Tojáshelyettesítés főzőest

Tippek, trükkök, praktikák a tökéletes tojás élményért!”

2025. Új időpont hamarosan!

Mi lesz a főzőesten?

Készíteni fogunk csicseri omlettet, frittatát, „tojáskrémet”, panírozott zöldségeket, fasírtot, piskótát.
Mindezt tej-, tojás-, glutén- és húsmentesen!

Részletesen átbeszéljük, hogy

  • Mi a tojás négy jellegzetes funkciója és hogyan helyettesíthető
  • Melyek a fehérjében gazdag tojáshelyettesítők
  • Milyen alapanyagot használj panírozáshoz, omletthez, frittatahoz, tojáskrémhez, fasírthoz, piskótához tojás helyett
  • Mitől fog összeállni a fasírt tojás nélkül
  • Mivel helyettesítsd a panírozásban a tojást
  • Miből készül a legfinomabb omlett, frittata
  • Hogyan készíts tojáskrémet
  • Hogyan pótold a piskótában a tojást
  • Hogyan fűszerezd a „tojásos” ételeket
  • Melyek a legfontosabb eszközök és az általam kedvelt alapanyagmárkák

Minőségi környezetben egy igényes tankonyhában fogjuk elkészíteni az ételeket Az ételek gluténmentes alapanyagokból, de nem gluténmentes környezetben készülnek.

A készítendő ételek tej-, tojás-, glutén- és húsmentesek. Az edényeket tisztán tartjuk, de másfajta ételek készítésére is használják.

A főzőesten biztosítom az összes szükséges alapanyagot.

Amit mindenképp hozz magaddal

  • Szatyrot vagy vászontáskát, amiben haza tudod vinni a megmaradt ételeket.Jelentkezem

Mit mondanak a főzőestről, azok akik már résztvettek?

„A teljessége! Több „tradicionális” ételt megtanultunk másként elkészíteni. Nagyon tetszett a családias hangulat! Mindenképpen jöjjenek el kipróbálni!”

Varga Tímea

„Az ételek közül a piskóta és a tojáskrém tetszett a legjobban! A családias hangulat. Melinda közvetlensége, felkészültsége. Feltétlenül jöjjenek, mert csak itt tudnak igazi mentes ételeket főzni tanulni. Adalékanyag mentesen készül minden!”

Erika

„A kiscsoportos, bensőséges hangulat. Ételek közül a tojáskrém volt fenomenális! Szuper! Mindig jó hangulat, alapos, valódi tudáson alapuló receptek. Csodajó ízek!”

Zala Júlia

„Sok új ötlet és alternatíva tetszett a legjobban! Mindenképpen jöjjenek el, mert van élet a gluténon és a tejen túl!”

Aranka

„A frittata és a hangulat tetszett a legjobban! Nagyon jó volt! Próbálják ki, mert érdekes és értékes tudásra tehetnek szert.”

Határ Zsolt

„A jó hangulat, az egyszerű receptek, a finom végeredmény, a hatékony utasítások tetszettek a legjobban. Nagyon elégedett voltam. Szerintem máskor is visszajövök. Ha érdekel a téma, ételérzékeny vagy, az út elején, amikor még elég tanácstalan vagy, gyere el egy főzőestre!”

Evelin

„A hangulat, a főzőest előkészítettsége tetszett a legjobban. A főzőestet vezető oktató felkészültsége. A helyszín, az alapanyagok! Mindennapokban könnyen bevezethető és hasznosítható receptek. A főzőest gördülékeny levezetése! Mindenképp adjanak egy esélyt egy ilyen alkalomnak! Egy másik világ kapuja nyílik meg előtte.”

Csíkos Marianna

„A főzőest nagyon gyorsan eltelt, sok mindent tartalmazott, hatékony volt! Ha nyitott vagy új dolgokra és más ízekre, netán ételintoleranciában szenvedsz, mindenképp próbáld ki!”

Kati

„A sok tojásalternatíva ötlet tetszett a legjobban! Hatékony, sok új ismeretet kaptam. Melinda jól felépített estet tart. Kérdéseket lehet feltenni, sok ismeretet ad át.”

Mednyánszki Márta

„Az ételek a jó hangulat, és a különleges ételek, a kókuszkocka különösen! Szuper volt minden, látszik, hogy nagyon felkészült, profi az oktató! Mindenképp próbálják ki, érdekes és helyenként meglepő lesz!”

Hajni

„A frittata, omlett és rántotta tetszett a legjobban. 5/5 Próbálják ki!”

Kátai Attila

„Az ételek tetszettek a legjobban. Profi volt az oktató, jól felszerelt a konyha, jól felépített oktatás! Isteni ételeket készítettünk! A legjobb választás, ha tanácstalanok, hogyan helyettesítsék a tojást.”

Tárnok Eszter

„Sokféle ételek készítése tetszett a legjobban, helyettesítések tájékoztatása. Nagyon hasznos mindenki számára! Mindenképpen próbálják ki, jó hangulat, csapatmunka, csodás ételek készülnek.”

Csilla

„Kókuszkocka csoki mártogatása tetszett a legjobban! Nagyszerű este volt, sok új ismerettel és recepttel lettünk gazdagabbak. Gyere és próbáld ki! Nem fogsz csalódni!”

Herter Anikó

„Az tetszett a legjobban, hogy összhangban tudtunk főzni, úgy hogy nem is ismertük egymást előtte. Szuper, hasznos volt. Be tudom otthon építeni a főzésembe. Mindenképpen jöjjenek el, megéri!”

Tündi

„Minden nagyon tetszett! Nagyon sok új információval lettem gazdagabb. Már alig várom, hogy a hétvégén elkezdjem otthon is az alkotást. Gyertek, mert egy új világ fog kitárulni!”

Kata

„Hangulat, kókuszkocka, fasírt! Nagyon hasznos volt, barátságos légkörben, és olyan gyorsan elment az idő!”

Nagy Mónika

.

Ki tartja a főzőestet?

Marton Melinda

Marton Melinda okleveles táplálkozási tanácsadó, receptfejlesztő, a Mindenmentes Főzőiskola vezetőoktatója.

Eddig több mint 100 főzőestet, workshopot, előadást, amiken több mint 1000 fő vett részt.

Megszervezett több mint 130 táplálkozási szakértői fórumot. Folyamatosan jelennek meg cikkei a médiában, és rendszeresen hívják előadásokat tartani, valamint főzőversenyekre szakmai zsűrinek. Munkája elismeréseként 2014-ben megválasztották az Év Vegetáriánusának. 2013 óta vezeti a Gluténmentes teljes értékű növényi Főzőiskoláját. Év Kiváló Szakembere 2017 díjazott. Saját rovata van az Életerő Magyar Természetgyógyászati Hírmondóban. Jelenleg a Braun és a Kenwood márkanagykövete. A Villeroy & Boch márkaszaküzlet és konyhastudió háziasszonya.

A Testtudatos táplálkozás, a Testtudatos életmód,  a Gluténmentes Kisokos, a Gluténmentes Ünnepi Receptek  című könyvek szerzője. A Testtudatos táplálkozás online tanfolyam I-II., a Tudatos Ételtársítás Szeminárium tudásalapú online tanfolyamok, valamint a Mindenmentes Mesterkurzus, a Gyakorlati Fermentálás online tanfolyam, valamint a Gluténmentes Sütés online főzőtanfolyam szerzője.

2013 óta vezeti Mindenmentes Főzőiskoláját, ahol több mint 10 év tapasztalatát adja át. Élő főzőestjein, workshopjain, előadásain és online tanfolyamain többek között olyan speciális és egyedülálló gyakorlati tudást ad át, mint a gluténmentes kenyérsütés, gluténmentes tésztafélék, gluténmentes sütemények készítése, fermentálás, csíráztatás, kovászolás, növényi sajt, tej, tejszín és joghurt helyettesítők készítése, tojáshelyettesítés, húshelyettesítés, fűszerezési praktikák, alapanyagismeret és konyhatechnológiai eljárások, főzési- és ételkészítési technikák.

.

Mikor lesz?

2025. Új időpont hamarosan! Tojáshelyettesítés főzőest
Minden alkalommal átbeszéljük a tojáshelyettesítés legfontosabb gyakorlati tapasztalatait (csicseri omlett, frittata, „tojáskrém”, panírozott zöldségek, fasírt, piskóta). A recepteket minden résztvevő megkapja. Közösen készítünk egy gyors vacsorát, amit közösen elfogyasztunk. A megmaradt ételeket elcsomagoljuk a résztvevőknek.

Hol lesz?

Budapest, XIII. kerület (Pontos címet jelentkezés után küldök.)

Mennyibe kerül?

A főzőest teljes ára: 24.900 Ft /fő / alkalom
mely tartalmazza az alapanyagok és az azokból elkészített ételek költségeit és a nyomtatott anyagokat.

Ha ketten, vagy többen szeretnétek jönni
: akkor elég egy megrendelést leadnod, de a mennyiségnél add meg, hogy hány fővel jelentkezel.
Ne hagyd az utolsó pillanatra a jelentkezésed! A rendezvény előtti napon már nem tudom elfogadni a jelentkezésed. Egyrészt nagyon gyorsan fogynak a helyek, addigra valószínűleg teltház lesz, másrészt időben be kell szereznem az alapanyagokat, eszközöket is.

A KATA törvény 2022-es módosítása miatt csak magánszemélyek részére tudok számlát kiállítani.

Pár fontos dolog

A jelentkezésed akkor válik véglegessé, ha előre elutalod a teljes részvételi díjat: 24.900 Ft /fő / alkalom. A főzőesten maximum 12 fő vehet részt, a jelentkezéseket a részvételi díj beérkezésének sorrendjében tudom elfogadni.
Ha bármilyen ételallergiád, érzékenységed, betegséged van, kérlek jelezd a jelentkezésnél, hogy ahhoz is tudjam igazítani az ételeket.
Jelentkezem