Tej- és tejtermék helyettesítők növényi alapanyagokból 2.
Tejmentes megoldások egy helyen!
Növényi „sajtok”
2025. november 20. (csütörtök) 18:00-21:00
Budapest
Mi lesz a főzőesten?
Készítünk növényi alapanyagokból mozzarellát, parmezánt, szeletelhető dermedő növényi sajtot, fermentált növényi sajtot.
Mindenki részt vesz az ételkészítésben, az ételeket közösen készítjük.
Milyen eszközöket használjunk a növényi „sajtok” készítéshez?
Milyen alapanyagokra van szükség a növényi „sajtok” készítéséhez?
Melyik alapanyagot mihez érdemes használni?
Mi az amin nem szabad spórolnod?

Minőségi környezetben egy igényes tankonyhában fogjuk az ételeket elkészíteni. Az ételek gluténmentes alapanyagokból, de nem gluténmentes környezetben készülnek. Az edényeket tisztán tartjuk, de másfajta ételek készítésére is használják.
A főzőesten biztosítom az összes szükséges alapanyagot. A recepteket minden résztvevő megkapja.
Közösen készítünk egy gyors vacsorát, amit közösen elfogyasztunk. A készített ételeket elcsomagoljuk a résztvevőknek.
Mindenki visz haza egy adag növényi „mozzarellát”, „parmezánt”, szeletelhető „növényi sajtot”, oltott növényi „sajtot”.

Mit mondanak a főzőestről, azok akik már résztvettek?
„Nagyon praktikus tudás a gyakorlatiasság, egyszerűség, jó alapanyagok, a konyha, a receptek, minden nagyon tetszett! Sokat tanultunk gyorsan és hatékonyan! Nagyon finom ételeket kaptunk és készítettünk. Jöjjenek bátran!”
Iván Krisztina
„Átgondolt, megtervezett volt a főzőtanfolyam! Fontos, hogy ki tudtuk próbálni minden szegmensét a sajtkészítésnek! Jönni kell!”
Görög Enikő
„Nem tudok egy dolgot külön kiemelni, mert az egész este fantasztikus volt! Ne hagyják ki mert nagyon hasznos tudást kapnak Melindától! Melinda egy angyal!”
Barna Gréta
„A fermentált sajt tetszett a legjobban! Nagyon tetszett! A technikákat is sikerült elsajátítani. otthon is kipróbálom, amíg a kezemben van. Ha szeretnétek kipróbálni, hogy milyen csodákat lehet készíteni növényi alapanyagokból is, akkor itt a helyetek. Finomak és egészségesek, új ízek kavalkádja!”
Hoszter Erzsi
„A kötetlen hangulat, családias légkör tetszett a legjobban! Életem első főzőestje volt, felülmúlta a várakozásaimat! Rengeteg tudást lehet szerezni 3 óra alatt!”
Trecskó Sándorné
„A mozzarella tetszett a legjobban! Nagyon hasznos tudást kaptunk! Szívesen tanulnék gluténmentes kovászos kenyérkészítést. Jöjjenek bátran!”
Kertész Tamara
„A különböző ízélmények tetszettek a legjobban! Olyan új anyagokkal dolgoztunk, amiket hallomásból ismertem, de a konyhában még nem használtam. Szívesen tanulnék gluténmentes kovászos kenyérkészítést. Alapos szakmai tudást kapnak, olyan ízekkel találkoznak, amivel a boltban kapható sajtoknál biztosan nem!”
Kinga
„A reszelhető parmezán ízlett a legjobban. Kedves, hangulatos est volt sok hasznos tudással. Kitapasztalt, kipróbált „sajtok” készítését tanulhatják meg, amik otthon is működni fognak!”
Hatala Ágnes
„Nagyon jó hangulat volt, és nagyszerű recepteket készítettünk el! Bátran vágjanak bele!”
Király-Szabó Hajnalka
„A „mozzarella” nagyon finom volt, olyan mint az igazi! Ne hagyják ki, mert több idő rájönni, mint itt megtanulni.”
Princz Melinda
„A gondos előkészítés és a csapatmunka tetszett a legjobban. Lendületes volt, célorientált. Jöjjenek, próbálják ki, sokat tanulhatnak.”
Molnár Éva
„A profizmus tetszett a legjobban! Nagyon elégedett vagyok. Tágul az ismeret a szakértő oktató tudásától és tapasztalatától.”
Zsike
„Precíz, pontos információk, nagyon jó hasznos receptek! Mindenképpen megéri eljönni!”
Helga
„Nagyon tetszett, hogy sokféle ételt készítettünk és nagyon jók a közös étkezések. Szuper volt! Ha nyitottak az újdonságokra, ha vegyes táplálkozóként (is) kiváncsiak más, új, finom ízekre, jöjjenek, nem fognak csalódni. A technológiák megismerésével új dimenziók nyílnak otthon, egy sima háztartást vezető nő számára.”
Szatmári Viktória
„A jó közösség és a szakmai maximum! Magas színvonal, kiváló alapanyagok! 10/10! Mielőbb jelentkezzenek!”
Nagy Lajos
„Melinda mindent részletesen elmagyarázott, mindent meg lehetett kóstolni. Jó hangulatú tanfolyam volt, nagyon tetszett! Érdemes kipróbálni”
Günther Anna
„Aki teljesen tejmentesen, vagy növényi alapon táplálkozik, annak nagyon hasznos a tanfolyam”
Takács Boglárka
„Az eddigi legjobb minőségű alternatív tejkészítési módszerek, amikkel találkoztam! Excellent!”
Ildikó
„Nagyon családias volt a hangulat. Minden érthető volt számomra. Finomak voltak az ételek és új dolgokat ismertem meg. Biztosan jövök még. Mindenkinek ajánlom, aki szeretne egészségesen táplálkozni, és valamilyen ételallergiában szenved”
Gyertyán-Ági Szilvia
„A közvetlenség, az igen alapos tudás, a hozzáértés, a gördülékeny lebonyolítás, a mindenki egyéni igényére való odafigyelés tetszett a legjobban. Feltétlenül jöjjenek el, ha jót akarnak maguknak és meg akarják könnyíteni az egészséges táplálkozás kivitelezését.”
Tóth Éva
„Legjobban az tetszett, hogy nemcsak a recepteket készítettük el, hanem elhangzott az is, hogy mivel helyettesíthetők a különböző alapanyagok. Jó volt, hogy nagyon sok ismeret hangzott el a témával és mással kapcsolatban is. Ajánlom mindenkinek, aki szeretne új ismeretekhez jutni, aki növényi étrenden van, hogy jöjjenek el a tanfolyamra.”
Kálazi Attila
„Tetszett a kötetlen barátságos, oldott hangulat. Nagyon hasznos volt! 100%! Ha fontos vagy magadnak, ne hagyd ki az alkalmat! Ha fontos az egészség számodra, járj el minden tanfolyamra”
Scholtz Róbert
.
Ki tartja a főzőestet?

Marton Melinda okleveles táplálkozási tanácsadó, receptfejlesztő, a Mindenmentes Főzőiskola vezetőoktatója.
Eddig több mint 200 főzőestet, workshopot, előadást, amiken több mint 2000 fő vett részt.
Megszervezett több mint 130 táplálkozási szakértői fórumot. Folyamatosan jelennek meg cikkei a médiában, és rendszeresen hívják előadásokat tartani, valamint főzőversenyekre szakmai zsűrinek. Munkája elismeréseként 2014-ben megválasztották az Év Vegetáriánusának. 2013 óta vezeti a Gluténmentes teljes értékű növényi Főzőiskoláját. Év Kiváló Szakembere 2017 díjazott. Saját rovata van az Életerő Magyar Természetgyógyászati Hírmondóban és a Csak a Mentes portálon. Jelenleg a Braun és a Kenwood márkanagykövete. A Villeroy & Boch márkaszaküzlet és konyhastudió háziasszonya.
A Testtudatos táplálkozás, a Testtudatos életmód, a Gluténmentes Kisokos, a Gluténmentes Ünnepi Receptek című könyvek szerzője. A Testtudatos táplálkozás online tanfolyam I-II., a Tudatos Ételtársítás Szeminárium tudásalapú online tanfolyamok, valamint a Mindenmentes Mesterkurzus szerzője.
2013 óta vezeti Mindenmentes Főzőiskoláját, ahol több mint 10 év tapasztalatát adja át. Élő főzőestjein, workshopjain, előadásain és online tanfolyamain többek között olyan speciális és egyedülálló gyakorlati tudást ad át, mint a gluténmentes kenyérsütés, gluténmentes tésztafélék, gluténmentes sütemények készítése, fermentálás, csíráztatás, kovászolás, növényi sajt, tej, tejszín és joghurt helyettesítők készítése, tojáshelyettesítés, húshelyettesítés, fűszerezési praktikák, alapanyagismeret és konyhatechnológiai eljárások, főzési- és ételkészítési technikák.
.
Mikor lesz?
2025. november 20. (csütörtök) 18:00-21:00 Tej- és tejtermékhelyettesítés 2. növényi alapanyagokból főzőest
Minden alkalommal átbeszéljük a tejhelyettesítés legfontosabb gyakorlati tapasztalatait. Készítünk növényi alapanyagokból „mozzarellát”, „parmezánt”, szeletelhető növényi sajtot, fermentált növényi „sajtot”. A recepteket minden résztvevő megkapja. Közösen készítünk egy gyors vacsorát, amit közösen elfogyasztunk. A készített ételeket elcsomagoljuk a résztvevőknek.
Hol lesz?
Budapest, XIII. kerület (Pontos címet jelentkezés után küldök.)
Mennyibe kerül?
A főzőest teljes ára: 24.900 Ft /fő / alkalom
mely tartalmazza az alapanyagok és az azokból elkészített ételek költségeit és a nyomtatott anyagokat és a közös vacsorát.
Ha ketten, vagy többen szeretnétek jönni: akkor elég egy megrendelést leadnod, de a mennyiségnél add meg, hogy hány fővel jelentkezel.
Ne hagyd az utolsó pillanatra a jelentkezésed! A rendezvény előtti napon már nem tudom elfogadni a jelentkezésed. Egyrészt nagyon gyorsan fogynak a helyek, addigra valószínűleg teltház lesz, másrészt időben be kell szereznem az alapanyagokat, eszközöket is.
A KATA törvény 2022-es módosítása miatt csak magánszemélyek részére tudok számlát kiállítani.
Pár fontos dolog
A jelentkezésed akkor válik véglegessé, ha előre elutalod a teljes részvételi díjat: 24.900 Ft /fő / alkalom. A főzőesten maximum 12 fő vehet részt, a jelentkezéseket a részvételi díj beérkezésének sorrendjében tudom elfogadni.
Ha bármilyen ételallergiád, érzékenységed, betegséged van, kérlek jelezd a jelentkezésnél, hogy ahhoz is tudjam igazítani az ételeket.

