Aktív életmódot folytatsz, rendszeresen sportolsz, figyelsz a mozgásra és a táplálkozásra is?

Mindkettő nagyon fontos része az életmódnak. Elgondolkoztál már azon, hogyan tudná a táplálkozásod jobban támogatni a mozgásodat? Hogyan tudnád mindig frissnek és energikusnak érezni magad? Hogyan tudnád megőrizni sokáig a fittségedet?

A kulcs a táplálkozásod

Sokféle módon táplálkozhatsz, lehetsz vegyes táplálkozású, paleós, vegetáriánus, vegán, nyers vegán, vagy makrobiotikus stb. Sokan sokfélék vagyunk, mások a testünk szükségletei. Mindenki el tudja dönteni, hogy a testének mire van szüksége. Nem szeretnélek meggyőzni arról, hogy neked melyik lenne megfelelő, mert nálad jobban senki sem ismeri a tested, az életmódod, a szokásaid. El tudod dönteni, hogy számodra milyen táplálkozási mód az ideális. Ugyanakkor a táplálkozási szokásokat érdemes és lehet is finomítani.

Tíz olyan egyszerű alapelvet javaslok, ami bármilyen táplálkozásmóddal megvalósítható és segíteni fog abban, hogy sokáig fittnek érezd magad:

1. Főzz magadra
2. Egyél teljes értékű ételeket
3. Egyél szezonális ételeket
4. Egyél változatosan
5. Egyél friss ételeket
6. Egyél mértékletesen
7. Kerüld a feldolgozott, finomított élelmiszereket
8. Kerüld a mesterséges adalékanyagokat
9. Kerüld a cukrot
10. Kerüld a magas koffeintartalmú italokat (kávé, üdítő, energiaitalok)
+1 Társítsd helyesen az ételeket.

Szeretnél még többet megtudni a táplálkozás és a mozgás kapcsolatáról? Szeretnél alapvető tudást szerezni a táplálkozásról?

Ha jógaoktató, személyi edző, fitnesz instruktor, vagy valamilyen mozgás oktatója vagy, akkor Te is tudod, hogy milyen fontos, hogy ne csak a mozgással, hanem a táplálkozással is tisztában legyél. Így tudsz segíteni a tanítványaidnak, hogy össze tudják egyeztetni a mozgást és a táplálkozást, hogy sokáig lelkesek maradjanak, és a mozgás az életmódjukká tudjon válni.

Ha oktatóként szeretnéd tudatosan támogatni a tanítványaidat nemcsak a mozgásban, hanem a helyes táplálkozás kialakításában is, akkor neked való a Testtudatos táplálkozás Fitnesz csomag, amiben részletesen megismered a táplálkozási alapokat, emésztőrendszer működését, mit, mivel, mikor, mennyit és hogyan együnk, az ételtársítás legfontosabb szabályait. Emellett a csomag tartalmaz mozgáselveket a testtudatosság növeléséhez, a női mozgásformák gyakorlásához.

Megnézem a részleteket>>>

Marton Melinda

Marton Melinda

Marton Melinda

Marton Melinda 4 könyv szerzője: Testtudatos táplálkozás, Testtudatos életmód, Gluténmentes Kisokos, Gluténmentes Ünnepi Receptek. Eddig 6 online tanfolyam szerzője: a Testtudatos táplálkozás tanfolyam I-II, Tudatos ételtársítás szeminárium, Gyakorlati fermentálás tanfolyam, Gluténmentes kenyérsütés, Mindenmentes Mesterkurzus.