Gluténmentes Ünnepi Receptek e-book

Marton Melinda: Gluténmentes Ünnepi Receptek e-book
új 2. bővített kiadás

10 komplett menü (3 húsvéti, 5 karácsonyi, 2 szilveszteri és újévi menü, vendégváró falatok)
43 glutén-, tej-, tojás-, húsmentes és hozzáadott cukormentes ünnepi recept

Megrendelem

Mit tartalmaz a Gluténmentes Ünnepi Receptek e-book?

10 komplett ünnepi menü, 3 húsvéti, 5 karácsonyi és 2 szilveszteri- újévi menü, vendégváró falatok
43 glutén-, tej-, tojás, húsmentes és hozzáadott cukormentes recept

Mindegyik menüt úgy állítottam össze, hogy könnyen emészthető legyen, hiszen senki sem szereti elrontani a hasát ünnepekkor (puffadni, felfújódni, elfáradni az evés után stb.).

Szeretném megmutatni, hogy különleges és ínycsiklandó ételeket lehet enni úgy is, hogy közben figyelünk a testtudatos táplálkozás alapelveire.

Az e-book-ban igyekeztem ötvözni a hagyományos ünnepi ételeket az ínyenc újdonságokkal, vannak benne gyorsan elkészíthető és vannak időigényesebb receptek is. Minden ételhez készítettem fotót, így ez is segítség lehet az elkészítéshez.

Az e-book-ban többek között megtalálható a mindenmentes kocsonya, a lencsevagdalt, a wellington, a pásztorpite, az egészben sült mázas karfiol,  az omlett muffin, Jacket Potato, quiche, frittata, spanyol omlett, padlizsános muszaka, a csoki szuflé, az étcsokoládés datolya szaloncukor, a gesztenyés vanília krémes torta, a tiramisu, New York cheesecake, répatorta és további ínycsiklandó receptek stb.

Ízelítő a könyvből (saját készítésű fotók):

1. húsvéti menü
♥Póréhagyma-krémleves korianderrel
♥Tavaszi zöldsaláta
♥Tofus quiche
♥Rizses csoki

2. húsvéti menü
♥Medvehagyma-krémleves
♥Citromos sörretek saláta
♥Spanyol omlett
♥New York cheesecake eperöntettel

3. húsvéti menü
♥Epres mangós gyümölcsleves
♥”Sajtos” cukkinis csicseri frittata zöldsalátával
♥A világ legegészségesebb répatortája

Tavaszi vendégváró falatok
♥Medvehagyma pesztó
♥Csicseriborsó lepényke
♥Tofus mini quiche
♥Spenótos amerikai palacsinta
♥Sisi Golyó

1. karácsonyi menü
♥Vaníliás kókuszos körteleves
♥Gombás wellington
♥Krémes szerecsendiós burgonyapüré
♥Pikáns gombaszósz
♥Paradicsom mázas egészben sült karfiol
♥Lávasüti, csoki szuflé növényi tejszínhabbal, vanília fagylalttal

2. karácsonyi menü
♥Narancsos fahéjas aszaltszilva-krémleves
♥Karácsonyi pásztorpite
♥Pompás csokoládé tortácska

3. karácsonyi menü
♥Kókusztejszínes gesztenyekrémleves
♥Édesburgonya saláta veganézzel
♥Veganéz
♥Aszalt paradicsomos bazsalikomos diós lencsevagdalt
♥”Joghurtos” blansírozott édeskömény-saláta
♥Tiramisu pohárkrém desszert
♥Étcsokoládés datolya szaloncukor

4. karácsonyi menü
♥Jacket Potato paradicsomos fehérbab szósszal
♥Coleslaw

5. karácsonyi menü
♥Tempeh wellington
♥Édesburgonyapüré
♥Zöldségragu

Szilveszteri és Újévi menü
♥”Sajtos” zöldséges omlett muffin
♥Lencsekrémes burgonya fokhagymás spenótszósszal
♥Újévi lencsefőzelék kenyérrel
♥Zöldségkocsonya
♥Gesztenyés vaníliakrémes torta

Újévi menü
♥Padlizsános muszaka

.

Vélemények

„Az egészséges táplálkozás „híveinek” és azok számára is, akik csak ki akarják próbálni a növényi étrendet, nagy segítséget nyújthatnak Melinda már hosszú évek óta kipróbált, változatos, könnyen elkészíthető, egészséges alapanyagokból összeállított receptjei.”

Komsa Ildikó
dietetikus, egészségtan tanár, fitoterapeuta

„Már a villamoson elkezdtem olvasni a könyvet és a recepteket. Nagyon jók. Tényleg valami ilyenre vágytam, mert ebből mindent ehetek. A legtöbb recepttel az a bajom, hogy vagy tojás, vagy tej, vagy édesítőszer vagy valami olyan van benne, amit én nem szeretnék vagy nem ehetek. Én is fejlesztgetek recepteket, hogy tudjak enni rendesen. Ki fogom próbálgatni őket sorban. Már holnap kezdem. Kitartást a munkádhoz és további sok sikert!”

Kalocsai Eszter
Jógaoktató

„Gratulálok mind ahhoz, amit elértél! Tudom, milyen hosszú utat tettél meg, ez szerintem példaértékű! Nekem nagyon tetszik az a hitelesség, amit képviselsz, és az különösen, hogy ezt ilyen színvonalon teszed! További sok sikert kívánok Neked és hogy továbbra is megmaradjon ez a kitartás, lelkesedés és öröm, és még további sok ötletet és persze rengeteg változásra kész érdeklődőt!”

Molnár Judit

„Köszönöm, hogy számomra és sok útkereső ember számára lehetővé teszed tapasztalatod és tudásod. Kívánok minden szépet és jót neked, amire a lelkednek szüksége van az Önmagad kiteljesedéséhez.”

Fodor Ildikó

„Nagyon tetszett, ahogyan a testtudatos táplálkozás iránti elhívásodat és szenvedélyedet kutatási alapokra helyezted. Számomra ez nagyon hitelessé tette mindazt, amit tanultunk a tanfolyamon. Emellett finom és egészséges ételeket főztünk. Minden kérdésre tudtad a választ a különböző ételekkel és étkezési szokásokkal kapcsolatban. Hihetetlen tudás van benned és egy új, friss perspektívából tanulhattunk a testtudatos táplálkozásról.”

Jakab Judit

„Hihetetlen belső elszántsággal, és tudatossággal teszed a dolgod! Minden szavadból a hozzáértés és a segíteni akarás származik! Felkészült vagy, és tudományosan alátámasztod az érveidet!”

Dr. Pintér Piroska

„A sok színes alapanyag, különböző fűszerek. Kellemes hangulat, profi hozzáállás. Finomat, egészségeset és tetszetős ételt készítenek és esznek sok tanáccsal.”

Péter Szilvia

.

A szerzőről

Marton Melinda

Marton Melinda okleveles táplálkozási tanácsadó, receptfejlesztő, a Mindenmentes Főzőiskola vezetőoktatója.

Eddig több mint 100 főzőestet, workshopot, előadást, amiken több mint 1000 fő vett részt.

Megszervezett több mint 130 táplálkozási szakértői fórumot. Folyamatosan jelennek meg cikkei a médiában, és rendszeresen hívják előadásokat tartani, valamint főzőversenyekre szakmai zsűrinek. Munkája elismeréseként 2014-ben megválasztották az Év Vegetáriánusának. 2013 óta vezeti a Gluténmentes teljes értékű növényi Főzőiskoláját. Év Kiváló Szakembere 2017 díjazott. Saját rovata van az Életerő Magyar Természetgyógyászati Hírmondóban. Jelenleg a Braun és a Kenwood márkanagykövete. A Villeroy & Boch márkaszaküzlet és konyhastudió háziasszonya.

A Testtudatos táplálkozás, a Testtudatos életmód,  a Gluténmentes Kisokos, a Gluténmentes Ünnepi Receptek  című könyvek szerzője. A Testtudatos táplálkozás online tanfolyam I-II., a Tudatos Ételtársítás Szeminárium tudásalapú online tanfolyamok, valamint a Mindenmentes Mesterkurzus, a Gyakorlati Fermentálás online tanfolyam, valamint a Gluténmentes Sütés online tanfolyam szerzője.

2013 óta vezeti Mindenmentes Főzőiskoláját, ahol több mint 10 év tapasztalatát adja át. Élő főzőestjein, workshopjain, előadásain és online tanfolyamain többek között olyan speciális és egyedülálló gyakorlati tudást ad át, mint a gluténmentes kenyérsütés, gluténmentes tésztafélék, gluténmentes sütemények készítése, fermentálás, csíráztatás, kovászolás, növényi sajt, tej, tejszín és joghurt helyettesítők készítése, tojáshelyettesítés, húshelyettesítés, fűszerezési praktikák, alapanyagismeret és konyhatechnológiai eljárások, főzési- és ételkészítési technikák.

Rendeld meg a könyved, és dobd fel az ünnepeket!

Gluténmentes Ünnepi Receptek
E-book

4.990 Ft

10 komplett ünnepi menü
43 glutén-, tej-, tojás, húsmentes és hozzáadott cukormentes recept
Megrendelem