A táplálkozási irányzatok útvesztőjében nem könnyű eligazódni, de az igazán kitartóaknak sikerül! Ismerd meg egy kedves tanítványaim, Erzsi, Eszter, és Erzsébet történetét!

Vass Erzsébet története

„Kedves Melinda! Köszönöm a lehetőséget neked és az internetnek, hogy lehetőségem nyílik az előadásaidat hallgatni. Előadásodban nagyon tetszik, hogy saját tapasztalataidat adod át. Kutatómunkád eloszlatta kétségeimet, mert már hosszú éveken át küzdök élelmiszer okozta fájdalmakkal. Sok orvost megjártam, de mind azt táplálta felém mit nem szabad ennem. Én 15 élelmiszerrel küzdök és sokkolt az a tény, hogy az aki hagyományos étkezést folytatott egyszer csak ellensége lett a táplálkozás. Sehol nem találkoztam ilyen átfogó gondolattal, számomra nagy öröm, hogy megtanulhatom a helyes táplálkozást betartva az ételtársítás szabályait. Az előadás után elővettem a könyveidet, hosszú időt töltve felette, elkezdtem tudatosan összeállítani az étkezésemet. Természetesen a te menüsorod alapján. Már két nap elteltével könnyebb a gyomrom, nincs felfúvódás és hasi görcsök. Izgalommal várom a következő előadást.

Megdöbbenten hallgattam az élelmiszerek szervezetre gyakorolt negatív hatását. Hasznos volt számomra a vegyes táplálkozás hátrányait megismerni illetve a három fehérméreg hatása a szervezetre. Táplálkozásomat biztosan tudatosabban, testemet egészségesebben fogom táplálni. A tanfolyamon hallottakat alkalmazva már érezhető a szervezetem pozitív jelzései.
Minden előadás számomra egy ajándék, mindig tanulok az elhangzottakból. A víz fogyasztás számomra nem okoz problémát, szeretem a bőröm születésemnél fogva szép és egészséges ezt tartottam a szemem előtt mind végig. Bár a hanyag étkezés elhízáshoz vezetett de a bőröm még így is csodálatos maradt.

Mi tetszett a legjobban és mi az amit megvalósítok: mikor igyunk, mennyit igyunk, mit igyunk és mi befolyásolja. A tanfolyam hatására átgondoltabban táplálkozom és nagy hangsúlyt fektetek a testmozgásba, nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb az életem ezáltal. Igyekszem környezetemet is bevonni kisebb-nagyobb sikerrel.

A tanfolyam kezdetétől számítva (október) fokozatosan tértem át a vegyes táplálkozásról és a magyaros étkezésről a kímélőbb étkezésre. Több zöldséget eszem főzve és nyersen is a szénhidrátot 1-2 %-ra csökkentettem, elhagytam a nasikat, süteményt, tésztákat, kenyeret is naponta fél szeletet eszem a reggeli kávéhoz. Sokat mozgok, összességében így sikerült leadnom már 8 kg-t.

Milyen témát hallanék még szívesen? Mindent, ami előre visz az egészség megtartásában. Nehéz és rögös út volt számomra, amíg agyban is feldolgoztam és elfogadtam, hogy mostantól én másként táplálkozom. Még nehezebb azokkal elfogadtatni akik „hagyományosan „étkeznek és nem küzdenek glutén, tej és tojásfehérje problémákkal. Az átlag emberek fejében ez megfoghatatlan és felfoghatatlan. Több nyilvános kampány és hírverés kellene. További sok sikert kívánok a munkádhoz. Hálás vagyok a lehetőségért.
Üdvözlettel” Vass Erzsébet

Erzsi története

„Kedves Melinda, nagyon köszönöm a két fantasztikus könyvet. Még el sem kezdtem a módszered szerinti étrendet követni, csak annyit tettem, hogy kihagytam a gyümölcsöt a reggeli zabpehelyből és ezzel megszűnt a minden reggeli utáni diszkomfort érzés a gyomromban. Pár hete kezdtem el a dr. Fuhrmann módszere szerinti táplálkozást, de mától nem Fuhrmann, Marton:)))

Nagyon köszönöm a tanfolyami anyagot, nagyon hasznos volt és végre egy olyan anyag, ami alapján el tudtam kezdeni megvaltoztatni az étkezésemet.

Tanfolyamok

3 éve vagyok vegetáriánus. Néhány hónap után szerettem volna változtatni, mert éreztem, hogy valami nem jó az étrendemmel, de nem tudtam, hogy mi. Több mindent kipróbáltam, a testkontrolltól kezdve a 8/16 -ig. Tavaly elkezdtem dr. Furhmann étrendjét követni, kombinálva a 8/16-al, de nem volt jó a testemnek sem és nem is volt élvezhető az étel a teljes sómentesség miatt.

Ezért is nagyon örülök, hogy megtaláltam az oldalad. Ahogy írtam, már az első nap jobb lett a gyomrom az első reggeli után. A tanfolyamot elvégeztem és ez alapján meg is csináltam az étkezési tervet magamnak.
A tanfolyam sok kérdésemre választ adott és tudom, hogy a Te módszered a megfelelő számomra.
Már 2 kg-ot fogytam pár nap alatt, ennek rendkívül örülök, mindamellett, hogy sokkal jobban vagyok. Köszönettel” Erzsi

Dvorácskó Eszter története

„Én lassan két éve próbálok vegánul étkezni. Amikor magamnak főzök, az 100%-osan vegán. Amikor anyukám vagy esetleg anyósom próbál ezzel-azzal meglepni (főleg süteménnyel), ott kivédhetetlen a tojás és tej. 🙁 Megbántani nem nagyon szeretném őket, és úgy vagyok vele, hogy „ünnepnapkor belefér”. 2 éve melanomám volt és előtte pár héttel egy természetgyógyász javasolt nekem egy 2 hónapos gluténmentes vegán diétát. Miután kiderült a melanomám úgy voltam vele, akkor ez egy jel, hogy változtatnom kell. 2016. január 1-én neki is láttam 🙂 A 2 hónapból 5 lett, és a vegán rész maradt is a továbbiakban. Sokkal több energiám lett, színesebb lett az étkezésem, és a vérképem azóta GIGA JÓ! 🙂 Előtte 5-6 *-gal zártam egy labort, mára egy sincs 🙂
A férjem húsevő, megváltoztatni nem tudom és nem is akarom, az ételeinek minőségét próbálom javítani. Minden nap főzök rá, és próbálok egyre több zöldséget belecsempészni az életébe, ételeibe 🙂 Az előadás alatt végig ő járt a fejembe, hogy mit hogyan csináljak majd, hogy neki is jobb legyen 🙂 Az ajándék könyvedet imádom!!! Még aznap éjjel elolvastam 🙂

Marton Melinda könyvei

Nagyon várom az októberi előadásodat, köszönöm, hogy átadod a tudásodat és támogatsz a jó út elérésében!
Még ma fogok jelentkezni a Testtudatos Táplálkozás Napra, elég intenzívnek tűnik, de bízok benned, hogy izgalmasan és ugyanolyan profin megtartod, mint a keddi előadást :)” Dvorácskó Eszter

Érdekel az ételtársítás, akkor végezd el a Tudatos Ételtársítás szemináriumot.

Kattints a gombra és rendeld meg a tanfolyamot.

Marton Melinda

Marton Melinda

Marton Melinda 4 könyv szerzője: Testtudatos táplálkozás, Testtudatos életmód, Gluténmentes Kisokos, Gluténmentes Ünnepi Receptek. Eddig 6 online tanfolyam szerzője: a Testtudatos táplálkozás tanfolyam I-II, Tudatos ételtársítás szeminárium, Gyakorlati fermentálás tanfolyam, Gluténmentes kenyérsütés, Mindenmentes Mesterkurzus.