal, tapasztalattal alátámasztott tanítás tetszett. Nagyon ízletesek voltak a kóstolók! Kiváló! Mindenképpen jöjjenek el, mert itt a gyakorlatban megtanulhatják az ételek elkészítését, ezután otthon már sokkal könnyebben megy!”

Antalné Belcsev Raskov Erzsébet

„Melinda természetes közvetlensége tetszett a legjobban. Ha iskolai osztályozás alapján kellene értékelnem, akkor csillagos ötös! Mindenképpen jöjjenek el Melinda bármelyik tanfolyamára, rengeteg újat és hasznosat tanulhatnak az egészséges táplálkozásról.”

Czezner Edina

„Az elméleti és a gyakorlati része a fermentálásnak nagyon tetszett! Nagyon jó volt és nagyon hasznos információkat kaptam! Mindenképp próbálják ki!”

Takács Viola

„A tanfolyam egésze nagyon tetszett! Mind az elméleti, mind a gyakorlati rész. Maximálisan elégedett vagyok, nagyon hasznosnak találtam a tanfolyamot, a hangulat is nagyon jó volt. Az egészség megőrzése érdekében érdemes belekóstolni új ízekbe, megtanulni a hagyományostól eltérő ételkészítési módokat, zöldségekkel, teljes értékű táplálékokkal gazdagítani az étkezést.”

Zsuzsa

„A legjobb az volt, hogy gyakorlatba is átültettük rögtön a tanultakat! Jól felkészült profi csapat, szuper helyszín, fantasztikus tiszta ízek. Ne hagyjátok ki!”

Klenovics Mónika

.

Marton Melinda okleveles táplálkozási tanácsadó, a Mindenmentes Főzőiskola vezetőoktatója. Több mint 8 éve tanítja a fermentálás gyakorlatát. Eddig több mint 100 főzőestet, workshopot, előadást tartott, amiken több mint 1000 fő vett részt. Megszervezett több mint 130 táplálkozási szakértői fórumot. Folyamatosan jelennek meg cikkei a médiában, és rendszeresen hívják előadásokat tartani és főzőversenyekre szakmai zsűrinek. A Testtudatos táplálkozás és a Testtudatos életmód című könyvek szerzője (orvos és dietetikus ajánlásával). A gluténmentes teljes értékű növényi táplálkozás és a helyes ételtársítás szakértője. Célja, hogy minél több emberrel megismertesse az egészséges táplálkozást.
Az egészséges táplálkozás egyik meghatározó hazai képviselője. 4 éven keresztül a Vega Estek főszervezője és állandó háziasszonya volt a Magnet Közösségi Házban. Folyamatosan jelennek meg cikkei a médiában, és rendszeresen hívják főzőversenyekre szakmai zsűrinek. Munkája elismeréseként 2017-ben megkapta az Év kiváló szakembere díjat. Jelenleg a Braun és a Kenwood márkanagykövete. A Villeroy & Boch márkaszaküzlet és konyhastudió háziasszonya.

.

Mikor lesz?

2024. május 23. (csütörtök) 18:00-21:00 Kimchi workshop
A workshopon átbeszéljük a fermentálás alapjait, a vegán kimchi készítés fortélyait, közös étkezés (szerecsendiós édesburgonya püré, falafel, veganéz és fermentált savanyúság) többféle fermentált savanyúság kóstolóval (kétféle kimchi), minden résztvevő készít egy 1 literes befőttes üveg vegán kimchit, amit hazavisz magával.

Hol lesz?

Budapest, XIII. kerület (Pontos címet jelentkezés után küldök.)

Mennyibe kerül?

A workshop teljes ára: 24.900 Ft /fő / alkalom
mely tartalmazza az alapanyagok és az azokból elkészített ételek költségeit és a nyomtatott anyagokat.

Ha ketten, vagy többen szeretnétek jönni
: akkor elég egy megrendelést leadnod, de a mennyiségnél add meg, hogy hány fővel jelentkezel.
Ne hagyd az utolsó pillanatra a jelentkezésed! A rendezvény előtti napon már nem tudom elfogadni a jelentkezésed. Egyrészt nagyon gyorsan fogynak a helyek, addigra valószínűleg teltház lesz, másrészt időben be kell szereznem az alapanyagokat, eszközöket is. Ha mégis nagyon szeretnél jönni, akkor hívj fel vagy írj (melinda@testtudatos-taplalkozas.hu) és egyeztetünk!

A KATA törvény 2022-es módosítása miatt csak magánszemélyek részére tudok számlát kiállítani.

Pár fontos dolog

A jelentkezésed akkor válik véglegessé, ha előre elutalod a teljes részvételi díjat: 24.900 Ft /fő / alkalom. A főzőesten maximum 12 fő vehet részt, a jelentkezéseket a részvételi díj beérkezésének sorrendjében tudom elfogadni.
Ha bármilyen ételallergiád, érzékenységed, betegséged van, kérlek jelezd a jelentkezésnél, hogy ahhoz is tudjam igazítani az ételeket.
Jelentkezem