Tojáshelyettesítés főzőest

Tippek, trükkök, praktikák a tökéletes tojás élményért!”

2023. október 12.
(csütörtök)
18-21:00 óra

Mi lesz a főzőesten?

Készíteni fogunk csicseri omlettet, frittatát, „tojáskrémet”, panírozott zöldségeket, fasírtot, piskótát.

Részletesen átbeszéljük, hogy

 • Mi a tojás négy jellegzetes funkciója és hogyan helyettesíthető
 • Melyek a fehérjében gazdag tojáshelyettesítők
 • Milyen alapanyagot használj panírozáshoz, omletthez, frittatahoz, tojáskrémhez, fasírthoz, piskótához
 • Mitől fog összeállni a fasírt
 • Mivel helyettesítsd a panírozásban a tojást
 • Miből készül a legfinomabb omlett, frittata
 • Hogyan készíts tojáskrémet
 • Hogyan pótold a piskótában a tojást
 • Hogyan fűszerezd a „tojásos” ételeket
 • Melyek a legfontosabb eszközök és az általam kedvelt alapanyagmárkák

Minőségi környezetben egy igényes tankonyhában fogjuk elkészíteni az ételeket Az ételek gluténmentes alapanyagokból, de nem gluténmentes környezetben készülnek. Az edényeket tisztán tartjuk, de másfajta ételek készítésére is használják.

A főzőesten biztosítom az összes szükséges alapanyagot.

Amit mindenképp hozz magaddal

 • Szatyrot vagy vászontáskát, amiben haza tudod vinni a megmaradt ételeket.Jelentkezem

Mit mondanak a főzőestről, azok akik már résztvettek?

„Nagyon-nagyon jó volt, fantasztikus!!! A közvetlenség, nyitottság, segítőkészség, otthonias, baráti légkör, a sok információ és a gyakorlati tapasztalatok átadása tetszett a legjobban! Szeretnék megtanulni szép sorban mindent, ami segít a testtudatos életmód-, táplálkozás áttéréséhez és alkalmazásához. Ajánlani fogom, akinek csak tudom a tanfolyamaitokat!”

Farkas Gabriella

„Melinda főzőestje után olyan magabiztos leszel a fermentálás témakörében, hogy csak sikerélményben lesz részed!”

Gabi

„Nagyon nagy szükség van Melinda arra, amit csinálsz! Tényleg nagyon hasznos volt a tanfolyamod, én mindennel elégedett voltam, a tudásoddal és azzal is amit csináltunk. Nagyon hálás vagyok neked, hogy részt vehettem a tanfolyamodon, és máskor is szívesen jövök!”

Éva

„A legjobban a mindenre kiterjedő elemzés, a gyakorlattal, tapasztalattal alátámasztott tanítás tetszett. Nagyon ízletesek voltak a kóstolók! Kiváló! Mindenképpen jöjjenek el, mert itt a gyakorlatban megtanulhatják az ételek elkészítését, ezután otthon már sokkal könnyebben megy!”

Antalné Belcsev Raskov Erzsébet

„Melinda természetes közvetlensége tetszett a legjobban. Ha iskolai osztályozás alapján kellene értékelnem, akkor csillagos ötös! Mindenképpen jöjjenek el Melinda bármelyik tanfolyamára, rengeteg újat és hasznosat tanulhatnak az egészséges táplálkozásról.”

Czezner Edina

„A legjobb az volt, hogy gyakorlatba is átültettük rögtön a tanultakat! Jól felkészült profi csapat, szuper helyszín, fantasztikus tiszta ízek. Ne hagyjátok ki!”

Klenovics Mónika

.

Ki tartja a főzőestet?

Marton Melinda

Marton Melinda tudományos kutató, a Testtudatos táplálkozás© módszerének megalkotója. A Testtudatos táplálkozás és a Testtudatos életmód című könyvek szerzője (orvos és dietetikus ajánlásával). A gluténmentes teljes értékű növényi táplálkozás és a helyes ételtársítás szakértője. Célja, hogy minél több emberrel megismertesse az egészséges táplálkozást.
Eddig több mint 70 saját képzést tartott, főzőtanfolyamot, tréninget, előadást, amiken több mint 1000 fő vett részt. A képzéseit saját maga dolgozta ki, és azt tanítja, amit ő maga is él, és gyakorol.
Az egészséges táplálkozás egyik meghatározó hazai képviselője. Megszervezett több mint 130 táplálkozási szakértői fórumot, a Vega Estek főszervezője és állandó háziasszonya. Folyamatosan jelennek meg cikkei a médiában, és rendszeresen hívják főzőversenyekre szakmai zsűrinek. Munkája elismeréseként 2017-ben megkapta az Év kiváló szakembere díjat.

.

Mikor lesz?

2023. október 12. (csütörtök) este 18:00-21:00 Tojáshelyettesítés főzőest
Minden alkalommal átbeszéljük a tojáshelyettesítés legfontosabb gyakorlati tapasztalatait (csicseri omlett, frittata, „tojáskrém”, panírozott zöldségek, fasírt, piskóta). A recepteket minden résztvevő megkapja. Közösen készítünk egy gyors vacsorát, amit közösen elfogyasztunk. A megmaradt ételeket elcsomagoljuk a résztvevőknek.

Hol lesz?

Budapest, XIII. kerület (Pontos címet jelentkezés után küldök.)

Mennyibe kerül?

A főzőest teljes ára: 24.900 Ft /fő / alkalom
mely tartalmazza az alapanyagok és az azokból elkészített ételek költségeit és a nyomtatott anyagokat.

Ha ketten, vagy többen szeretnétek jönni
: akkor elég egy megrendelést leadnod, de a mennyiségnél add meg, hogy hány fővel jelentkezel.
Ne hagyd az utolsó pillanatra a jelentkezésed! A rendezvény előtti napon már nem tudom elfogadni a jelentkezésed. Egyrészt nagyon gyorsan fogynak a helyek, addigra valószínűleg teltház lesz, másrészt időben be kell szereznem az alapanyagokat, eszközöket is.

A KATA törvény 2022-es módosítása miatt csak magánszemélyek részére tudok számlát kiállítani.

Pár fontos dolog

A jelentkezésed akkor válik véglegessé, ha előre elutalod a teljes részvételi díjat: 24.900 Ft /fő / alkalom. A főzőesten maximum 12 fő vehet részt, a jelentkezéseket a részvételi díj beérkezésének sorrendjében tudom elfogadni.
Ha bármilyen ételallergiád, érzékenységed, betegséged van, kérlek jelezd a jelentkezésnél, hogy ahhoz is tudjam igazítani az ételeket.
Jelentkezem