A táplálkozási irányzatok útvesztőjében nem könnyű eligazódni, de az igazán kitartóaknak sikerül! Ismerd meg egy kedves tanítványom, Tóth Zsuzsanna inspiráló történetét!

Tóth Zsuzsanna története

„Több éve kerestem egy hatékony táplálkozási módszert, mivel jelentős túlsúlyom, emésztési és egészségügyi problémáim keletkeztek az évtizedek alatt, miközben tapasztaltam a fogyókúrák hatékonytalanságát. Nem beszélve arról, hogy egészségvédelmi szempontból inkább károkat okozott, mint a hosszú távra tervezett eredményességet.

Viszont meglepetésemre, amikor rátaláltam Melinda ételkészítő délutánjaira, tanfolyamaira akkor nem csak nagy érdeklődéssel mentem hozzá, hanem kiegyensúlyozottan, könnyeden tértem haza. Ugyanis az általa és vele készített étkek gyógyírként szolgáltak emésztő rendszerem lassúságának, és egyes elváltozásainak karbantartására, egyensúlyba kerülésére.

A legkényelmetlenebb problémám, a gyakorta fellépő, hirtelen farkaséhség volt. Ennek kialakulása a túlzott édesség, fehérlisztes termékek gyakorisága és sok esetben a késő esti, lefekvés előtti evés miatt történt. Ami másnap reggel mindjárt farkaséhséggel indította a napomat. Sajnos ez nem csupán reggel, hanem a nap bármely szakában képes volt bekövetkezni, ha az ételeim nem harmonizáltak a gyomor-hasnyálmirigy tevékenységeivel. Sósra édeset, édesre sósat kívántam, s már is egy egész napos körforgásban, nassolásban, gyomorfeszülésben, lassú emésztésben mutatta meg magát.

Azonban bármely alkalommal, amikor nála tanultam az étkezés összeállításáról, szabályairól, alapanyagokról, s magáról az étel elkészítéséről, olyankor érdekes módon nem követte az étkezés utáni órákat egy cukor, édesség, szénhidrát iránti vágy, sem pedig a farkaséhség. Ez pedig rendkívül nagy segítség az előző hónapok, évek kínzó hízókúráival és emésztőrendszeri nehézségeivel, betegségeivel szemben.

Tanfolyamok

Legutóbbi alkalommal a Főzőtanfolyamon is nagyon kiegyensúlyozó volt tapasztalni, hogy az elkészített reggelitől az ebéden át a vacsoráig nem csak minden ízlett, hanem úgy éreztem teljesértékű ételhez, étkekhez jutott az egész szervezetem 🙂 És! Nem kívántam édességet! 🙂

Rendkívül hálás vagyok ezért a körültekintő ételtársításért, tápláló és kiegyensúlyozó étel és menü összeállításokért, a megalapozott tudásért, amit átadtok! Abszolút élvezem a veled való együttműködést az emésztőrendszeremmel együtt, sőt még az ételkészítéshez való hozzáállásomban is egy komoly változásra kaptam lehetőséget!
Akinek problémája van az étkezéssel, egészséggel, és akinek nincs, mindenkinek szívesen ajánlom!”

Köszönettel és hálával: Zsuzsa

Érdekel az ételtársítás, akkor végezd el a Tudatos Ételtársítás szemináriumot.

Kattints a gombra és rendeld meg a tanfolyamot.

Marton Melinda

Marton Melinda

Marton Melinda 4 könyv és 4 tudásalapú tanfolyami könyv szerzője: Testtudatos táplálkozás, Testtudatos életmód, Gluténmentes Kisokos, Gluténmentes Ünnepi Receptek, Testtudatos táplálkozás tanfolyam I-II, Tudatos ételtársítás szeminárium, Gyakorlati fermentálás tanfolyami könyv.