Tudatos Ételtársítás Nap
Marton Melindával
2023. november 26. (vasárnap) Budapest
9:00-16:00

4 előadás

Több mint 40 ételtársítási szabály konkrét példákkal!

Early Bird (koránkelő kedvezmény) kedvezményes jegyvásárlási lehetőség október 20-ig!

Jelentkezem

.

Tudatos Ételtársítás Nap

Ahogy eddig még soha nem hallhattál az ételtársításról, az ételtársítás alapjait tisztázó komplett nap!
Gyakorlatban használható tippeket fogsz kapni arra, hogy mit mivel szabad enned, és mik azok az ételek, amiket nem szabad együtt fogyasztanod. A megoldás a Tudatos Ételtársítás Nap, ahol megismersz, olyan könnyen alkalmazható szabályokat, melyektől garantáltan tartósan friss és energikus leszel.

Vegyes táplálkozásúaknak „kötelező” elvégezni, ha szeretnéd kijavítani a hibákat és megtanulni helyesen társítani az ételeket, egyszóval tudatosan táplálkozni. Vegetáriánusoknak és vegánoknak pedig erősen ajánlott, hiszen itt sem mindegy, hogy mit mivel eszik valaki, mivel helyettesít és milyen új szokásokat alakít ki.

Több mint 40 ételtársítási szabály konkrét példákkal.

Ez a nap neked szól, ha

 • vegyes táplálkozást folytatsz, szeretnéd kijavítani a hibákat a táplálkozásodban és jól társítani az ételcsoportokat
 • érdekel az ételtársítás, szeretnéd tudni, hogy mit mivel egyél és mivel ne egyél,
 • hajlandó vagy változtatni a táplálkozási szokásaidon.

Az előadások témái

 • Szétválasztó diéta és testkontroll helyett tudatos ételtársítás
 • Az ételtársítás 7 legfontosabb szabálya, bővített előadás részletes magyarázatokkal
 • A 8+1 leggyakoribb hiba az ételtársításban, részletes magyarázatokkal
 • Az ételtársítás és az Ayurvéda

Egy kis ízelítő a tudásanyagból, amit garantáltan megkapsz tőlem (és még ennél is többet, a lista nem teljes):

 •  Megismered az ételtársítás tudományos hátterét
 • Megismered a szétválasztó diéta és a testkontroll főbb szabályait
 •  Megismered az alapvető makro- és mikrotápanyagokat, az 5 fő ételcsoportot
 •  Kapsz egy részletes táblázatot az 5 fő ételcsoportról konkrét példákkal.
 • Megismered a táplálkozási alapoktól kiindulva a hatékony emésztés szabályait
 •  Megismered a Tudatos ételtársítás 7 aranyszabályát
 • Részletesen elmagyarázom a 7 aranyszabályt
 • Kapsz egy részletes táblázatot a fehérjekomplettálásról
 •  Részletesen elmagyarázom, hogy mi a 8+ 1 leggyakoribb hiba az ételtársításban
 •  Gyakorlati tippeket adok a vegyes táplálkozásban az ételek helyes társításához
 • Gyakorlati tippeket adok az egyes ételfajták fogyasztásához
 •  Bemutatom a gyümölcsök előnyeit és a zöldségek főbb jellemzőit.
 • Megismered az Ayurvéda alapvetői fogalmait
 • Részletesen bemutatom az Ayurvéda által javasolt ételtársításokat
 • Részletesen bemutatom az Ayurvéda által kerülendő ételtársításokat
 • Kapsz egy részletes táblázatot az összeférhetetlen ételtársításokról
 • Megismersz több mint 40 ételtársítási szabályt
 • Konkrét példákon keresztül megtanulod, hogy felismerd a helyes és a helytelen társítású ételeket

Jelentkezem

.

Mit mondanak azok, akik már résztvettek a Tudatos Ételtársítás Napon?

„A társítási elvek gyakorlati alkalmazása tetszett a legjobban. Tele vagyok infókkal, amit emésztenem kell! Érdemes életmódváltás elején már eljönni és beépíteni a társítást a mindennapokba. Ezzel a tudással elkerülhetők a melléfogások, a csapongások!”

Buzogány Ildikó

„Mind a négy előadás tetszett, átfogó, összeszedett és színes volt, rengeteg új információval. Hasznos jó tanácsokkal és tudással látott el! Szuper jó volt! Mindenképpen jöjjenek el, érdemes meghallgatni az előadásokat, résztvenni a szemináriumon!”

Kóczián Viktória

„Az alapos felkészültség tetszett a legjobban. Nagyon értékeltem a kérdésekre a készséges válaszokat. Jó lenne, ha a férjem egy kicsit változtatna a hagyományos ételfogyasztás-felfogásán.”

Varga Éva

„Személy szerint az élet ajándékának tekintem azt, hogy megismerhettelek, és tanulhattam tőled! Nagyon nagyra értékelem azt, ahogyan folyamatosan képzed magad, tanulsz és tanítasz. A tanfolyam nekem a tudatosság ajándékát adta. Ráébresztett, ne féljek a lehetetlennek tűnő feladattól, hanem CSINÁLJAM!!! A megszerzett tudást ültessem át a gyakorlatba, a saját egészségem érdekében. Hálásan köszönöm neked és párodnak a kitartó fáradozást és a jó példát.”

Károly Zsófia

„Minden oldalról körbejárta az ételtársítás kérdéskört. Nagyon értékes és új információ halmazzal találkoztam, amelyet át kell ültetnem a mindennapok táplálkozásába. Életmódváltást kell elsősorban megvalósítanom. Minél több emberhez el kellene jutnia a képzésen hallott információknak.”

Patassyné Szabó Julianna

„A családias légkör tetszett a legjobban. Jól összehangolt, szépen felépített tematikájú szeminárium volt.  Melinda természetessége, kedvessége! Jól éreztem magam a szeminárium alatt. Tetszik Melinda szakmai tudásalapú közvetítése, hogy természetesen közvetíti a tanulni/fejlődni vágyók felé! Ha fontos számodra az egészséged, akkor mindenképpen ezen a szemináriumon a helyed! Minden kérdésed megválaszolásra kerül Melinda által! Magas szintű szakmai tudásalapú szemináriumra mindenképp jelentkezz, ha fontosnak tartod az egészséges táplálkozást!”

Szabó Ingrid

„Szuper volt! Nagyon sok információt kaptam, összeszedett volt. Olyan tudást kaphatsz, ami elősegíti a saját tested megismerését, étkezési szokásaid megváltoztatását.”

Mészárosné F. Mária

„Hasznosnak és érdekesnek találtam, már csak azért is, mert az ételtársítási szabályokban nekem is csak addig terjedtek az eddigi ismereteim, ameddig a Testkontroll könyvek az taglalták. A többi szabály számomra újdonság volt, amihez lassanként szándékomban áll hozzászoktatni magam. Köszönöm.”

Budai Hanna

„Az elfogyasztott ételek emésztésre gyakorolt hatásának magyarázata tetszett a legjobban. Nagyon jó, komplett és átfogó volt a szeminárium.”

Fábián Dalma

„A témája tetszett a legjobban. Mit mivel és mit mivel ne együnk. Nagyon tetszett a felépítése, meggyőző volt Melinda mondanivalója, megkaptam a válaszokat a kérdéseimre, érthetően, használhatóan. Nem tudják mit művelnek a szervezetükkel, ha egészségesen akarnak élni, mindenképpen tegyenek érte és tanuljanak Melindától!”

Ladó Gizella

„Amellett, hogy Melinda kiváló előadó, sok újat hallottam, részletes ismereteket adott át, rendszerezte a meglévő tudásom. Gondosan felépített a tematika, világos, követhető. Alapvető tudást ad át, ami sajnos nem „alap” minden háztartásban. Ezt általános iskolában már meg kellene tanítani a gyerekeknek. Nem azért, hogy mindenképp egészségesen táplálkozzanak, de legalább tudják, hogy van választásuk…”

Betti

„Köszönöm a lehetőséget neked és az internetnek, hogy lehetőségem nyílik az előadásaidat hallgatni. Előadásodban nagyon tetszik, hogy saját tapasztalataidat adod át. Kutatómunkád eloszlatta kétségeimet, mert már hosszú éveken át küzdök élelmiszer okozta fájdalmakkal. Sok orvost megjártam, de mind azt táplálta felém mit nem szabad ennem. Én 15 élelmiszerrel küzdök és sokkolt az a tény, hogy az aki hagyományos étkezést folytatott egyszer csak ellensége lett a táplálkozás. Még sehol nem találkoztam ilyen átfogó gondolattal, számomra nagy öröm, hogy Tőled megtanulhatom a helyes táplálkozást betartva az ételtársítás szabályait. Az előadás után elővettem a könyveidet, hosszú időt töltve felette, elkezdtem tudatosan összeállítani az étkezésemet. Természetesen a te menüsorod alapján. Már két nap elteltével könnyebb a gyomrom.”

Vass Erzsébet

„Nagyon tetszett az egész. Alapos és lényegre törő volt. Látszik, hogy sok kutatómunka és tudás van mögötte. Számomra az volt a leghasznosabb, hogy sikerült tudatosítanom, hogy az ételtársítást nagyon komolyan kell venni, mert valószínűleg éppen ez okozta az eddigi problémáimat, hogy erre nem figyeltem oda eléggé. Az előadás megvilágította, hogy milyen hibákat követtem el korábban. Mindez sokkoló volt számomra, de azt hiszem nagyon hasznos. Mert rádöbbentett, hogy sokkal tudatosabban kell összeállítani az étrendemet.”

Kabafi Adrienne

„Összességében minden tetszett! 10/10 pontos! Sok hasznos információval gazdagodhat mindenki! Bátran merem ajánlani!”

Kovács Krisztina

„Az a leghasznosabb, hogy összefoglalva hallhatom az engem érdeklő, példákkal alátámasztott tényeket, amelyeket sokan tagadnak a táplálkozással kapcsolatban. Az előadás nagyon jól szerkesztett tematikájú és érdekes volt még vegaként is.”

Katona Edina

Érezhető, hogy az ételtársításra vonatkozó ismeretek egy hatalmas kutatómunka és elemzés eredménye. Ezt csak az tudja igazán értékelni, aki próbálta beleásni magát a témába és azzal szembesült, hogy a „piacon” található könyvek, internetes irodalom sokszor ellentmondanak egymásnak. Az elméleti képzésen általad átadott ismeretek egyedülállóak, és nagy hiányt pótolnak. Az biztos, hogy én ajánlani fogom a képzést minden barátomnak és ismerősömnek, mert fontosnak tartom a testtudatos, valóban egészséges táplálkozást, aminek a sarokköve véleményem szerint a helyes ételtársítás. Gratulálok és még további sikereket kívánok!

Horváth Károlyné

.

Ki tartja a tanfolyamot?

Marton Melinda

Marton Melinda táplálkozási szakértő és tanácsadó, receptfejlesztő, a Mindenmentes Főzőiskola vezetőoktatója.

Eddig több mint 100 saját képzést tartott, főzőtanfolyamot, tréninget, előadást, amiken több mint 1000 fő vett részt.

Megszervezett több mint 130 táplálkozási szakértői fórumot. Folyamatosan jelennek meg cikkei a médiában, és rendszeresen hívják előadásokat tartani, valamint főzőversenyekre szakmai zsűrinek. Munkája elismeréseként 2014-ben megválasztották az Év Vegetáriánusának. 2013 óta vezeti a Gluténmentes teljes értékű növényi Főzőiskoláját. Év Kiváló Szakembere 2017 díjazott.

A Testtudatos táplálkozás, a Testtudatos életmód,  a Gluténmentes Kisokos, a Gluténmentes Ünnepi Receptek  című könyvek szerzője. A Testtudatos táplálkozás online tanfolyam I-II., a Tudatos Ételtársítás Szeminárium tudásalapú képzések, valamint a Mindenmentes Mesterkurzus, a Gyakorlati Fermentálás online tanfolyam, valamint a Gluténmentes Sütés online főzőtanfolyam gyakorlati képzések szerzője.

2013 óta vezeti Mindenmentes Főzőiskoláját, ahol több mint 10 év tapasztalatát adja át. Élő tematikus főzőtanfolyamain és online képzésein többek között olyan speciális és egyedülálló gyakorlati tudást ad át, mint a gluténmentes kenyérsütés, gluténmentes tésztafélék, gluténmentes sütemények készítése, fermentálás, csíráztatás, kovászolás, növényi sajt, tej, tejszín és joghurt helyettesítők készítése, tojáshelyettesítés, húshelyettesítés, fűszerezési praktikák, alapanyagismeret és konyhatechnológiai eljárások, főzési- és ételkészítési technikák.

.

A Tudatos Ételtársítás Nap célja

A fő kutatási területem az ételtársítás. Azért választottam ezt a témát, mert amikor évekkel ezelőtt elkezdtem foglalkozni a táplálkozással, rögtön megértettem, hogy az ételtársítás tudatos alkalmazása kulcsfontosságú a helyes táplálkozásban. 2012 óta folyamatosan kutatom az ételtársítást, hogy mit mivel kombinálhatunk szabadon. A kutatás során tanulmányoztam a hazai és külföldi szakirodalmat, elemző és összehasonlító munkát végeztem, a tudást rendszereztem. A kutatási eredményeket összegeztem és a gyakorlatban is kipróbáltam. Évek óta tartok előadásokat az ételtársításról. Ezeken az előadásokon több száz lelkes résztvevő megfordult.

A Tudatos Ételtársítás Nappal a célom, hogy lerakjam a tudás alapjait és alapvető választ adjak a mit mivel együnk kérdésre részletes tudományos magyarázatokkal, és gyakorlati példákkal alátámasztva. Az alkalmazott ételtársítás sokkal összetettebb, részletesebb, és alaposabb tudást igényel, mint amivel eddig találkozhattál.

Ezzel a tudással

 • kijavítanhatod az étrendedben elkövetett hibákat,
 • el tudod kerülni a lehetséges hibákat
 • és tudni fogod, hogy mit mivel érdemes együtt enni és mivel nem
 • megismersz azonnal alkalmazható szabályokat, amiket ha betartasz, akkor sokkal energikusabb és frissebb leszel.

Az ételtársítás ismerete magabiztos tudást ad!

.

Melyik csomagot kéred?

Mikor lesz?

2023.11.26. (vasárnap) 9:00-17:00
Érkezés – Regisztráció 8:45-9:00
Érkezz pontosan, hogy időben el tudjuk kezdeni a rendezvényt!

.

Hol lesz?

1062 Budapest, Andrássy út 98. MagNet Közösségi Ház, Napraforgó terem

Étkezés

12:00-13:00 ebédszünet

Garantált ajándék

Minden résztvevő ajándékba kapja a rendezvény után a Tudatos Ételtársítás Szeminárium online tanfolyamot.

Melyik csomagot kéred?

Gyere el mindkét napra most Early Bird kedvezménnyel! Vedd meg mielőbb a jegyed, mert csak azoknak tudom biztosítani a helyét, akik előre megváltják a jegyüket. A kedvezmény az előzetes online jegyvásárlásra érvényes. A helyszínen már csak az eredeti teljes áron lehet jegyet vásárolni, de ha megtelik a terem, akkor a helyszínen már nem lesz jegyvásárlási lehetőség!

A Tudatos Ételtársítás Napon elhangzott előadások tartalma kizárólag magáncélra használhatók, az üzleti célú felhasználása a szerző engedélyével lehetséges, és jogdíj köteles.

Tudatos Ételtársítás Nap
Marton Melindával

Több mint 40 ételtársítási szabály konkrét példákkal

Bónusz
Hozzáférést kapsz utólag a Tudatos Ételtársítás szeminárium online tanfolyamhoz
Benne: videók, MP3 felvételek, 91 oldalas e-book, 15 oldalas munkafüzet

39.900 Ft helyett
Early Bird kedvezménnyel október 20-ig
29.900 Ft

Megrendelem

Gyere el mindkét napra most extra kedvezménnyel!

Testtudatos Táplálkozás Nap I. + Tudatos Ételtársítás Nap

Testtudatos Táplálkozás Nap I.
5 előadás
mit, mivel, mikor, mennyit, hogyan együnk
+
Tudatos Ételtársítás Nap
4 előadás
több mint 40 ételtársítási szabály konkrét gyakorlati példákkal

Bónuszok:
Hozzáférés utólag a Testtudatos Táplálkozás I. és a Tudatos Ételtársítás Szeminárium
online tanfolyamokhoz
Benne: videók, mp3 felvételek, e-book-ok, munkafüzetek

69.800 Ft
helyett Early Bird kedvezménnyel október 20-ig
49.900 Ft

Megrendelem