Tej- és tejtermék helyettesítők növényi alapanyagokból

2024. május 13. (hétfő) 18:00-21:00
Budapest

Mi lesz a főzőesten?

  • Készítünk kókuszjoghurtot, növényi alapanyagokból körözöttet, „sajtkrémet”, magtejfölt, növényi tejet, fűszervajat.
  • Mindenki részt vesz az ételkészítésben, az ételeket közösen készítjük.
  • Milyen eszközöket használjunk a növényi tej- és tejtermék helyettesítők készítéshez?
  • Milyen alapanyagokra van szükség a növényi tej- és tejtermék helyettesítők készítéséhez?
  • Melyik alapanyagot mihez érdemes használni?
  • Mi az amin nem szabad spórolnod?

Minőségi környezetben egy igényes tankonyhában fogjuk az ételeket elkészíteni. Az ételek gluténmentes alapanyagokból, de nem gluténmentes környezetben készülnek. Az edényeket tisztán tartjuk, de másfajta ételek készítésére is használják.
A főzőesten biztosítom az összes szükséges alapanyagot. A recepteket minden résztvevő megkapja.
Közösen készítünk egy gyors vacsorát, amit közösen elfogyasztunk. A készített ételeket elcsomagoljuk a résztvevőknek. Mindenki visz haza egy adag növényi „tejfölt”, „túrót”, „vajat”, „joghurtot”, „túrógombócot”, „sajtkrémet”.

Jelentkezem

Mit mondanak a főzőestről, azok akik már résztvettek?

„Nagyon tetszett, hogy sokféle ételt készítettünk és nagyon jók a közös étkezések. Szuper volt! Ha nyitottak az újdonságokra, ha vegyes táplálkozóként (is) kiváncsiak más, új, finom ízekre, jöjjenek, nem fognak csalódni. A technológiák megismerésével új dimenziók nyílnak otthon, egy sima háztartást vezető nő számára.”

Szatmári Viktória

„A jó közösség és a szakmai maximum! Magas színvonal, kiváló alapanyagok! 10/10! Mielőbb jelentkezzenek!”

Nagy Lajos

„Végre megtanultam a kókuszjoghurt receptjét!”

Zala Júlia

„Minden étel nagyon finom volt, különösen a hamis túrógombóc ízlett. A tej- tejtermék készítést egészen precíznek és egyedinek éreztem. Jól zajlottak az események, jól sikerültek az ételek, italok. Jól el lettek magyarázva a különböző ételkészítési folyamatok. Ezen a tanfolyamon finomak és egészségesek is az ételek, akiknek ez fontos azoknak ajánlom.”

Kálazi Attila

„Melinda mindent részletesen elmagyarázott, mindent meg lehetett kóstolni. Jó hangulatú tanfolyam volt, nagyon tetszett! Érdemes kipróbálni”

Günther Anna

„Az ételkészítés folyamatának gyakorlata tetszett a legjobban. Aki egészséges növényi étrendet kíván követni, az jó helyen jár ezen a tanfolyamon, sokat tanulhat.”

Müllerné Dömötör Olga

„Aki teljesen tejmentesen, vagy növényi alapon táplálkozik, annak nagyon hasznos a tanfolyam”

Takács Boglárka

„Összeszedett, jól összeállított tematikája volt. Mindegyik étel finom volt kivétel nélkül. A növényi sajt ízlett a legjobban. Mindenkinek ajánlom, aki egy kicsit is odafigyel magára és a környezetére, és hajlandó is a dolgok, az ipari termelés mögé látni, és hajlandó a komfortzónából kilépni.”

Máté Rita

„A meggyőződés, a hit és a tudatosság tetszett a legjobban. Fantasztikus élmény volt. A kedvencem a sajt volt. Feltétlen érdemes esélyt adni minden más szemléletnek, mint amiben eddig éltünk. Ez a fejlődés útja! Adj esélyt magadnak!”

Schwarz Ica

„Minden tetszett, nagyon jól volt összeválogatva a menüsor. Hangulatos volt, sokat tanultam belőle, nagyon szimpatikus és felkészült vagy! Ezt a tanfolyamot mindenkinek el kellene végezni, aki kevesebb betegséget akar magának”

Vincze Csilla

„Az eddigi legjobb minőségű alternatív tejkészítési módszerek, amikkel találkoztam! Excellent!”

Ildikó

„Nagyon családias volt a hangulat. Minden érthető volt számomra. Finomak voltak az ételek és új dolgokat ismertem meg. Biztosan jövök még. Mindenkinek ajánlom, aki szeretne egészségesen táplálkozni, és valamilyen ételallergiában szenved”

Gyertyán-Ági Szilvia

„Családias, barátságos légkör, egészséges, minőségi alapanyagok, fantasztikus tej-alternatívák. Nagyon jól felépített, átgondolt tematika, szuper otthon is könnyen elkészíthető receptek. Aki szeretne tudatosan, egészségesen táplálkozni, de fél az új dolgokat , alapanyagokat otthon egyedül kipróbálni Melinda tanfolyamán a helye!”

Judit

„A közvetlenség, az igen alapos tudás, a hozzáértés, a gördülékeny lebonyolítás, a mindenki egyéni igényére való odafigyelés tetszett a legjobban. Feltétlenül jöjjenek el, ha jót akarnak maguknak és meg akarják könnyíteni az egészséges táplálkozás kivitelezését.”

Tóth Éva

„Legjobban az tetszett, hogy nemcsak a recepteket készítettük el, hanem elhangzott az is, hogy mivel helyettesíthetők a különböző alapanyagok. Jó volt, hogy nagyon sok ismeret hangzott el a témával és mással kapcsolatban is. Ajánlom mindenkinek, aki szeretne új ismeretekhez jutni, aki növényi étrenden van, hogy jöjjenek el a tanfolyamra.”

Kálazi Attila

„Tetszett a kötetlen barátságos, oldott hangulat. Nagyon hasznos volt! 100%! Ha fontos vagy magadnak, ne hagyd ki az alkalmat! Ha fontos az egészség számodra, járj el minden tanfolyamra”

Scholtz Róbert

„Az tetszett a legjobban, hogy nagyon sokféle ételt/italt készítettünk. Szuper volt! Jöjjenek bátran, nagyon sokat lehet tanulni a táplálkozásról!”

Szatmári Viktória

.

Ki tartja a főzőestet?

Marton Melinda

Marton Melinda okleveles táplálkozási tanácsadó, receptfejlesztő, a Mindenmentes Főzőiskola vezetőoktatója.

Eddig több mint 100 főzőestet, workshopot, előadást, amiken több mint 1000 fő vett részt.

Megszervezett több mint 130 táplálkozási szakértői fórumot. Folyamatosan jelennek meg cikkei a médiában, és rendszeresen hívják előadásokat tartani, valamint főzőversenyekre szakmai zsűrinek. Munkája elismeréseként 2014-ben megválasztották az Év Vegetáriánusának. 2013 óta vezeti a Gluténmentes teljes értékű növényi Főzőiskoláját. Év Kiváló Szakembere 2017 díjazott. Saját rovata van az Életerő Magyar Természetgyógyászati Hírmondóban. Jelenleg a Braun és a Kenwood márkanagykövete. A Villeroy & Boch márkaszaküzlet és konyhastudió háziasszonya.

A Testtudatos táplálkozás, a Testtudatos életmód,  a Gluténmentes Kisokos, a Gluténmentes Ünnepi Receptek  című könyvek szerzője. A Testtudatos táplálkozás online tanfolyam I-II., a Tudatos Ételtársítás Szeminárium tudásalapú online tanfolyamok, valamint a Mindenmentes Mesterkurzus, a Gyakorlati Fermentálás online tanfolyam, valamint a Gluténmentes Sütés online főzőtanfolyam szerzője.

2013 óta vezeti Mindenmentes Főzőiskoláját, ahol több mint 10 év tapasztalatát adja át. Élő főzőestjein, workshopjain, előadásain és online tanfolyamain többek között olyan speciális és egyedülálló gyakorlati tudást ad át, mint a gluténmentes kenyérsütés, gluténmentes tésztafélék, gluténmentes sütemények készítése, fermentálás, csíráztatás, kovászolás, növényi sajt, tej, tejszín és joghurt helyettesítők készítése, tojáshelyettesítés, húshelyettesítés, fűszerezési praktikák, alapanyagismeret és konyhatechnológiai eljárások, főzési- és ételkészítési technikák.

.

Mikor lesz?

2024. május 13. (hétfő) 18:00-21:00 Tej- és tejtermékhelyettesítés növényi alapanyagokból főzőest
Minden alkalommal átbeszéljük a tejhelyettesítés legfontosabb gyakorlati tapasztalatait. Készítünk növényi tejet, „túrót”, körözöttet, sajtkrémet, vajat, kókuszjoghurtot. A recepteket minden résztvevő megkapja. Közösen készítünk egy gyors vacsorát, amit közösen elfogyasztunk. A készített ételeket elcsomagoljuk a résztvevőknek.

Hol lesz?

Budapest, XIII. kerület (Pontos címet jelentkezés után küldök.)

Mennyibe kerül?

A főzőest teljes ára: 24.900 Ft /fő / alkalom
mely tartalmazza az alapanyagok és az azokból elkészített ételek költségeit és a nyomtatott anyagokat és a közös vacsorát.

Ha ketten, vagy többen szeretnétek jönni
: akkor elég egy megrendelést leadnod, de a mennyiségnél add meg, hogy hány fővel jelentkezel.
Ne hagyd az utolsó pillanatra a jelentkezésed! A rendezvény előtti napon már nem tudom elfogadni a jelentkezésed. Egyrészt nagyon gyorsan fogynak a helyek, addigra valószínűleg teltház lesz, másrészt időben be kell szereznem az alapanyagokat, eszközöket is.

A KATA törvény 2022-es módosítása miatt csak magánszemélyek részére tudok számlát kiállítani.

Pár fontos dolog

A jelentkezésed akkor válik véglegessé, ha előre elutalod a teljes részvételi díjat: 24.900 Ft /fő / alkalom. A főzőesten maximum 12 fő vehet részt, a jelentkezéseket a részvételi díj beérkezésének sorrendjében tudom elfogadni.
Ha bármilyen ételallergiád, érzékenységed, betegséged van, kérlek jelezd a jelentkezésnél, hogy ahhoz is tudjam igazítani az ételeket.
Jelentkezem